Julkkikset 15.6.2017

Antti Lindtman, 34, ja Kaija Stormbom, 54, odottavat lasta 10 vuoden yrittämisen jälkeen: ”Tämä vauva on ihme”

Teksti: Pirjo Kemppinen Kuvat: Heli Hirvelä/Otavamedia
Lähes 20 vuoden ikäero vaikutti aluksi suurelta, mutta enää sillä ei ole merkitystä. Kymmenen vuoden odotuksen jälkeen Kaija Stormbom, 54, on raskaana ja demaripoliitikko Antti Lindtmanista, 34, on tulossa isä.

Antti Lindtman, 34, ja hänen vaimonsa Kaija Stormbom, 54, seisoivat kylpyhuoneessa ja tuijottivat raskaustestiä. Siinä oli kaksi sinistä viivaa. Toinen niistä oli vaalea.

– Antti ei ensin uskonut, että haaleakin viiva tarkoittaa positiivista tulosta, Kaija sanoo nauraen.

Kolmisen viikkoa myöhemmin, lääkärin vastaanotolla maaliskuun lopussa Antti kuuli vauvan sydämen sykkivän.

– Silloin se jysähti tajuntaan toden teolla. Minusta on tulossa isä, Antti kertoo.

Kaija ja Antti kuvaavat vauvaa ihmeeksi, jota he ovat odottaneet yli kymmenen vuotta.

”Jos uskoo kovasti, se palkitaan”

Yhteistä lasta ei ollut kuulunut yrityksistä huolimatta. Kaija ja Antti olivat hakeutuneet tutkimuksiin ja hedelmöityshoitoihin. He olivat luovuttaneetkin. Ja päättäneet aloittaa hoidot uudelleen.

– Jos uskoo kovasti, se palkitaan.

– Totta kai tiedostan iän tuoman kohonneen riskin, ja kävimme tätä läpi asiantuntijoiden kanssa. Hyvä terveys, kunto ja elämäntavat mahdollistivat kuitenkin sen, että pystyimme vielä yrittämään, Kaija toteaa. Antti lisää:

– Se oli ehkä viimeinen mahdollisuutemme. Pelotti, mutta päätimme vielä yrittää. Emme halunneet joutua jonain päivänä harmittelemaan sitä, ettemme tehneet kaikkea mahdollista lapsen saamisen hyväksi.

”Odotus tuntuu välillä epätodelliselta”

Raskaus on edennyt viidennen kuukauden puoliväliin. Kaija on jo tuntenut hentoja liikkeitä.

– Silti odotus tuntuu välillä epätodelliselta. On pakko mennä peilin eteen ja vakuuttua, että mahakumpu on yhä tallella.

Vauvan laskettu aika on loppusyksystä.

– Elämme eteenpäin viikko kerrallaan, Antti toteaa.

– Meistä tämä vauva on ihme, jonka suojelusenkeli meille antoi, Kaija lausuu.

He eivät ole puhuneet suhteestaan aikaisemmin julkisuudessa, vaikka avoimesti yhdessä liikkuvatkin.

– Olen halunnut suojella Kaijaa, Antti sanoo.

Tulevasta pienokaisesta he päättivät kertoa nyt, jotta voivat rauhoittaa lopun odotusajan.

Juttu on katkelma Annan 24/2017 jutusta. Tilaa lehti tai osta digilehden lukuoikeus täältä!

 

Lue lisää:

Mira Luoti kävi eron partaalla: ”En olisi voinut jatkaa suhdettamme, jos Mika olisi jatkanut juomista”

Kirsi Salo: 15 vuotta nuorempi mies käveli elämääni

Vanhempi nainen ja nuorempi mies – 6 syytä olla ylpeästi puumanainen

 

 

Lue Myös

Kommentit (34)

