Mikä nimi sopisi Sauli Niinistön ja Jenni Haukion tulevalle lapselle? Kerro oma suosikkisi!
Presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio ovat jo pitkään toivoneet yhteistä lasta.
Julkkikset

Mikä nimi sopisi Sauli Niinistön ja Jenni Haukion tulevalle lapselle? Ehdota omaa suosikkiasi

Voisiko Sauli Niinistön ja Jenni Haukion lapsesta tulla Elina tai Väinö? Vai jokin ihan muu? Kerro meille, mikä olisi oma suosikkisi tulevan vauvan nimeksi.
Teksti: Johanna Jantunen Kuvat: Otavamedia

Presidentti Sauli Niinistö, 69, ja hänen puolisonsa Jenni Haukio, 40, paljastivat maanantaina odottavansa ensimmäistä yhteistä lastaan. Presidenttipari kertoi tiedotteessaan, että lasta on jo useiden vuosien ajan odotettu ja toivottu. Jos kaikki sujuu hyvin, pienokainen syntyy helmikuussa 2018.

Presidenttipari ei ole vielä paljastanut tulevan vauvansa sukupuolta, mutta moni on jo alkanut arvuutella lapselle sopivaa nimeä. Valitsevatko Niinistö ja Haukio mahdollisesti nimen, jolla on perinteitä heidän suvuissaan vai seuraako lapsen nimi nykyisiä nimitrendejä?

Nimi sukupuusta?

Jos presidenttiparin tuleva lapsi on tyttö ja hänen nimessään halutaan jatkaa perinteitä, nimet Elina, Helena, Hilkka ja Kirsti ovat luultavasti kärjessä.

Elina on Jenni Haukion toinen nimi ja Hilkka Helena oli Sauli Niinistön vuonna 2014 edesmenneen äidin nimi. Jenni Haukion isoäidin nimi puolestaan oli Kirsti.

Muita presidenttiparin suvuissa kulkevia naisten nimiä ovat Kirsi (presidentin sisko), Virve (presidentin sisko) ja Ritva (Jenni Haukion äiti).

Jos tuleva lapsi puolestaan on poika, voisi hänen nimekseen tulla Väinö. Presidentti Niinistön vuonna 1991 edesmennyt isä oli nimeltään Väinö Pellervo ja presidentin toinen nimi on Väinämö.

Myös Toivo, Aulis tai Oskari – Jenni Haukion isoisän kokonimen mukaan – voisivat olla presidenttiparin pojalle sopivia nimiä. Aulis on myös Jenni Haukion Teuvo-isän toinen nimi. Muita presidenttiparin suvuissa kulkevia miesten nimiä ovat Kari (presidentin veli), Teemu (Jenni Haukion veli) ja Juho (presidentin isoisä).

Sauli Niinistön pojat hänen aiemmasta avioliitostaan Marja-Leena Niinistön kanssa ovat nimiltään Matias ja Nuutti.

Noudattaisiko presidenttipari nimitrendejä?

Jos Sauli Niinistö ja Jenni Haukio kuitenkin noudattavat nimivalinnassaan trendejä, joko sattumalta tai tietoisesti, voisi tytön nimeksi tulla esimerkiksi Sofia, Pihla tai Emilia.

10 suosituinta tyttöjen etunimeä vuonna 2016 olivat:

 1. Sofia
 2. Aino
 3. Eevi
 4. Venla
 5. Emma
 6. Aada
 7. Pihla
 8. Helmi
 9. Ella
 10. Emilia

Poikalapsi puolestaan voisi olla Onni, Elias tai Leo. Myös Väinö, joka oli presidentin isän etunimi, on nyt trendikäs.

10 suosituinta poikien etunimeä vuonna 2016 olivat:

 1. Onni
 2. Elias
 3. Leo
 4. Väinö
 5. Oliver
 6. Eetu
 7. Eino
 8. Noel
 9. Leevi
 10. Niilo

Kerro oma nimiehdotuksesi!

Mikä nimi sopisi sinun mielestäsi Sauli Niinistön ja Jenni Haukion tytölle tai pojalle? Kirjoita omat nimiehdotuksesi alle! Julkaisemme eniten mainintoja saaneet nimet myöhemmin sivustollamme.

Mikä nimi sopisi presidenttiparin lapselle?

 • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
X