Julkkikset

Seura: Eero Heinäluoman ja Eveliina-tyttären vaikeat vuodet kuoleman ja rakkauden välissä: ”Jos emme olisi puhuneet, kantaisimme ehkä ikuisia arpia”

Eero Heinäluoma meni naimisiin Ayla Shakirin kanssa marraskuussa 2018. Häissä puheen piti Eeron tytär Eveliina. Isä ja tytär kertovat tuoreessa Seura-lehdessä, kuinka vaikeaa ja herkkää heillä on ollut Eveliinan äidin kuoleman jälkeen.

Teksti:
Anna.fi
Kuvat:
Tommi Tuomi / Otavamedia

Eveliina Heinäluoma huomasi isänsä uuden rakkauden ensimerkit pukeutumisesta. Yhtäkkiä isällä olikin esimerkiksi uusi takki ja trendikkäät lenkkarit, Eveliina kertoo tuoreessa Seurassa.

Eero Heinäluoma meni naimisiin Ayla Shakirin kanssa marraskuussa 2018. Häissä puheen piti Eeron tytär Eveliina. Isä ja tytär kertovat tuoreessa Seura-lehdessä, kuinka vaikeaa ja herkkää heillä on ollut Eveliinan äidin kuoleman jälkeen.

Eero Heinäluoman vaimolla ja Eveliinan äidillä Sadulla todettiin paksusuolensyöpä elokuussa 2014. Se muutti perheen koko elämän, isä ja tytär kertovat tuoreessa Seura-lehdessä. Satu Siitonen-Heinäluoma kuoli syöpään tammikuussa 2015.

”Äiti oli kantava voima, joka kokosi meidät sunnuntaisin päivälliselle viettämään aikaa yhdessä”, Eveliina muistelee Seurassa.

Tilanne oli raastava kaikille. Samaan aikaan, kun suru oli suurimmillaan, Eeron ja Eveliinan yhteydenpito heikkeni. Jossain vaiheessa se typistyi tekstiviesteiksi, jotka Eero lyhyydessään koki tylyinä.

”Se oli raskasta aikaa. Vaikeimpina hetkinä muistin Sadun kuolinvuoteen vierellä annetun lupauksen huolehtia toisistamme. Se velvoitti ja kantoi. Ilman sitä olisin ollut ehkä itsekkäämpi”, Eero toteaa lehdessä.

Isä ja tytär kertovat  pitäneensä  jonkin aikaa jopa etäisyyttä toisiinsa, kunnes syksyllä 2015 Eero meni lopulta käymään tyttärensä luona. Pitkän keskustelun aikana hän ymmärsi, mistä kaikesta – äidin kuolemasta, päättyneestä parisuhteesta ja epävarmoista tulevaisuuden näkymistä – Eveliinan paha olo kumpusi.

”Jos emme olisi puhuneet, kantaisimme ehkä ikuisia arpia”, Eveliina arvelee nyt lehdessä.

Eveliina piti puheen Eeron häissä: ”Se oli ainutkertainen tapahtuma elämässä”

Marraskuussa 2018 Heinäluomat kokoontuivat jälleen yhteen – tällä kertaa viettämään rakkauden juhlaa, kun Eero meni naimisiin Ayla Shakirin kanssa. Myös Eveliina oli mukana häissä juhlistamassa isänsä uutta onnea.

”Se oli ainutkertainen tapahtuma elämässä. Ilo, joka muuttui moninkertaiseksi, kun sen pääsi jakamaan”, Eveliina kertaa tuntojaan Seurassa.

Äidin muisto elää kuitenkin yhä. Se on Eveliinalle tärkeää.

”Minulla oli vain isä, hyvässä ja pahassa. Äidin menettämisen käsittely vei minulta paljon aikaa ja sitten Eero tapasikin Aylan. Hän toi menetyksen väistämättä uudelleen ajatuksiin”, Eveliina toteaa lehdessä.

Sekä Eero että Eveliina olivat kuitenkin oppineet aiemmasta, eikä puheyhteyttä päästetty enää katkeamaan isän ja tyttären väliltä.

”Tiesin, ettei äidin muisto häviä, vaikka isällä olisikin uusi rakkaus.”

Lue lisää uusimmasta Seurasta!

X