Kommentti Raisalle:
Raisa, ikävä ettet ole oppinut kiusatuksi tulemisesta mitään. Mietipä miten monista, erilaisista, aivan hassuistakin syistä, lapsia kiusataan kouluissa ja aikuisia työpaikoilla. Jos kiusatut alkaisivat muuntaa itseään sen perusteella, mistä on kiusattu, he eivät voisi tehdä yhtään mitään. Kun kiusaaja haluaa kiusata, hän kyllä löytää tekosyyt vaikka mielikuvituksestaan. Onhan monia kiusattu ihan keksityillä tarinoillakin, vilkaisepa vaikka YLEn kiusaamisen vastaisen kampanjan kertomukset tosielämästä.
Sinä et ole vielä oppinut kokemuksestasi muuta kuin laittamaan pahan kiertämään – arvostelet täällä kommenttipalstalla tuntemattomia ihmisiä negatiivisilla, pahantahtoisilla kommenteilla.
Toivon että sinäkin opit olemaan oma itsesi, koska ikinä ei voi miellyttää kaikkia. Olitko muka ”syyllinen” siihen minkä ikäinen äitisi oli? Tietenkään et ollut – joten miten se oikeutti sinua kiusaamaan? Oliko äitisi ikä mielestäsi niin korkea että hänen olisi pitänyt tehdä abortti? Olisiko siis paras ratkaisu ollut se ettet olisi syntynyt?
Toivotan sinulle kaikkea hyvää – olemme täällä oppimassa kokemuksistamme.
70

Hyvänen aika…aika hurjaa että lapsen äiti on kansaneläkeiässä siinä vaiheessa kun lapsi on alakoulun ensi luokilla! 😮 Onnea tarvitaan tässä aivan uuden merkityksen kypsän iän äitiyteen antavassa tapauksessa. Sitä toivottaen!
10

Eiköhän kansaneläkeikä ole 70v 15v kuluttua, jolloin Kaijan ja Antin lapsi on jo teini, kun äiti saa kansaneläkkeen.Kuinka tahansa, ainakin äidillä on aikaa läsnäoloon kun ei työ vaadi voimia.
Olen kuullut, että joku on valittanut yh äidilleen kuinka äiti, joka raatoi niska limassa lapsen paremman tulevaisuuden ja taloudellisesti huolettoman lapsuuden eteen, onkin tehnyt kamalan virheen, kun ei jaksanut tarjota liikunnallisia harrastuksia lapselleen.Tiedän monia joille vanhemmat eivät ole tarjonneet edes riittävää ravintoa, saati vaatteita.
Olen myös kuullut alkoholisoituneeen yh:n lapsesta, joka pelasi futista ym. pallopelejä ihan oma aloitteellisesti ja suoritti lukion hyvin arvosanoin päästen heti Kauppikseen, samalla kun jakoi mainoksia vuosikausia, jotta perheen ruokakaapissa oli muutakin kuin pussillinen kuivia herneitä.
Onnellista odotusta Kaijalle ja Antille, lapsi saa varmasti hyvät vanhemmat.
00

Paljon onnea odotukseenne!
Mielestäni ikä on vain numeroita, rakkaus ja keskinäinen kunnioitus ovat suhteessa tärkeimmät.
Emmehän tiedä elinikää etukäteen enempää, kuin sairastumisen tai kuoleman mahdollisuutta nuorempinakaan.
Varttuneemmat vanhemmat ovat usein kärsivällisempiä, osaavat arvostaa lasta yksilönä ja antaa enemmän aikaa lapselleen.
Nuorten vanhempien lapset usein kilpailevat vanhempien kouluttautumisen ja mahdollisesti urakehityksen kanssa ajasta ja huomiosta.
Lapsi tarvitsee toki muutakin kuin kodin ja ruokaa, turvallisen kasvuympäristön, myös paljon aikaa ja huomiota vanhemmiltaan.
00

Pitäis miettiä riskejä ja jaksamista..miten yli 50vuotiaalle annetaan hedelmöityshoitoa?? Kenties luovutettujen munasolujen avulla tämäkin lapsi saanut alkunsa.Tuttu kätilö kertoi että Helsingissä 53v.nainen suorastaan pakotettiin aborttiin lääkärien toimesta.Jopa psykiatri tilattiin äidille että tajuaa riskit ja sen että lapsen mennessä kouluun on äiti kuuskymppinen mummo..kyllä se vaan on nuorten hommaa lasten hankinta!!! Järki käteen !!! Kuitenkin jaksamista yövalvomiseen ja loppuelämän projektiin!!!
12

Olin reippaasti yli 50v kun naapurin mies puhutteli minua tuttavan lapsen äitinä, tyttö oli tuolloin 5v ja perheen poika, joka oli sylissäni n. vuoden ikäinen.Samoin uima-altaan korjaajat luulivat poikaa lapsekseni ja kun sanoin, ettei lapsi ole minun, ei edes sukua, sanoivat että on niin minun näköinen:).
Kummallista ettei omaa äitiäni aikoinaan pakkosteriloitu.Yhdeksän lasta ja kaikki huostaanotettuja.
Oman lapseni kanssa en ole valvonut yhtään yötä, hän nukkui, söi ja kakkasi kuin unelma.Eikä kyllä myöhemminkään ole tarvinnut valvoa öitä.Ja vielä; kun lapsen hankkii, se on aina loppuiän projekti.Myös nuorille vanhemmille.
00

