Julkkikset

Kissojaan rakastava Michael Monroe: ”Ihmiset voisivat oppia lemmikeiltään paljon”

Rokkari Michael Monroen perheeseen kuuluu Johanna-vaimon lisäksi kolme kissaa. Kissojen hyvinvoinnista huolehditaan myös silloin, kun Monroe vaimoineen on matkoilla. – Poissa ollessamme kissat saavat nukkua anopin poskea vasten, Mike sanoo.
Teksti: Virpi Valtonen Kuvat: Suvi Elo /Otavamedia

Rockmuusikko Michael ”Mike” Monroe joutuu työnsä takia olemaan usein poissa kotoa – välillä pidempiäkin aikoja.

Tuolloin Turussa isäntäänsä kaipaavat kissat Nupu, Lumi ja Pikku-Neiti. Eläinrakas Mike on kertonut kissojen olevan tärkeintä hänen elämässään vaimonsa Johannan lisäksi. Ne ovat Miken ja Johannan lapsia.

– Kissamme eivät tykkää, kun lähden pois, mutta koska vaimoni matkustaa useimmiten kanssani, odottelevat kissat meitä kotona anopin kanssa, Michael paljastaa.

– Kissat ovat seuraeläimiä. Nupu nukkuu aina meidän kanssamme, Pikku-Neidillä ja Lumilla on omat mestansa. Poissa ollessamme kissat saavat nukkua anopin poskea vasten.

Michael Monroen kissasta tulee tv-tähti

Nupu-kissasta tulee isäntänsä tavoin pian televisiotähti, sillä Nupu nähdään ensi viikon torstaina Nelosen Nieminen & Lahtinen Show’ssa.

– Ohjelmassa tulee olemaan hauska pikkupätkä Nupu-kissastamme pölynimurin päällä. Yleensähän koirat lähtevät imuria pakoon, mutta laite kiehtoo Nupua kovasti, Mike kertoo innoissaan.

Hänen mielestään ihmiset voisivat oppia lemmikeiltään paljon esimerkiksi itsestään huolehtimisen suhteen.

– Kun kissa esimerkiksi herää, se heti vaistonvaraisesti ja oikeaoppisesti venyttelee. Niinhän ihmistenkin pitäisi tehdä. Eläimiähän mekin oikeasti olemme, we are all animals my dear, Monroe sanoo.

Positiivisuus antaa energiaa

Työnsä ja rakkaiden kissojensa lisäksi Mike kertoo saavansa energiaa positiivisuudesta.

– Kuvasimme Lontoossa hiljattain näyttelijä Ville Haapasalon kanssa hänen tulevaa ohjelmaansa. Ville kysyi, että miten jaksan aina hymyillä. Hän itse sanoi hymyilevänsä huonoina päivinään kaikille ihmisille ja toivottelevansa heille hyvää päivää. Siten hänkin saa lopulta hyvän fiiliksen, kun ihmiset hymyilevät takaisin, Michael kertoo.

– Minulla on jopa sellainen rintamerkki, jossa lukee: ”Keep smiling”. Ja sen alla lukee todella pienellä tekstillä: ”People love an idiot”, vuoden positiivisimmaksi turkulaiseksi vuonna 2013 valittu Michael kertoo nauraen.

The Voice of Finland -ohjelmaa parhaillaan kuvaava Michael Monroe esiintyy Vantaalla kulttuurikeskus Martinuksessa järjestettävässä Syöpäsäätiön Roosa nauha -illassa, jossa kerätään varoja suomalaiselle syöpätutkimukselle ja -neuvonnalle. Monroe suunnitteli myös vuoden 2016 Roosa nauhan.

Lue myös:

Michael Monroe: ”Yksikään nainen ei voi väittää, että hänellä olisi minun lapseni”

Ville Haapasalo oli kasvissyöjä 14 vuoden ajan: Tämän takia aloin syödä taas lihaa

Michael Monroe elämästään Johanna vaimonsa kanssa: ”Kissat ovat meidän lapsiamme”

X