Julkkikset

Susanna Laineella on sivubisnes, joka on aiheuttanut unettomia öitä: ”Nautin riskien ottamisesta”

Aiemmin Susanna Laineen päivät täyttyivät työnteosta, nyt vapaata on arkisinkin. Aina jotain jännittävää on silti meneillään. – Minussa asuu eteläpohjalainen autokauppias.

Teksti:
Piia Sainio
Kuvat:
Liisa Valonen, Susanna Laineen kotialbumi

Susanna harrastaa asuntosijoittamista. Välillä hän on ostanut hyväkuntoisia asuntoja, välillä taas huonokuntoisia ja remontoinut niitä.

Aiemmin Susanna Laineen päivät täyttyivät työnteosta, nyt vapaata on arkisinkin. Aina jotain jännittävää on silti meneillään. – Minussa asuu eteläpohjalainen autokauppias.

Takana on erilainen vuosi. Juontaja Susanna Laine, 42, ei ole vielä tottunut siihen, että arkisin voi olla vapaata.

– Tavallaan tämä on ihanaa, mutta myönnän, että on haastavaa olla jouten pitkiä aikoja, hän kertoo videoyhteyden päässä.

Tänään on maanantai, eikä Susannalla ole muita työmenoja kuin tämä haastattelu. Keskellä pientä pintaremonttia hän ehtii istahtaa sohvalle kertomaan kuulumisiaan.

Aiemmin työmenoja oli paljon. Liikaakin. Yrittäjänä Susannan oli vaikea kieltäytyä kiinnostavista projekteista. Joskus niitä sattui useampi samaan aikaan. Kun sitä jatkui vuosia, väsymys kilpistyi ja tuntui, että oli pakko tehdä muutoksia elämässä.

Näytteleminen ja juontaminen ovat molemmat rakkaita ammatteja Susannalle. Hän on tehnyt juontotöitä radiossa ja tv:ssä sekä näytellyt teatterissa ja televisiossa. Kuuden vuoden pesti Puoli seitsemän -ohjelman juontajana päättyi 2020, sitten meni vuoden verran Marikan roolissa Salatut elämät -sarjassa.

susanna laine henkilökuvat
Susanna Laine jäi pois Puoli seitsemän -ohjelmasta syksyllä 2020. Hän oli jo pitkään tuntenut väsymystä, mutta väsymys ei ollut ainut syy jäädä pois. – Lähtöön vaikutti enemmän seikkailunhalu.

Sen jälkeen työtahti on muuttunut, ja juuri sitähän Susanna toivoikin. Mutta jos on aina tottunut tekemään paljon, on vaikea antaa itselleen lupa tehdä vähemmän. Totuttelu vie aikaa. Arkivapaita on ollut keväästä 2022.

– Varsinkin silloin, kun tämä uusi aika elämässäni alkoi, oli syyllinen olo kotiin jäämisestä. Meidän yhteiskuntamme on sellainen, että tehokkaita ihmisiä pidetään hyvinä kansalaisina. Jos on tottunut menemään tuolla aamuruuhkassa ahkerana veronmaksajana, vie aikaa tottua siihen, että olenkin maanantaina kotona kello yksi päivällä.

Toki yrittäjällä on taloudellisia paineita. On pidettävä huoli siitä, että tuloja on tiedossa myös ensi kuussa ja ensi vuonna. Välillä rahahuolet ovat valvottaneet öisin.

1. Urheileminen auttaa laskemaan kierroksia

”Olen kotoisin Etelä-Pohjanmaalta yrittäjätaustaisesta perheestä. Sisälläni asuu eteläpohjalainen autokauppias. Tykkään ottaa riskejä.

Vuosien saatossa minulle on kertynyt useita sijoitusasuntoja. Ensimmäisen asuntoni ostin 19-vuotiaana, kun muutin Helsinkiin. Otin ison lainan, mikä puski minua kohti sellaista ajattelua, että rahaa pitää ansaita, jotta asunnon saa maksettua. Sen jälkeen ostin seuraavan ja aina sitä seuraavan asunnon, tätä jatkui parinkymmenen vuoden ajan. Asuntoja olen pitänyt vuokralla.

Näin saat käyttöösi kaikki upeat edut

Annan tilaaja pääsee käsiksi kaikkiin klubietuihin.

Tilaaja: Kirjaudu tai luo tili tästä.

Kirjaudu

Mikäli et ole vielä tilaaja, tilaa Anna tästä.

Tilaa

Pulmatilanteissa ole yhteydessä asiakaspalveluun.

X