Pettääkö mieheni? Tunnista nykyaikaiset pettämisen merkit
Ihmissuhteet

Pettääkö mieheni? Tunnista nykyaikaiset pettämisen merkit

Nykyteknologia on tehnyt pettämisestä entistä helpompaa, sillä salasuhdetta voi etsiä ja pitää yllä internetin, kännykän ja sosiaalisen median kanavien avulla. Epäiletkö puolisosi pettävän sinua? Listasimme 10 hälytysmerkkiä.
Teksti: Hilppa Alanko Kuvat: Colourbox

1. Hän on jatkuvasti koneella tai kännykän kimpussa

Tuntuuko, että rakkaasi kädet ovat kasvaneet kiinni kännykkään tai kannettavaan tietokoneeseen? Sinä et kuitenkaan ikinä pääse näkemään, mitä koneen ruudulla tapahtuu tai kännykän näytöllä näkyy; kumppanisi laittaa koneen oitis kiinni ja kännykkä sujahtaa takaisin taskuun, jos yrität mennä selvittämään asiaa.

Erityisen epäilyttävää on kännykän näplääminen ja tietokoneen käyttäminen hyvin myöhään tai todella aikaisin. Ja miten voi olla mahdollista, että sinun viesteihisi vastaaminen kestää aina kauan, vaikka kotona puolisosi on jatkuvasti teknisten vempaintensa äärellä? Voi olla, että et ole ainoa viestittelijä – etkä vastausjärjestyksessä kumppanillesi ensimmäinen.

Lue myös: Pettämisen merkit – Huomaa muutokset kumppanissa

2. Hän muuttuu poissaolevaksi kännykkää räplätessään

Päivän tapahtumista keskusteltaessa kumppanisi kännykkä hälyttää saapuneesta viestistä. Keskustelu päättyy siihen – tai ainakin kumppanisi pasmat menevät niin sekaisin, että hetken hiljaisuuden jälkeen hän joutuu kysymään, mistä keskustelittekaan.

Lue myös: Milloin kannattaa erota? Nämä merkit paljastavat, että suhdetta ei pidä jatkaa

3. Kännykän pääsykoodi muuttuu salaiseksi

Onko armaasi kännykän pääsykoodi muuttunut ykskaks salaiseksi, vaikka ennen saatoit soittaa puhelun jos toisenkin hänen kännykästään erityistä lupaa kysymättä? Kumppanisi saattaa salailla muutakin kuin pääsykoodiaan.

4. Hän kantaa kännykkäänsä mukanaan kaikkialle

Kulkeeko kännykkä rakkaasi mukana jopa vessaan? Sinun kanssasi kahden tätä arvoesinettä ei jätetä hetkeksikään. Kumppanisi saattaa odottaa puhelua tai tekstiviestiä ja pelätä, että näet viestin sisällön tai yhteydenottajan nimen.

5. Kännykkä on usein lentokonetilassa

Pääsit vihdoinkin hetkeksi kahden kumppanisi kännykän kanssa – mutta mitä ihmettä, kännykkä on lentokonetilassa! Puhelin voi olla lentokonetilassa siksi, että uusia viestejä ja puheluja ei tuolloin voi saapua. Toisin sanoen et voi päästä näkemään, ketkä kaikki armastasi yrittävät tavoitella.

Lue myös: Pettäminen piristää parisuhdetta – ja 6 muuta myyttiä uskottomuudesta

6. Kännykän akku on aina loppu

Tuntuuko, että kumppanisi kännykän akku loppuu sillä samaisella sekunnilla, kun hän astuu ulko-ovesta? Voi olla, että akku on kunnossa, mutta kännykän kantaja kaipaa kodin ulkopuolella täysin häiriötöntä aikaa ja sulkee siksi puhelimen – tai vain asettaa sen lentokonetilaan, jolloin lopputulos on sama kuin akun loppuessa: ei puheluita, ei viestejä.

Lue myös: Pettäminen voi periytyä – Näin katkaisen pettämisen kierteen

7. Hän julkaisee kuvia vain itsestään

Haluaako kumppanisi yhteiskuvien sijaan julkaista sosiaalisessa mediassa kuvia vain itsestään? Voi olla, että hän ei halua yhteiskuvien kautta profiloitua varatuksi sosiaalisessa mediassa.

8. Hän on rajoittanut näkyvyyttäsi sosiaalisen median kanavissa

Oletko pohtinut, miksi kultasi kaverit eivät koskaan tykkää yhteiskuvistanne, jotka sinä olet julkaissut omalla Facebook-tililläsi? Voi olla, että kumppanisi on asettanut kuvat sellaiseksi, että ne eivät edes näy hänen ystävilleen. Syy on sama kuin kohdassa 7. Hän ei halua esiintyä varattuna.

Myös parisuhde-statuksen määrittämättä jättäminen ja sinulta esimerkiksi kaverilistan tarkistelun estäminen ovat selviä punaisia lippuja.

Lue myös: Facebookin salattu puoli: Näin Facebook houkuttaa pettämään

9. Hän poistaa kännykästään ja tietokoneeltaan historiatietoja

Oletko yrittänyt urkkia kumppanisi koneen historiatietoja tai kurkata, kenelle kaikille mielitiettysi on soitellut? Jos tietoja on poistettu ja mahdollisesti jopa tietokoneen roskakorikin tyhjä, on tiedoissa selvästi jotain peiteltävää, eli asia kannattaa ottaa puheeksi.

10. Sinkkukaverisi näkee hänet Tinderissä

Tinderiin ei liitytä platonisia kaverisuhteita etsimään, joten tämä on jo melko varmaa tietoa pettämisestä – tai ainakin sen yrittämisestä. Koska parisuhteet ovat nykyaikana hyvin erilaisia, ei tästäkään välttämättä kuitenkaan tulla oitis sinulle kertomaan, sillä kaukaisemmat tutut saattavat esimerkiksi ajatella, että olette avoimessa suhteessa.

Lue myös: Houkuttava, pelottava vapaa suhde – uusien kumppanien huumaa vai repivää mustasukkaisuutta?

Jos haluat omatoimisesti tarkistaa, onko kumppanisi Tinderissä, sinun täytyy päästä vilkaisemaan hänen kännykänsä sovelluslistausta. Sieltä deittipalvelu on helppo bongata, jos se ladattujen sovellusten joukossa on.

Lue myös: Näin tunnistat varatun miehen deittimarkkinoilla

Lue lisää:

Pettämisen anteeksi antanut Martina Aitolehti: ”Tarvitsin tämän vasaraniskun, jotta opin arvostamaan suhdettamme”
Nämä 10 ongelmaa aiheuttavat avioeron – ratkaise ne!
Haluatko tietää, pettääkö puolisosi? Palkkaa yksityisetsivä kumppanisi perään!
Jouduitko petetyksi edellisessä parisuhteessa? Näin rakennat luottamuksen uudessa liitossa

Lähteet: Affaircare, All Women Stalk, Cosmopolitan, Elite Daily, Psychology Today, YourTango

X