Julkkikset

Kiira Korpi paljastaa kirjassaan, miten rakkaus Arthur Borgesin kanssa syttyi: ”Aistin heti, että jotain ainutlaatuista oli alkamassa”

Kiira Korpi paljastaa pian julkaistavassa elämäkerrassaan Kiira – ehjäksi särkynyt, miten hänen ja Arthur Borgesin rakkaus sai alkunsa. Paperilla Arthur ei kuulostanut yhtään Kiiran tyyppiseltä, mutta Facebookissa kirjoitetut viestit saivat Kiiran kiinnostuksen heräämään.

Teksti:
Hilppa Wuokko
Kuvat:
Om-Arkisto

Kiira Korpi kertoo elämäkerrassaan rakastuneensa aviomieheensä Arthur Borgesiin ensisilmäyksellä.

Kiira Korpi paljastaa pian julkaistavassa elämäkerrassaan Kiira – ehjäksi särkynyt, miten hänen ja Arthur Borgesin rakkaus sai alkunsa. Paperilla Arthur ei kuulostanut yhtään Kiiran tyyppiseltä, mutta Facebookissa kirjoitetut viestit saivat Kiiran kiinnostuksen heräämään.

Entinen taitoluistelija ja moninkertainen arvokisamitalisti Kiira Korpi, 29, kertoo Jere Nurmisen kirjoittamassa, keskiviikkona ilmestyvässä elämäkerrassaan Kiira – ehjäksi särkynyt, kuinka hänen ja Arthur Borgesin rakkaustarina sai alkunsa.

Anna Abreu toimi amorin apulaisena

Kiira kuuli Arthurista laulaja Anna Abreulta Plan-jäägaalassa maaliskuussa 2010. Vaikka Kiira ja Anna eivät olleet koskaan ennen tavanneet, Anna tuli reippaasti juttelemaan Kiiran kanssa. Keskustelun aikana Anna kysyi Kiiralta, seurusteleeko tämä. Kun Kiiran vastaus oli kieltävä, Anna kertoi, että hänellä on täydellinen mies Kiiralle.

”Anna kaivoi puhelimensa esiin ja näytti Facebookista kuvia miehestä, jolla oli hyvin erikoinen nimi, Arthur Borges. Mies oli Annan silloisen poikaystävän Joonaksen kaveri, ja he olivat syöneet edellisenä iltana yhdessä. Mies oli vitsaillut, että Annan pitäisi esittää minulle treffikutsu hänen puolestaan, ja Anna oli ottanut vitsin tosissaan. Tämä oudon niminen mies asui Milanossa, työskenteli muotialalla ja oli tehnyt mallintöitäkin. Ei kuulostanut yhtään minun tyyppiseltäni”, Kiira kertoo kirjassa.

Ensimmäiset viestit vaihdettiin Facebookissa

Anna antoi Kiiralle jäägaalassa Arthurin numeron, jonka Kiira otti vastaan vain kohteliaisuudesta. Hänellä ei ollut aikomusta soittaa tälle. Noin viikko jäägaalan jälkeen Kiira kuitenkin pyysi Arthuria Facebookissa kaveriksi.

”Aloimme chattailla, ja yllätyin huomatessani, miten samanhenkiseltä Arthur vaikutti kanssani. Tosi kivan oloinen tyyppi, ajattelin. MM-kisat olivat alkamassa Torinossa muutaman päivän päästä, ja pyysin Arthuria katsomaan kisoja, koska Milanosta oli Torinoon vain reilun tunnin ajomatka.”

Arthur hurmasi Kiiran itsevarmuudellaan

Arthur saapui paikalle ja kohtasi Kiiran kisojen jälkeen. Kiiran oli kuitenkin kiirehdittävä managerinsa Mikon managerikavereiden illalliselle, eikä hän voinut siksi lähteä oitis Arthurin kanssa iltaa jatkamaan.

”Arthur huikkasi, voisimmeko kuitenkin nähdä illallisen jälkeen. Hän voisi odotella kavereiden luona siihen asti, kunnes vapaudun. Ei Arthurilla oikeasti mitään kavereita Torinossa ollut, vaan hän sulkeutui autoonsa, kaatoi kuljettajan istuimen lepoasentoon ja odotti torinolaisella parkkipaikalla viestiä minulta. Illallinen venyi ja kello oli jo lähempänä puoltayötä. Arthur oli melkein jo lähdössä ajamaan takaisin Milanoon, mutta onneksi ehdin laittaa hänelle tekstiviestin, että pitkä illallinen oli päättymässä. Pitkä, komea ja ulkonäöltään vaikuttavan näköinen mies asteli ravintolaan. Arthur hurmasi minut välittömästi itsevarmuudellaan”, Kiira tunnustaa kirjassa.

Arthur Borges ja Kiira Korpi saapuivat yhdessä vuoden 2015 Linnan juhliin.
Arthur Borges ja Kiira Korpi saapuivat yhdessä vuoden 2015 Linnan juhliin.

Rakkautta ensisilmäyksellä

Kiira ja Arthur päätyivät yhdessä torinolaiseen hotelliin, jossa he juttelivat koko illan ja yön. Vaikka Arthur ei tiennyt juuri mitään taitoluistelusta ja Kiira yhtä vähän muotimaailmasta, yhteys toiseen syntyi nopeasti.

”Huomasin, että meillä oli hyvin samanlaiset arvot. Olimme molemmat erittäin kunnianhimoisia omissa jutuissamme, mutta arvostimme valtavasti perhettä ja ystäviä. Tiesin muotialasta yhtä vähän kuin Arthur taitoluistelusta, mutta olimme avoimia oppimaan uutta. Kyllä se oli rakkautta ensisilmäyksellä, aistin heti, että jotain ainutlaatuista oli alkamassa.”

Pitkään etäsuhteessa, nyt naimisissa ja saman katon alla

Kiira ja Arthur asuivat viisi ensimmäistä seurusteluvuottaan eri maissa.

”Jollain ihmeen kaupalla onnistuimme näkemään toisiamme paljon. Pisin aika, jonka olimme erossa, oli kymmenen viikkoa, mutta pyrimme tapaamaan vähintään kuukauden välein”, Kiira muistelee kirjassaan.

Nykyään Kiira ja Arthur asuvat New Yorkissa. Pari meni naimisiin vappuaattona Italiassa.

”Kiiralla on selkeästi jo ajatus myös perheestä ja lapsista”, Kiiran sisko Petra Korpi paljastaa kirjassa.

Lähde: Jere Nurminen: Kiira – ehjäksi särkynyt (Otava, 2018)

X