Englannin kuninkaalliset
Kuninkaalliset

Infektio vei prinssi Philipin, 96, sairaalaan – tämä hänen voinnistaan tiedetään

96-vuotias Englannin prinssi ja Edinburgin herttua Philip joutui sairaalaan tiistai-iltana. Iäkkäällä prinssillä on ollut erilaisia terveysvaivoja.
Teksti: Hilppa Wuokko Kuvat: Rex Features

Englannin hovi tiedotti tiistaina, että 96-vuotias Englannin prinssi ja Edinburgin herttua Philip, 96, on joutunut sairaalahoitoon. Kyse oli tiedotteen mukaan kuitenkin varotoimesta. Nyt prinssin vointi on jo hyvä ja hän on päässyt pois sairaalasta.

Nämä asiat prinssin voinnista ennen ja jälkeen sairaalahoidon tiedetään:

On ollut muutaman kerran sairaalahoidossa ennenkin

Värikkäänä persoonana tunnettu prinssi on voinut ennen sairaalaan joutumista ikäisekseen hyvin, vaikka hänellä on ollut jonkin verran terveyshuolia. Sairaalaan hän on joutunut vuonna 2011 sepelvaltimotukoksen takia ja vuonna 2012 kaksi kertaa virtsarakon tulehduksen vuoksi. Lisäksi vuonna 2013 hän oli sairaalassa vatsaleikkauksessa, joka oli etukäteen suunniteltu toimenpide.

Oli hyvinvoivana edustamassa päivää ennen sairaalareissua

Toukokuussa tiedotettiin, että prinssi Philip lopettaa viralliset edustustehtävänsä. Hän oli kuitenkin suunnitellut hoitavansa viralliset edustustehtävänsä vielä elokuun loppuun asti. Vain päivää ennen sairaalaan joutumistaan prinssi Philip edustikin vielä virkeänä Ascotin kuninkaallisissa laukkakisoissa yhdessä vaimonsa kuningatar Elisabetin, joka edelleen edustaa ahkerasti, kanssa.

Joutui sairaalaan varotoimenpiteenä

Englannin hovi tiedotti keskiviikkona, että prinssi on joutunut sairaalaan tiistai-iltana infektion vuoksi. Kyseessä kerrottiin kuitenkin olevan vain varotoimenpide.

Voi hyvin ja pääsi torstaiaamuna sairaalasta

Hovin mukaan prinssi Philip voi tällä hetkellä hyvin, ja hän pääsi sairaalasta kotiin torstaiaamuna. Hän oli sairaalassa harmissaan siitä, ettei päässyt osallistumaan yhdessä kuningattaren kanssa keskiviikkona pidettyihin parlamentin avajaisiin. Sijainen löytyi kuitenkin läheltä: prinssi Charles tuurasi isäänsä.

Lähteet: The Royal Family, The Sun, The Telegraph

Lue myös:

95-vuotiaan prinssi Philipin hurja työtahti – edustaa ahkerammin kuin William ja Kate

Paljastuksia Brittihovista: kuningatar Elisabetilla lämpimät välit Kate Middletoniin, toisin kuin Dianaan aikoinaan – katso videot!

Englannin pikkuprinssi Georgen, 3, hurmaava edustustyyli: polvisukat ja kiiltävät nahkakengät

X