Virpi Sarasvuo
Virpi Sarasvuo on nauttinut Tanssii tähtien kanssa -ohjelmaan osallistumisesta. – Kaikki on ollut ihan sairaan siistiä.
Julkkikset

Virpi Sarasvuo kymmenen vuoden avioliitostaan Jarin kanssa: ”Päivä päivältä käy selvemmäksi, että meidän pitikin päätyä yhteen”

Virpi Sarasvuon piti kohdata hiihtouransa jälkeen tyhjiö, mutta hänen elämänsä täyttivätkin tuore rakkaus, uusi koti ja äitiys. Ne antoivat aikaa etsiä elämälle suuntaa. Tukena etsinnässä on ollut puoliso Jari Sarasvuo. – Jari sanoi joskus minulle, että mitä ikinä keksin tehdä, hän tukee minua, Virpi sanoo.
Teksti: Annan toimitus Kuvat: Mirva Kakko

Virpi Sarasvuon kuulumisista on tihkunut tietoa vain harvoin sen jälkeen, kun hän lopetti hiihtouransa runsaat 10 vuotta sitten. Kun Virpi, tuolloin Kuitunen, maaliskuussa 2010 ylitti Kontiolahden SM-kisoissa maaliviivan, yksi elämäntapa loppui ja toinen alkoi. Taakse jäi 15 vuotta kestänyt huippu-urheilijan ura.

Pohja uudelle elämänvaiheelle luotiin 2009, kun yritysjohtaja ja valmentaja Jari Sarasvuo ja Virpi salamarakastuivat. Jari erosi avovaimostaan, ja Jari ja Virpi menivät kihloihin jouluaattona 2009. Häitä vietettiin heinäkuussa 2010 Vanajanlinnassa. Tavalliseen, kilpaurheilu-uran jälkeiseen elämään asettumista helpottivat tuore rak­kaus ja yhteisen kodin perustaminen Espooseen.

– Ja sitten, ping, olinkin raskaana, Virpi nauraa.

– Ei kai siinä voinut muuta tehdä kuin haljeta onnesta, että raskaaksi tuleminen onnistui niin helposti ja nopeasti. Sain nauttia urheilu-uran jälkeisestä vapaudesta ja valmistautua kaikessa rauhassa äitiyteen.

Esikoistytär syntyi maaliskuussa 2011 ja hänen pikkusisarensa vuotta myöhemmin. Virpi oli molempien kanssa kotona, kunnes kuopus täytti kolme. Vuosia vanhempain­vapaalla kertyi neljä.

Ovatko Virpi ja Jari yhä yhtä hullaantuneita toisiinsa kuin suhteen alkuaikoina?

– Kyllä minä haluan ajatella niin. Nyt kun olemme olleet kymmenen vuotta yhdessä, rakkautemme on syvempää ja täydempää. Päivä päivältä käy selvemmäksi, että meidän pitikin päätyä yhteen. Olemme tarpeeksi samanlaisia ja tarpeeksi erilaisia, jotta tämä toimii. Olemme vertaisia, ja molemmat kunnioittavat toi­siaan ja haluavat toistensa parasta.

– Jari sanoi joskus minulle, että mitä ikinä keksin tehdä, hän tukee minua. Se on rakkautta – ei mitään ”olet ihana, puppeliini” -höpötystä vaan oikeaa rakkautta.

Arjessa rakastaminen on tärkeintä

Virpi suoritti valmentajan ammattitutkinnon vuonna 2017. Nyt hän on tehnyt valmennustöitä jo muutaman vuoden ajan ja toiminut mentorina urheilijoille, jotka ovat sitä häneltä pyytäneet. Hän tekee töitä myös Jarin kanssa.

– Meillä on muun muassa yhteisiä johtajuuskursseja, joilla Jari on tehnyt johtajuusosiot ja minä ja valmentaja Jarmo Riski olemme antaneet apuja fyysiseen puoleen.

Parhaimmillaan parisuhde voi Virpin mukaan kehittyä sellaiseksi, että tulee vastaan mitä vain, se kohdataan yhdessä.

– Sitähän rakkaus on, että arjessa osoittaa teoillaan ja käytöksellään, että kunnioittaa toista ja pitää häntä tärkeänä ja merkityksellisenä. Sen ei tarvitse olla mitään überhienoja kynttiläillallisia, vaan arjessa rakastamista. Syvyyttä, luottamusta, kunnioitusta.

Luit juuri lyhennelmän Annan 38/2020 kansihaastattelusta, jonka on kirjoittanut Iina Alanko. Millainen äiti Virpi on tyttärilleen, entä mitä ajatuksia kilpaurheilu herättää hänessä nyt? Mikä on Virpin selviytymisstrategia elämässä, entä mitä ystävyyssuhteet merkitsevät hänelle? Miksi Virpi halusi lähteä mukaan Tanssii tähtien kanssa -ohjelmaan? Lue Virpin koko haastattelu numerosta 38/2020 tai digilehdestä! Voit tilata digilehden täältä!

X