No tuota, ajat muuttuvat. Minun äitini oli 39 kun minä synnyin 56 vuotta sitten. Äitini oli siis ensisynnyttäjä. Oli siinä seurakunnalla ihmettelemistä. Nyt äitini on 95-vuotias ja isäni joka oli 14 vuotta äitiäni nuorempi kuoli vuonna -91. Eli ikinä ei voi tietää mitä tulevaisuus tuo tullessaan…
10

Niin että äiti on virkeä 72 v eläkeläinen kun lapsi saa ajokortin? – no sillä kelpaa sitten ajella kodin ja vanhainkodin väliä 🙁 – Mitä tuumivat lapsen kaverit kun muut käyvät äitiensä kanssa harrastuksissa ja oma äiti istuu kiikkustuolissa omena suussa.. Entä jos äiti saa äkillisen sairauskohtauksen kohta 60 täytettyään ja lapsi jää orvoksi? – toki se voi tapahtua missä iässä vaan, odottamaton terveyden pettäminen, no mies ja isä sitten hoitavat lapsen valmiiksi maailman haasteisiin muun suvun kanssa.
13

Mitä virkeä 72v tekee vanhainkoissa? Ellei siis ole töissä siellä.Kohtahan eläkkeelle pääsee vasta 70v ja jo nyt esim.75v hoitajia tekee keikkaa juuri vanhainkoteihin, joissa asukkaat ovat 20v vanhempia.Katsokaa Mick Jaggeria.Vaikea ajatella että hän istuisi omena suussa keinutuolissa.Joitakin vuosia sitten käveli King’s Roadilla vastaan poikansa kanssa kuin kuka tahansa isukki.
41

En ymmärrä näitä nega kommenteja, onko ikä nyt sen ihmeellisempää kuin, että jollain on kaksi äitiä/isää kotona perheessä (sateenkaari perhe)??
Jos on terveyttä ja kaikki menee hyvin, mitä väliä minkä ikäinen mummo/pappa sitä lasta koulusta hakee??
Itselläni oli lapsuudessa kaveri jolla oli myös iäkkäät vanhemmat (aivan ihania olivatkin), eikä kukaan koulussa/pihalla kommentoinut asiaa ei minun vanhemmat tai muiden kavereiden.
Tämä on ikä rasismi saisi loppua. Tulkoot vasta sitten valittamaan kun tämä kiusaaminen tosiaan tapahtuu.
Herätkää jo nyky yhteiskuntaa jossa KAIKKI alkaa JO olla normaalia ;)!
30

Kyllä on ihmisillä ihmeellset mielipiteet. Mitä väliä sillä on onko, minkä ikäisenä saa ihanan ensimmäisen lapsen.. halooo! Tuolla Pohjanmaan perukoilla tulla tupsahtaa lapsia joka vuosi. Viiimeinen taapero lapsikatraaseen tulee kun on yli viiskymppinen. Äiti voi olla jo raihinainen jopa 17 lasta pyöräyttänyt tähän maailmaan ja sielullisesti onneton muutenkin, kun uskonto velvoittaa ja mahdollisesti mies ja muut lestaadiolaiset painostavat.
Antakaa nyt näille lapsia toivoville pariskunnille elämän tärkein onnentuoja oma lapsi. Joilla on varmasti siihen onnelliseen perheeseen oikeus. Heillä on varmasti rakkautta antaa tälle pienelle tulokkaalle. Pahe ei ole kuitenkaan se että tuleva äiti on miestään vanhempi ja vieläpä todella hyvässä kunnossa!! Heille ihana onnen odotusta ONNEA, ONNEA TEILLE ( kokemusta on ikärasismista, olen miehestäni 20 vuotta vanhempi ja olemmme edelleen yhdessä ja rakastamme toisiamme)
21

”Mitä väliä sillä on onko, minkä ikäisenä saa ihanan ensimmäisen lapsen.. halooo!”

