Julkkikset

Juuso Mäkilähde kaipasi Selviytyjät-viidakossa pieniä lapsiaan – ikävää helpottivat videopuhelut: ”Oli tärkeää, että he näkivät minut”

Kuusi viikkoa. Niin pitkään juontaja Juuso Mäkilähde joutui olemaan erossa nyt 1- ja 4-vuotiaista lapsistaan Selviytyjät Suomi -kilpailun aikana. Koti-ikävä tuntui Filippiinien tähtitaivaan alla välillä kovalta.

Teksti:
Katri Koskinen
Kuvat:
Nelonen Media, Juuso Mäkilähteen Kotialbumi

Juuso Mäkilähde ikävöi pieniä lapsiaan Selviytyjät Suomi -kuvausten ajan.

Kuusi viikkoa. Niin pitkään juontaja Juuso Mäkilähde joutui olemaan erossa nyt 1- ja 4-vuotiaista lapsistaan Selviytyjät Suomi -kilpailun aikana. Koti-ikävä tuntui Filippiinien tähtitaivaan alla välillä kovalta.

Juontaja Juuso Mäkilähde, 34, myöntää auliisti, että Selviytyjät Suomi ei ole myöskään hänelle mikään läpihuutojuttu.

Kotiin jäivät tälläkin kierroksella avopuoliso Saara ja pariskunnan kaksi pientä lasta, nyt 4-vuotias tytär ja 1-vuotias poika. Juuso kertoo joutuneensa psyykkaamaan itseään läpi kuusi viikkoa kestäneiden kuvausten – perheestä erossa oleminen otti koville.

– Filippiineillä tähdet tuntuvat olevan hurjan lähellä. Siellä oli aivan mahtava tähtitaivas. Kun katselin sitä iltaisin yksin, niin aikamoinen koti-ikävä välillä tuli, Juuso muistelee.

Siinä missä kilpailijat ovat kuvausten ajan täysin eristyksissä ulkomaailmasta, Juuso pystyi helpottamaan koti-ikäväänsä soittelemalla iltaisin videopuheluita kotiin – vaikka se olikin tuulesta kiinni.

– Videopuhelut olivat mahtava pelastus, varsinkin pienten lasten kanssa, jotka eivät suoranaisesti osaa puhua puhelimeen. Oli tärkeää, että he näkivät minut. Joka ilta ei välttämättä saanut yhteyttä, mutta joka ilta yritin soittaa, Juuso kertoo.

Juuso Mäkilähde
Selviytyjät Suomi -kuvaukset eivät olleet Juuso Mäkilähteelle se kaikista helpoin nakki.

Kotiinpaluuta seurasi täydellinen tyhjyys

Juuso Mäkilähde on juontanut tähän mennessä kaksi Selviytyjät Suomi -tuotantokautta. Molemmilla kerroilla kotiinpaluu on ollut ravisteleva kokemus, monella tapaa.

– Muistan, kun tulin ekalta Selviytyjät-kaudelta kotiin: saavuin aamulla ja näin tyttäreni pitkästä aikaa. Se oli iloinen jälleennäkeminen. Tuntui, että tytär olisi kasvanut ihan hirveästi poissa ollessani, Juuso kuvailee herkkää hetkeä.

Tuolloin Juuson avopuoliso odotti parin toista lasta.

– Istuin sohvalle, otin Hesarin käteen ja sitten se iski – täydellinen tyhjyys. Mitä nyt? Miten tästä tulee nyt jatkaa? Meni pari viikkoa, etten jaksanut mitään, Juuso kertoo.

Uusimmalta kuvausreissulta palatessaan kotona odotti jo kaksi pientä syliteltävää.

"Nautin kiireettömistä hetkistä, kuten viikonloppuaamuista jolloin herään, otan pojan mukanani keittiöön ja alan keitellä kahvia. Pian tytärkin herää, ja katsomme yhdessä lastenohjelmia. Olen niissä hetkissä väsynyt, mutta onnellinen kiireettömyydestä." - Juuso Mäkilähde Kaksplussassa
”Nautin kiireettömistä hetkistä, kuten viikonloppuaamuista jolloin herään, otan pojan mukanani keittiöön ja alan keitellä kahvia. Pian tytärkin herää, ja katsomme yhdessä lastenohjelmia. Olen niissä hetkissä väsynyt, mutta onnellinen kiireettömyydestä,” Juuso Mäkilähde kertoi vuonna 2018.

Lapset opettavat Juusoa olemaan parempi versio itsestään

Vaikka Juuso olikin pitkään poissa perheensä luota Selviytyjät-kuvausten aikana, on hän muutoin tehnyt periaatepäätöksen olla kotona kaikki illat nyt, kun lapset ovat pieniä.

– Sen olen oppinut, että omien lasten kautta oppii paljon asioita itsestään. Lapset opettavat sinua olemaan parempi versio itsestäsi, sillä lapsesi ovat tavallaan kuvia sinusta, Juuso kuvailee.
X