Sirpa Selänne on ollut naimisissa jääkiekkoilijamiehensä Teemu Selänteen kanssa parikymmentä vuotta. Parilla on yhteensä neljä lasta.
Sirpa Selänteen paras ystävä on oma puoliso.
Julkkikset

Sirpa Selänne paljastaa parhaan parisuhdevinkkinsä – harjoitellut Teemun kanssa jo 30 vuotta

Heinäkuussa 50 vuotta täyttävä Sirpa Selänne on ollut Teemu-miehensä kanssa yhdessä jo 30 vuoden ajan. Asuminen kaukana kotimaasta on Sirpan mukaan tuonut suhteeseen omat mausteensa.
Teksti: Kia Toivanen Kuvat: Niclas Mäkelä

Sirpa Selänne, 49, luotsaa syksyllä TV5:llä nähtävää Lätkä Love -ohjelmaa, jossa seurataan kuuden ammattilaisjääkiekkoilijan puolison elämää.

Aihe on Sirpalle hyvin tuttu, onhan takana jo useampi vuosikymmen yhteiseloa aviopuolison, NHL-legenda Teemu Selänteen, 48, kanssa.

– Kolmekymmentä vuotta tuli juuri täyteen, Sirpa hymyilee tv-sarjan lehdistötilaisuudessa.

Jääkiekkoura vie puolisot ja heidän perheensä usein kauas kotimaasta, mutta Sirpan mukaan ulkomailla asuminen on ollut heidän parisuhteensa kannalta ennemminkin plussa kuin miinus.

– Ulkomailla asuminen on vain lähentänyt minua ja Teemua. Olemme olleet kaukana perheenjäsenistä. Vaikka kavereita on löytynyt aina myös ulkomailta ja suomalaiset ystävät ovat vierailleet ahkerasti luonamme, me kaksi olemme kuitenkin olleet aina toistemme tukipilarit.

– Luulen, että ulkomailla asuminen saattaa olla jopa pitkän parisuhteemme salaisuus, Sirpa paljastaa.

Muutaman vuoden etäsuhde teki hyvää

Aikoinaan muuttaminen Teemun perässä Kanadaan ja myöhemmin Yhdysvaltoihin oli Sirpalle helppo ratkaisu. Pari ehti elää muutaman Teemun ensimmäisistä NHL-vuosista etäsuhteessa, kun Sirpa viimeisteli Suomessa fysioterapeutin opintojaan.

– Ehkä sekin oli hyvä, että olimme vähän aikaa erillämme niin, että oli omaa aikaa, Sirpa pohtii.

Kun päätös muuttaa Teemun luokse Pohjois-Amerikkaan oli käsillä, oli Sirpan kuitenkin pohdittava, mitä hän elämältään haluaa.

– Pitää todella ottaa itseään niskasta kiinni ja miettiä, mitä itse haluaa: Haluanko olla parisuhteessa täysillä mukana?

Vaikka muutto tapahtui rakkauden perässä, oli puoliso hyvin kiireinen uransa kanssa.

Pidemmän päälle kaukosuhde ei olisi hänen mukaansa kuitenkaan toiminut.

– Olemme sellaisia, että haluamme fyysistä kontaktia ja olla paljon yhdessä, joten päätös oli väistämätön. Jos emme olisi päässeet viettämään niin paljon aikaa yhdessä, olisimme varmasti kasvaneet erilleen.

Sirpan parisuhdevinkki

Sirpan paras parisuhdevinkki pätee niin etäsuhteessa kuin saman katon alla asuessakin.

– Mielestäni paras vinkki on, että puhuu asioista kumppanin kanssa, hän toteaa.

– Ja muistaa välillä ottaa aikaa myös itselleen.

Lue myös: Sirpa Selänteellä ei ole eikä tule olemaan omia miespuolisia ystäviä – kertoo nyt syyn

X