Se on ANTIN eka.
Faktalaatikossa lukee, notta Kaijalla on jo tytär.
10

Paljon onnea Antti Lindtmanille ja hänen vaimolleen! Ikä on vain numeroita, itse sain monen vuoden ja surujen jälkeen kaksoset yli 40. Toki olisin halunnut saada lapset nuorempana,mutta kun se asia ei ole niin helppoa meille kaikille. Olkaa onnellisia te joiden ei tarvitse käydä läpi niitä rankkoja hedelmöityshoitoja, vaan olette saaneet lapsenne ns.normaalia tietä. Tälläisiä juttuja on hienoa lukea! Positiivista asennetta elämään!
10

Ensin luulin numeroiden menneen väärinpäin 45 54, voi maailma, naisellahan on jo 1 lapsi, miksi enää vanhana.
Joskus pitäisi ajatella lastakin versus oma ikä ja omaa jaksamistaan kun rupeaa yli 50 äidiksi, huh huh.
13

Naisella tulee vaihdevuodet tietystä syystä tiettyyn aikaan. On ollut kyllä todella ammattitaidotob lääkäri, joka tuon ikäiselle suostuu hoitoja tekemään. Ei tuon ikäisen kroppakaan enää kestä yövalvomisia sun muuta..

Äärettömän itsekästä tältä pariskunnalta! On vaan ”minä haluan” eikä ajatella yhtään tulevaa lapsiparkaa. ?
14

Ei kroppa kestä yövalvomisia??!! 😀 😀 😀 Viisikymppiset tekevät kolmivuorotöitäkin vielä ainakin viisitoista vuotta, siinä ei muutaman yön yövalvomiset vauvan kanssa merkitse yhtään mitään.
20

Täysin samaa mieltä..yksityinen klinikka ja rahalla saa..ei julkisella puolella tälläiseen hullutukseen suostuta!! Nuori mies haluaa biologisen lapsen, se on täysin ymmärrettävää, tätä en tuomitse, mutta yli viisikymppinen on vaan liian vanha saamaan lapsia.Tästä syystä tosiaan ei onnistu ilman hoitoja..varmasti on rahaa ja hyvät puitteet hoitaa ja kasvattaa lasta, mutta ei tosiaan helppoa yöheräily ym.tule olemaan..nykyään on menneet asiat aivan sekopäiseksi,mm.naisparit hakevat spermat isolla rahalla klinikalta.Mikä on lopputulos 20v.päästä kun lapsi etsii juuriaan. Ei auta kun kertoa että isäs on joku tanskalainen luovuttaja,katalogista valittiin sopiva hiustenväri ym.ominaisuudet!Haloo! Lapsi syntyy naisen ja miehen välisestä suhteesta,ei niin että ostetaan kun auto konsanaan kaikilla herkuilla..sorry,olen vanhanaikainen näissä asioissa..
14

Ikä ei ole vain numero, se on myös fysiologinen fakta. Minusta on todella itsekästä tehdä tuon ikäisenä enää lasta. En epäile vähääkään, etteikö lapsi saisi rakkautta, mutta kun rakkaus ei aina riitä. Itse olin koulukiusattu mm. siksi, että äitini oli (vain) 10 vuotta vanhempi kuin muiden äidit. On aivan turha mennä kiusaajille sanomaan, että niin Remu-Petteri, ikä on kuule vain numero ja nykyään pitää kaikki hyväksyä. Tuo nuori ukko kun tuosta päättää, että nuorempi nainen kehiin, niin liittoa eivät vauvat eivätkä kymmenientuhansien eurojen hedelmöityshoidotkaan pelasta.
23

Kommentti Raisalle:
Raisa, ikävä ettet ole oppinut kiusatuksi tulemisesta mitään. Mietipä miten monista, erilaisista, aivan hassuistakin syistä, lapsia kiusataan kouluissa ja aikuisia työpaikoilla. Jos kiusatut alkaisivat muuntaa itseään sen perusteella, mistä on kiusattu, he eivät voisi tehdä yhtään mitään. Kun kiusaaja haluaa kiusata, hän kyllä löytää tekosyyt vaikka mielikuvituksestaan. Onhan monia kiusattu ihan keksityillä tarinoillakin, vilkaisepa vaikka YLEn kiusaamisen vastaisen kampanjan kertomukset tosielämästä.
Sinä et ole vielä oppinut kokemuksestasi muuta kuin laittamaan pahan kiertämään – arvostelet täällä kommenttipalstalla tuntemattomia ihmisiä negatiivisilla, pahantahtoisilla kommenteilla.
Toivon että sinäkin opit olemaan oma itsesi, koska ikinä ei voi miellyttää kaikkia. Olitko muka ”syyllinen” siihen minkä ikäinen äitisi oli? Tietenkään et ollut – joten miten se oikeutti sinua kiusaamaan? Oliko äitisi ikä mielestäsi niin korkea että hänen olisi pitänyt tehdä abortti? Olisiko siis paras ratkaisu ollut se ettet olisi syntynyt?
Toivotan sinulle kaikkea hyvää – olemme täällä oppimassa kokemuksistamme.
70

