Julkkikset

Sirpa Selänteellä ei ole eikä tule olemaan omia miespuolisia ystäviä – kertoo nyt syyn

Ystävyydellä Sirpa -kirjassa Sirpa Selänne kertoo ystävyyssuhteistaan. Kirjassa Sirpa paljastaa, että Teemu on ainoa miespuolinen henkilö, johon hänellä on kahdenkeskinen ystävyyssuhde. Annalle Sirpa paljastaa, että kahdenkeskinen ystävyys muun miespuolisen henkilön kuin Teemun kanssa ei ole ikinä edes kiinnostanut häntä.

Teksti:
Hilppa Wuokko
Kuvat:
Niclas Mäkelä

Sirpa Selänteen paras ystävä on oma puoliso.

Ystävyydellä Sirpa -kirjassa Sirpa Selänne kertoo ystävyyssuhteistaan. Kirjassa Sirpa paljastaa, että Teemu on ainoa miespuolinen henkilö, johon hänellä on kahdenkeskinen ystävyyssuhde. Annalle Sirpa paljastaa, että kahdenkeskinen ystävyys muun miespuolisen henkilön kuin Teemun kanssa ei ole ikinä edes kiinnostanut häntä.

Sirpa Selänteen, 49, ja tietokirjailija Merja Asikaisen kirja Ystävyydellä Sirpa (Otava, 2019) valottaa laajan ystäväpiirin omaavan Sirpan mietteitä ystävyydestä.

Kirjassa kerrotaan, että Sirpa on ottanut ystävänsä Kathleenin kanssa samanlaisen BFF- eli best friends forever -tatuoinnin oikean jalkansa nilkan ulkosyrjään. Silti Sirpa pitää aviopuolisoaan, NHL-legenda Teemu Selännettä, 48, kaikista parhaana ystävänään. Teemu on Sirpalle tärkein ihminen maailmassa.

Sirpan ja Teemun ystävyys näkyy runsaana yhteisenä aikana

Teemun ja Sirpan ystävyys näkyy arjessa parhaiten siinä, että he viettävät keskenään niin paljon aikaa kuin voivat.

– Teemme asioita yhdessä, vaikka meillä on omat harrastuksemme ja omia kavereita. Meille on tärkeintä, että emme ole pitkiä aikoja erossa. Soittelemme monta kertaa päivässä ja pidämme huolta, että käymme usein lounaalla yhdessä. Jos me emme kokisi toisiamme ystävinä ja hyvänä seurana, niin emmehän me viihtyisi yhdessä näin hyvin, Sirpa sanoo.

Ystävyys ei vähennä suhteen kipinää

Parin ystävyys ei ole vähentänyt Sirpan mukaan millään tavoin suhteen kipinää.

– Kipinä säilyy kyllä! Olemme halaaja- ja pussaajatyyppejä. Kuulutan fyysisen kosketuksen perään. Muita ystäviä ei sillä tavalla halaile ja pussaile kuin omaa puolisoa. Fyysinen kosketus pitää suhteen romanttisen puolen voimissaan, Sirpa uskoo.

Suudelmia vaihdetaan suhteessa päivittäin.

– Joo, ehdottomasti! Pakko suudella joka päivä, Sirpa toteaa hymy huulillaan.

Sirpalla ei ole omia miespuolisia ystäviä

Kirjassa paljastetaan, että Sirpalla ja Teemulla ei kummallakaan ole vastakkaisen sukupuolen kanssa kahdenkeskisiä ystävyyssuhteita. Kyseessä on Sirpan mukaan kirjoittamaton sääntö. Hyvä ystävyys luo niin vahvaa tunnesidettä, että tunteet saattavat Sirpan mukaan päästä kasvamaan vähän kuin salavihkaa yli ystävyyden.

Toisaalta kahdenkeskinen ystävyys muun miespuolisen henkilön kuin Teemun kanssa ei ole koskaan edes houkuttanut Sirpaa. Sirpa ajattelee, että asia voi liittyä hänen kotiäitiyteensä.

– Koska olen ollut kotona lasten kanssa, minulla ei ole perinteistä aikuisten maailmaa, jossa esimerkiksi työelämän myötä olisin ihan ystäväpohjalta ruvennut jonkun miespuolisen duunikaverin kanssa enemmän kanssakäymisiin. En ole joutunut edes alkaa punnita, otanko jonkun miespuolisen henkilön ystäväksi vai en. Miespuoliset ystäväni ovat joko Teemun kavereita, jääkiekkomaailmasta tai ystävieni puolisoita.

Jos Sirpa tapaisi miehen, jonka kanssa ystävyys kiinnostaisi, hän esittelisi henkilön Teemulle.

– Aina kun tutustun uuteen ihmiseen, minusta on ihanaa, että hän tutustuu Teemuun ja Teemu häneen. Näin minä asian hoitaisin. En halua omia uusia tuttavuuksia vain itselleni.

X