Näyttelijä Elena Leeve erosi pitkäaikaisesta puolisostaan Jussi Nikkilästä.
– Olen elämässäni juuri nyt jonkinlaisen päätepisteen ja uuden alun välissä, Elena Leeve sanoo.
Julkkikset

Elena Leeve totuttelee elämään eron jälkeen: ”Luotan, että päätöksestä seuraa myös paljon hyvää ja valoa”

Näyttelijä Elena Leeve, 37, opettelee nyt elämään ilman kumppania pitkän parisuhteen jälkeen. Vaikka avioeron jäljet ovat yhä kipeät, tulevaisuus kutkuttaa jo mukavasti vatsanpohjassa.
Teksti: Annan toimitus Kuvat: Sampo Korhonen

Vapautunut mutta toisaalta myös sisäänpäin kääntynyt. Surullinen ja onnellinen. Näyttelijä Elena Leeven sisällä myllertävien tunteiden skaala on juuri nyt varsin laaja, eikä se ole ihme.

Kuluneeseen vuoteen on mahtunut paljon: unelmien roolityö C More -kanavan kymmenosaisessa sarjassa rikoskomisario Maria Kalliona sekä avioero pitkäaikaisesta puolisosta.

Oman lisänsä mullistuksiin on tuonut toki myös koronapandemia, jonka vuoksi kuvausaikatauluja ja teatteriesityksiä on jouduttu siirtelemään ja järjestelemään uudelleen.

Vaikka kuluneet kuukaudet ovat vaatineet paljon sopeutumista ja totuttelua, Elena suhtautuu tilanteeseen rauhallisen innokkaasti.

– Olen elämässäni juuri nyt jonkinlaisen päätepisteen ja uuden alun välissä. Se tuntuu kutkuttavalta – siltä, että nurkan takana voi odottaa vaikka mitä.

”Molemminpuolinen kunnioitus on yhä vahvasti läsnä”

Elena ja hänen entinen puolisonsa Jussi Nikkilä muuttivat erilleen viime talvena, ja eropaperit jätettiin yhdessä tänä syksynä. Arjen järjestelyt ovat sujuneet hyvin, koska Jussikin on ammatiltaan näyttelijä ja ymmärtää epäsäännöllisen työn luonteen. Jousto onnistuu kummankin työtilanteen niin vaatiessa.

Itse asiassa ex-pariskunta tekee myös töitä yhdessä: Jussi näyttelee yhdessä Maria Kallio -sarjan jaksossa keskeisen roolin.

– Kommunikointi sujuu välillämme, pystymme sopimaan ja hoitamaan kaikki asiat hyvin. Molemminpuolinen kunnioitus on yhä vahvasti läsnä.

Elena Leeve kuvaa vuoden päästä televisioon tulevaa Maria Kallio -sarjaa nyt neljänä päivänä viikossa.

Elena kuvaa vuoden päästä televisioon tulevaa Maria Kallio -sarjaa nyt neljänä päivänä viikossa. Hän on työstä innoissaan, koska luki jo nuorena Leena Lehtolaisen romaaneja ja ihaili tämän luomaa naisrikospoliisin hahmoa.

”Ajatus sinkkuelämästä tuntuu ihan hullulta”

Eron jälkeen totuttelu uuteen vaatii aikaa, ja sen Elena on valmis itselleen suomaan.

– Ajatus sinkkuelämästä tuntuu aivan hullulta. Tämä on ollut minulle suuri hyppy tuntemattomaan.

Hänellä ei ole kiirettä edetä uusiin tuuliin, vaan juuri nyt on hyvä hetki kuulostella omia tuntemuksia ja keskittyä elämään juuri sellaisena kuin se nyt on.

– Ero ei missään tapauksessa ollut helppo ratkaisu, vaan se oli pitkään harkittu ja mietitty päätös. Uskon, että kaiken piti mennä juuri näin.

Tietysti yhden elämänvaiheen päättymiseen kuuluu myös luopumista.

– Toki eroon liittyy paljon surua, mutta minua kannattelee luottamus siihen, että päätöksestä seuraa myös paljon hyvää ja valoa.

Luit juuri lyhennelmän Annan 48/2020 kansijutusta, jonka on kirjoittanut Anneli Juutilainen. Elena Leeve kertoo jutussa uudesta elämäntilanteestaan eron jälkeen sekä tasapainottelusta äitiyden ja uran välillä. Ketkä ovat Elenan tärkeimpiä ihmisiä nyt? Miten äitiys ja ruuhkavuodet ovat yllättäneet hänet? Kuinka hän vaalii omaa mielenrauhaansa arjessa? Lue koko artikkeli numerosta 48/2020 tai digilehdestä! Voit tilata digilehden täältä! 

X