Julkkikset

Anni Hautala Kotiliedessä epäonnistuneista kevennysyrityksistään: ”Lopulta päädyn karkkilaarille ja syön tuplasokerit”

Anni Hautala nauttii työstään, mutta tiedostaa siihen liittyvät ikä- ja ulkonäköpaineet. Sokerihiireksi tunnustautuva Anni on yrittänyt keventää herkutteluaan – huonolla menestyksellä.

Teksti:
Outi Pippuri
Kuvat:
Mirva Kakko/Otavamedia

Anni Hautala sanoo olevansa sokerihiiri, jolle on vaikeaa säilyttää kohtuus makean kanssa.

Anni Hautala nauttii työstään, mutta tiedostaa siihen liittyvät ikä- ja ulkonäköpaineet. Sokerihiireksi tunnustautuva Anni on yrittänyt keventää herkutteluaan – huonolla menestyksellä.

Radio Suomipopin Aamulypsy-ohjelmasta supersuosioon ponnistanut radio- ja televisiojuontaja Anni Hautala, 35, nauttii työstään, mutta ihmettelee yhä ammattinsa aiheuttamaa ulkonäön arvostelua.

”Ulkonäön arvostelu on hämmentävää. Joku katsoo minua televisiossa ja totetaa, että minulla on ruma tukka tai tätimäinen tyyli. Sen jälkeen hän kirjoittaa sen omalla nimellään kaikille nähtäväksi. Ihmettelen aina, että kuinka ihmiset kehtaavat”, Anni sanoo Kotilieden haastattelussa.

Annin mukaan ikä ei ole televisiotyössä etu ja pitääkin sen takia televisiouraansa vain hetkellisenä.

”Yritän valmistaa itseäni siihen, että nämä työt loppuvat, ja että se on ihan ok. Silti pelkään, että menen huonoksi, kun ne oikeasti päättyvät.”

Karkkihiiren kevennysyritykset

Anni tunnustaa olevansa sokerihiiri, jolle on vaikeaa säilyttää kohtuus makean kanssa. Arkisin hän yrittää olla syömättä karkkia ja korvata suklaapatukat hunajan, mantelimassan ja pähkinävoin sekoituksella.

”Aina se ei auta. Silloin päädyn lopulta karkkilaarille ja tulen syöneeksi tuplasokerit”, Anni tunnustaa.

Myös pizza kuuluu Annin lempiherkkuihin. Joskus hän yritti keventää herkkujaan tekemällä pizzapohjan kananmunanvalkuaisista ja kokoamalla lämpimät ”leivät” munakoison tai suuren sienen päälle.

”Ne olivat sellaisia laihtarivillityksiä. Eihän siitä pääse mihinkään, että oikea pizza on parasta, turha edes yrittää.”

X