Laulaja Arja Koriseva
Arja Koriseva nauraa herkästi sekä pienille että isoille jutuille.
Julkkikset

Arja Koriseva kruunattiin tangokuningattareksi tasan 30 vuotta sitten: ”Titteli muutti koko elämäni suunnan”

Laulaja Arja Korisevan ura alkoi Seinäjoen Tangomarkkinoilta vuonna 1989. – Olen ollut Seinäjoella sen jälkeen melkein joka vuosi, Arja sanoo.
Teksti: Sanna Wirtavuori Kuvat: OM-arkisto

Mikä on ensimuistosi Tangomarkkinoilta?

Silloin 1989 osallistuin kisoihin ensi kertaa ja voitin. Kuningattaren titteli muutti koko elämäni suunnan, ja olen ollut Seinäjoella sen jälkeen melkein joka vuosi.

Mikä on suosikkitangosi?

Voi, niitä on paljon. On pakko mainita kaksi: Rannalla, joka vie sinne 30 vuoden taakse. Se oli silloin Tangomarkkinoiden sävellys- ja sanoituskilpailun jaettu voittaja. Toinen minulle tärkeä on Rakkaus riepottaa. Sen on säveltänyt basisti Pertti Jalonen ja sanoittanut sisareni Piia.

Kuinka kesäsi sujuu?

Olen jo esiintynyt Seinäjoen Tangomarkkinoilla ja nyt Kiuruveden iskelmäfestivaaleilla, mutta heinä-elokuun vaihteessa pidän muutaman viikon lomaa. Suunnitelmissa on mökkeilyä ja kalenterivapaata aikaa.

Lue myös: Arja Koriseva paljastaa Seurassa lähes 30 vuotta kestäneen suhteensa salaisuuden: ”Haluan ihastua häneen ja puolestani ihastuttaa hänet itseeni yhä uudelleen”

Mitä tekisit, jos et olisi laulaja?

Olen urheillut aina, ja minulle on sanottu pilke silmäkulmassa, että Suomi on menettänyt minussa hyvän urheilijan. Kenties pelaisin salibandya tai tennistä. Urheilutoimittajakin voisin olla, olen hillitön penkkiurheilija ja seuraan kaikkia lajeja.

Minkä kirjan olet lukenut viimeksi?

Luen parhaillaan Yhdysvaltain entisen ensimmäisen naisen Michelle Obaman muistelmia, ja viimeksi kuuntelin äänikirjana Anna-Leena Härkösen uusimman (Kenraaliharjoitus). Se oli kiinnostava ja helppo kuunnella. Äänikirjat ovat käteviä autossa tai kotonakin, jos ei malta asettua lukemaan.

Mille ja milloin nauroit viimeksi?

(Naurua.) Nauran herkästi sekä pienille että isoille jutuille. Huumori on iso osa elämääni.

Kenelle sanoit viimeksi ’minä rakastan sinua’?

Tuo kaunis lause on meidän perheessä jatkuvassa käytössä. Olen sanonut sen tänäänkin sekä miehelleni että lapsilleni.

X