Jenni Levävaara
Jenni Levävaara odottaa esikoistaan.
Julkkikset

Jenni Levävaaralle, 40, kesävauva ja kesähäät: ”Pieni ihminen päätti tulla heti, iästäni huolimatta”

Hyvinvointivalmentaja ja personal trainer Jenni Levävaara odottaa esikoistaan. Ennen lapsen syntymää Jenni on menossa naimisiin vauvan isän, elämänsä rakkauden kanssa. – Halukkuus lapsen hankkimiseen tuli vasta parisuhteen myötä, Jenni sanoo.
Teksti: Hilppa Wuokko Kuvat: Paula Kukkonen/Otavamedia

Rakas, sinusta on tullut pullukka ja Suurin pudottaja -sarjoista tuttu hyvinvointivalmentaja ja personal trainer Jenni Levävaara, 40, on raskaana. Jennin esikoisen laskettu aika on heinä–elokuun taitteessa.

– Kaikki on mennyt äärimmäisen hyvin ja helposti. Mutta samaan aikaan olemme täysin uuden äärellä, Jenni sanoo.

Naimisiin kesäkuussa

Ennen lapsen syntymää Jenni ja hänen kumppaninsa Tero menevät naimisiin. Häät ovat kesäkuussa.

– Kun hääpäivä oli päätetty ja hääpaikka varattu, päätimme, että lapsi saa tulla. Pieni ihminen päätti tulla heti, iästäni huolimatta, Jenni kertoo.

Jenni aavisteli jo ennen asian varmistumista, että hän voisi olla raskaana häissään.

– En kuitenkaan ollut ajatellut, että olisin näin raskaana. Hääpuku meni uusiksi, mutta ei se mitään. Jatkamme perinnettä: olen itsekin ollut mukana, kun omat vanhempani menivät naimisiin.

Halu äidiksi on tullut parisuhteen myötä

Jenni ja Tero ovat keskustelleet lapsen hankkimisesta jo muutaman vuoden ajan. Tero on ensimmäinen ihminen, jonka kanssa Jenni on alkanut potea vauvakuumetta.

– En ole ikinä ajatellut, että minun on pakko saada lapsi. Ennen lasta halusin ehdottomasti löytää elämäni rakkauden ja rakentaa hänen kanssaan hyvän, terveen ja kestävän parisuhteen sekä yhteisen tulevaisuuden. Lasten hankkiminen ei ole ikinä ollut minulle pakko tai itsestäänselvyys. Halukkuus lapsen hankkimiseen on tullut vasta parisuhteen myötä, Jenni kertoo.

Ikä ei ole stressannut Jenniä

Jenni ei ole stressannut sitä, että hänen ikänsä vaikuttaisi lasten saamiseen. Itse asiassa Jenni meinaa usein unohtaa oman ikänsä. Hän on kuitenkin saanut muistutuksia siitä viime vuosina.

– Ulkopuolelta on tullut palautetta, että kyllä nyt Jenni pitäisi alkaa tehdä lapsia, kun se ei välttämättä ole niin helppoa. Olen saanut kuulla tällaista useamman vuoden ajan. Itse en ole sitä ajatellut. En ole koskaan miettinyt, että raskaaksi tuleminen voisi olla vaikeaa.

Myöskään keholle rankkana pidetyn fitness-urheilun harrastaminen ei ole saanut Jenniä pelkäämään hedelmällisyytensä puolesta. Hän on kisakausienkin aikana pitänyt tiukasti kiinni terveistä elämäntavoistaan.

– Fitness on ollut osa elämääni, mutta esimerkiksi kisaamiset olen tehnyt hyvin eri tavalla kuin moni muu. Kehoni on toiminut aina myös kisakausien aikaan äärimmäisen hyvin. Minulla ei ole ikinä ollut hormonitoiminnan tai minkään kanssa mitään ongelmia, Jenni kertoo.

Toiveena luomusynnytys

Jenni ja Tero tietävät vauvan sukupuolen, mutta eivät paljasta sitä ennen syntymää. Edessä oleva synnytys ei jännitä Jenniä tällä hetkellä hirveästi.

– Olisin kuvitellut, että se jännittäisi enemmän, sillä nuorena minulla on ollut hirveä raskaus- ja synnytyskammo. Nyt näen lähestyvän synnytyksen kuitenkin hyvin luonnollisena.

Jenni toivoo, että hän pystyisin synnyttämään mahdollisimman luonnollisesti eli mahdollisimman pienellä kivunlievityksellä.

– Se on tämän hetken toive. En tiedä, mitä on tulossa. Menemme tilanteen mukaan ja tavalla, joka on pienelle ihmiselle hyväksi, Jenni sanoo.

Rakkaus lapseen tulee olemaan ehdotonta

Jenni toivoo ja uskoo siihen, että lapsi tulee perimään häneltä ja Terolta terveet ja urheilulliset elämäntavat sekä kunnioituksen luontoa kohtaan. Ajoittain maailmantuskaa kokeva Jenni toivoo, että lapsi oppii hänen ja Teron opastuksella tekemään valintoja, jotka ovat hyväksi maapallon tulevaisuuden kannalta.

Jenni haluaa olla lapselleen äiti, jonka rakkaus on vastikkeetonta. Jennille on tärkeää, että hänen lapsensa ymmärtää kasvaessaan olevansa rakastettava omana itsenään ja että rakastettavuus ei ole kiinni suoritteista.

– En halua viestittää lapselleni, että vain silloin kun saat kymppejä koulussa ja menestyt kaikessa, olet rakastettava, Jenni sanoo.

X