Kiusaaminen on aina kiusaajan vika, ei kiusatun tai hänen äitinsä tai kenenkään muun. Omaan kouluaikaani kiusattiin silmälaseista. Ratkaisu ei voi olla se, että huononäköiset lakkaavat käyttämästä silmälaseja, vaan kyllä kiusaajan on muutettava käytöstään.
40

Voi olla että olit koulukiusattu muista asioista, et voi tietää oikeaa syytä. Ainakin jäykkä asenne saattaa herätää kiusaamista, jonka omaat.
00

Ai ”jäykkä asenne” alakouluiässä, pliis. Tämä on minun nykyinen, omiin kokemuksiini perustuva mielipide. Se, että se on erilainen kuin sinun, ei tee siitä ”jäykkää”. Ihan samalla tavalla kuin että sinun mielipiteesi ei merkitse sitä, että sinun asenteesi on ”löyhä”.
00

Tuhannesti onnea!!!! Aivan mahtavaa. Kukaan ei elinpäiviään tiedä, varsin hölmöä sellaista puhua. Joskus ihmiset yrittävät vuosia ja onnistuvat lopulta ja joskus on niin ettei ole aikaa eikä halua yrittää ennen 40 ikävuotta. Tässä taitaa olla sellainen juttu arvostelijoilla kun kateus. Monella menee elämä piloille ja suunnitelmat kaatuu tai ura jää kesken kun aletaan yrittää lapsia liian varhain. Tässä on kaikki kohdallaan. On kokemusta, tasapainoa ja ura luotu. Arvostan!!!! Hatun nosto!!!!
11

Kumma kun niin moni pitää omia valintojaan ja elämänkulkuaan yleisenä normina, joka on kaikille ainoa oikea (tai ainakin paras) valinta.
Ei kaikkien elämä suju saman kaavan mukaan, eivätkä kaikkien perhesuunnittelu-aikeet toteudu tuosta vaan.
Tämä pariskunta on perheonnensa ansainnut. Kaikkea hyvää toivottaen
31

Onnea ja siunausta jotta kaikki sujuu hyvin.Rakkaus ei ole laitonta,ei katso ikää ,eikä aina sukupuoltakaan.Kun viihdytte yhdessä.Kukaan ei laula ”vanha mies hunginnolla”,Mikko Kuustonen vaikka voisi,ihan tasapuolisuuden nimissä.Naisen rakkaus elämä lakkautetaan 45-v.eteenpäin,naisen pitäisi olla vain äiti,mummo tms.ELÄKÄÄ NAISET ja pitäkää huolta itsestänne,rakkaus kaunistaa.Lopettakaa olemasta toisia varten ,elämä on lyhyt eläkää ja kokeaa (ei tark.rellestämistä) itsellenne.
00

Iloa ja Valoa teille Kaija ja Antti
Mielestäni tämän päivän viisikymppisellä on entisaikojen komikymppisen kunto ja terveys. Onnitteluni.
10

Iloa ja Valoa teille Antti ja Kaija.
ps. Tämän päivän viisikymppisellä on 60-luvun kolmikymppisen kunto ja terveys.
01

Paljon onnea ja iloa odotukseen, Kaija ja Antti! Lapsi on vanhempansa valinnut ja päättänyt syntyä tähän maailmaan. Se ei ole muilta pois.

Kateellisten marmatukset samantein sinne mistä ovatkin tulleet.
11

Ulkomaisilla klinikoilla saa lahjamunasoluhoitoja jos haluaa niistä maksaa. Mutta onko se oma lapsi, jos oikea äiti onkin joku tuntematon lahjoittaja?
03

Kuinka julmaa.Tiedän ainakin yhden lapsen, joka on isälleen oma, vaikka on äitinsä syrjähyppy, josta mies on tietoinen.Siinä tosimiehen mallia.
40

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi