Julkkikset

Putous-näyttelijä Jenni Kokander rakastaa suoria tv-lähetyksiä: ”Ihanaa päästä pöhisemään”

Jenni Kokander kuvailee itseään pelottomaksi hahmon rakentajaksi. Uusi Putous-hahmo Kari Tolkku syntyi ideasta, jota Jenni ei malttanut olla hiomatta. – Tuli sellainen olo, että ehkä haluan tutustua tuohon tyyppiin.
22.3.2019 Teksti: Roosa Roivainen Kuvat: MTV3

Uudet Putous-jaksot ovat palanneet viihdyttämään viikonloppuja. Lauantai-iltaisin sinipaidan pukee yllensä myös näyttelijä Jenni Kokander, joka nähdään ohjelmassa muutaman vuoden tauon jälkeen.

Päätös ohjelmaan palaamisesta ei ollut Jennille kuitenkaan helppo. Näyttelijä kertoo ensiksi kieltäytyneensä tarjouksesta.

– Pyyntö oli niin yllättävä, etten osannut yhtään odottaa tällaista juttua. Minua kehotettiin kuitenkin miettimään viikonlopun yli ja tajusin, että minun oli tosi vaikea sanoa ei.

Suorat lähetykset ovat Jennille kuin vanha suola

Putouksen ohjaajana toimii tällä kaudella komedianäyttelijä Niina Lahtinen. Jenni kuvailee Niinaa voimanpesäksi, joka tuo Putoukseen uudenlaista energiaa. Näyttelijä myös toteaa hänelle itselleen olleen erittäin tärkeää, että juuri Niina nähdään ohjaajan pestissä.

– Katja Lappi ja Niina ovat yhdessä tehneet Siskonpetiä, joka on ollut yksi kaikkien aikojen suosikkiohjelmistani. Minusta on jotenkin ihana ajatus, että pääsen heidän kanssaan ”pöhisemään”.

Suorat lähetykset ovat Jennille kuin ”vanha suola, joka janottaa”. Näyttelijä kertoo odottavansa erityisesti tv-lähetysten kihelmöivää tunnetta ja jännitystä.

Kovimpia kilpakumppaneitaan Jenni ei paljasta, sillä hän toteaa kaikkien näyttelijöiden olevan ohjelman puolella ja toivovan jokaisen hahmon menestystä.

– Se on meille kaikille etu, jos tällä kaudella on joku Tanhupallo, Aina Inkeri Ankeinen tai Krisse Vähähiilari. Silloin ihmiset haluavat seurata tätä ohjelmaa.

Jenni Kokander on peloton hahmojen tekijä

Putoukseen ei Jennin mukaan voi oikeastaan valmistautua muuten kuin hengittelemällä ja antamalla alitajunnan työstää erilaisia ideoita.

Sketsihahmoissa Jenniä inspiroi tosielämä. Näyttelijän aikaisemmat sketsihahmot, kuten Svetlana ja Irma Rönkkö, ovat tästä hyviä esimerkkejä.

– Amurin enkeli oli vaikea. Ehkä ammuin siinä itseäni jalkaan, kun eihän tuollaisesta tiedä mitään, eikä yleisö voi todeta, että ”enkelit on juuri tuollaisia”.

Nyt Jenni kilpailee Kari Tolkkuna. Sketsihahmo syntyi Jennin mukaan ideasta, jota hän ei voinut olla työstämättä.

– Tuli sellainen olo, että ehkä haluan tutustua tuohon tyyppiin.

Jennin sketsihahmo Kari Tolkku työskentelee Pasilassa talonmiehenä ja ihailee elämässään kahta naista: vaimoaan Violaa ja Janni Hussia.

”Entä jos itseä olisi alkanut naurattaa kaikki omat hyvät läpät?”

Jenni Kokander on parin vuoden Putous-taukonsa aikana tähdittänyt niin Fingerpori-elokuvaa kuin MTV3:n Makumuistoja-sarjaakin.

Nyt hänet nähdään lastenelokuvassa Risto Räppääjä ja Pullistelija, joka sai ensi-iltansa helmikuussa. Jenni kuvailee filmiä hienoksi, hauskaksi ja koskettavaksi elokuvaksi, jonka tekeminen oli hänelle upea kokemus.

– Näin elokuvan itse lehdistönäytöksessä ja minua itketti kauheasti. Hirvitti katsoa sitä toimittajien kanssa, sillä entä jos itseään olisi alkanut naurattaa kaikki omat hyvät läpät? Minun piti puristaa kynsien alle, ettei tulisi itku, koska elokuva oli niin koskettava.

Lastenkirjailijat Tiina ja Sinikka Nopola ovatkin Jennin mukaan erittäin taitavia sijoittamaan isoja kysymyksiä nerokkaasti myös komedian maailmaan.

– Elokuva käsittelee ulkonäköpaineita. Tulkitsin itse, että kun paljon puhutaan tyttöjen ja naisten ulkonäköpaineista, niin tässä on pieni poika, joka peilin edessä pullistelee ja toivoo olevansa suurempi ja vahvempi. Se oli jotenkin liikuttavaa ajatus siitä, ettei meidän tulisi unohtaa poikia.

Putous, lauantaisin kello 19.30, MTV3.

Lue myös

Suosittelemme