Julkkikset

Anne Mattila mietti, onko Vain elämää -ohjelma häntä varten: ”Totta kai kysyin äidiltä, mitä mieltä hän on”

Laulaja Anne Mattila mietti Vain elämää -ohjelmaan mukaan lähtemistä viikonlopun ajan. Ennen lopullista päätöstään hän halusi kuulla parhaan ystävänsä eli äitinsä mielipiteen asiasta.

Teksti:
Hilppa Wuokko
Kuvat:
Nelonen Media

Anne Mattila on yksi Vain elämää -ohjelman 9. kauden artisteista.

Laulaja Anne Mattila mietti Vain elämää -ohjelmaan mukaan lähtemistä viikonlopun ajan. Ennen lopullista päätöstään hän halusi kuulla parhaan ystävänsä eli äitinsä mielipiteen asiasta.

Laulaja Anne Mattilaa, 34, tarvitsi pyytää mukaan Vain elämää -ohjelmaan vain kerran. Kun kutsu 9. tuotantokaudelle tuli, ei Anne kuitenkaan suostunut mukaan heti, vaan mietti asiaa viikonlopun yli.

– Mietin, onko ohjelma minua varten. Muiden biisejä kuunneltuani tajusin, että saan näihin tosi kivat sovitukset. Silloin päätin, että ilman muuta minä lähden mukaan, Anne kertoo.

Vaikka artistit eivät juuri saa hiiskua rekrytointiprosessista, halusi Anne kuulla äitinsä mielipiteen ennen lopullista päätöstään. Anne on julkisuudessa puhunut paljon hänen ja äitinsä läheisistä väleistä.

– Totta kai kysyin äidiltä, mitä mieltä hän on. Äiti on edelleen paras ystäväni, Anne sanoo ja jatkaa kertomalla, että äiti kannusti häntä oitis osallistumaan ohjelmaan.

Ohjelman sosiaalinen puoli ei ahdistanut

Annen kanssa Satulinnaan samaan aikaan suunnannut The Rasmus -yhtyeen keulakuva Lauri Ylönen jännitti etukäteen ohjelman sosiaalista puolta. Seitsemänlapsisesta perheestä lähtöisin olevaa Annea ohjelman sosiaaliset tilanteet eivät jännittäneet.

– En ahdistu ihmispaljoudesta. Olen kasvanut niin isossa perheessä, että olen jo lapsena joutunut jakamaan paljon arkea muiden kanssa. Olen oppinut sosiaalisuuteen, Anne pohtii.

Kuitenkin silloin tällöin Annekin tarvitsee omaa tilaa. Kuvausten aikana hän sai sitä iltaisin.

– Menin nukkumaan aika aikaisin. Silloin sain olla rauhassa.

Satulinnassa Anne halusi keskittyä kuvauksiin ja muihin artisteihin

Kuvausten aikana Anne ei juurikaan pitänyt yhteyttä kuvausten ulkopuolelle.

– Olin aika sulkeutunut sinne. Miehelleni soitin joka ilta yhden kerran, mutta muuten halusin keskittyä ohjelman tekemiseen ja uusiin ystäviin tutustumiseen, Anne summaa.

Anne oli iloinen siitä, miten hyvin kaikki artistit tulivat toimeen keskenään. Anne ei etukäteen tuntenut ketään artisteista, mitä nyt oli Evelinan kanssa ohimennen festareilla törmännyt.

– Kunnioitimme toinen toistamme. Meitä yhdisti samanlainen huumorintaju. Vitsit, että meillä oli ekana iltana, kun kamerat eivät vielä pyörineet, hauskaa. Olisi heti kannattanut pistää nauha pyörimään. Meillä ei ollut mitään alkukankeutta.

Vain elämää
9. kauden Vain elämää -artistit ovat Evelina, Lauri Ylönen, Ellinoora, Tuure Kilpeläinen, Anne Mattila, Pyhimys ja Pepe Willberg.

Anne ei halua joutua lokeroiduksi

Anne toivoo, että ihmiset yrittäisivät katsoa ohjelmaa avoimin mielin. Hän itse ei tehnyt kenestäkään artistista mitään ennakko-oletuksia.

– Minulle musa on musaa. En lokeroi.

Anne uskoo, että ihmisten iskelmälaulajiin liittämät stereotypiat saattavat tämän kauden aikana murtua. Tarkoittaako tämä kenties sitä, että Anne nähdään vaikkapa räppäämässä?

– En kerro, mutta vaara on suuri, Anne sanoo ja nauraa.

Vain elämää perjantaisin Nelosella klo 20.

X