Päällisin puolin ripsentaivuttimet näyttävät hyvin samalta värityksiä lukuun ottamatta.
Kauneus

Alle 10 euron ripsentaivuttimet testissä: paras ripsentaivutin taivuttaa ripsiin näyttävän mutta luonnollisen kaaren

Ripsentaivuttimesta on päältäpäin vaikea arvioida, miten kauniisti se ripset taivuttaa. Testasimme viisi alle kymmenen euron ripsentaivutinta. Katso kuvat eri ripsentaivuttimilla taivutetuista ripsistä!
Teksti: Hilppa Wuokko Kuvat: Hilppa Alanko, Katri Koskinen

Voiko alle 10 eurolla saada hyvän ripsentaivuttimen? Otimme kuvat ripsistä ilman taivutusta, taivutuksella sekä taivutuksella ripsivärin kera. Jokainen ripsentaivutin arvioitiin testauksen jälkeen asteikolla 1–5.

Testiä tutkiessa on hyvä muistaa, että erimuotoisille silmille saattaa sopia eri ripsentaivuttimet. Myös henkilökohtaiset mieltymykset voivat olla erilaisia: osa haluaa jyrkän kulman tekevän taivuttimen, osa taas luonnollisemman lopputuloksen. Testissä etsimme mahdollisimman luonnollista, mutta kuitenkin näyttävää lopputulosta.

Tältä testaajan ripset näyttävät ilman taivutusta:

Ibero ripsentaivutin: 1/5

Ibero ripsentaivutin

Testaajan kommentit: Tämä ripsentaivutin ei ole tukeva ja narskuu vienosti käytössä. Aukko, johon ripset pitäisi asettaa, on niin ahdas, että se tekee ripsien taivuttamisesta todella vaikeaa. Kun vertaa muihin, aukko todella on huomattavasti tavallista pienempi. Kun taivutus lopulta onnistuu, taivutuksen kulma on niin tiukka, että ripsien päät meinaavat mennä melkein yläluomen alle. Ripsentaivuttimen kumi on melko pehmeä. Kenties olisi parempi, jos se olisi hieman napakampi. Ripsivärin levittämisen jälkeen ripsien päät osuvat yläluomeen ja värjäävät sen ripsiväriin. Lopputulos on kuitenkin yllättävän hyvä. Siihen ei kuitenkaan pääse ihan helpolla. Iberon ripsentaivuttimet ovat testin ainoat, joissa ei ole mukana vaihtokumia.

Ibero ripsentaivutin

Hinta: 2,30 € (S-market)

Pirkka ripsentaivutin: 2/5

Pirkka ripsentaivutin

Testaajan kommentit: Tämä ripsentaivutin on kaikista testattavista tukevin, vaikka metalliosat hieman narskuvatkin uutuuttaan. Ripsentaivuttimen kumi on kuitenkin aivan liian pehmeä. Kun ripset uppoavat taivuttaessa syvälle kumiin, niihin tulee luonnottoman tiukka kaari. Lisäksi tuntuu siltä, että vahingossa ripsiä tulee taivuttaneeksi liikaa eli niin paljon, että ripset alkavat katkeilla. En tiedä syytä, mutta silmän sisänurkan ripset näyttävät taipuvan hieman ulospäin ja ulkonurkan ripset sisäänpäin. Saattaa olla, että kyseisen ripsentaivuttimen kaari on minun silmilleni liian kapea ja/tai kaareva. Taivuttaminen sujui kuitenkin todella helposti ja vaivattomasti.

Pirkka ripsentaivutin

Hinta: 3,90 € (K-supermarket)

H&M Lash Curler: 3/5

H&M Lash Curler

Testaajan kommentit: Tämä ripsentaivutin on kenties testin perinteisin – lukuun ottamatta persoonallista väritystään. Taivuttimet ovat kevyet ja narskuvat, mutta ripsien taivutus sujuu niillä oikein mallikkaasti, eikä lopputuloksessa ole valittamista. Taivutus on varsin kaunis ja luonnollinen. Erityistä vaikutusta nämä ripsentaivuttimet eivät kuitenkaan tee. Ne eivät vaikuta kovin ylellisiltä.

H&M Lash Curler

Hinta: 4,99 € (H&M)

Lindex Eyelash Curler: 4/5

Lindex Eyelash Curler

Testaajan kommentit: Tämä ripsentaivutin on mukavan jämäkkä ja taivuttaa koko ripsirivistön kauniisti. Ripsentaivuttimen kumi on melko jämäkkä. Taivutuksen lopputulos on todella luonnollinen. Voisi jopa kuvitella, että taivuttamiseen ei ole käytetty ripsentaivutinta vaan ripset ovat luonnostaan näin kaarevat.

Lindex Eyelash Curler

Hinta: 4,95 € (Lindex)

Kicks Eyelash Curler: 5/5

Kicks Eyelash Curler

Testaajan kommentit: Tämä ripsentaivutin vaikuttaa alkuun melko kepoiselta, mutta ripsien taivutus sujuu näillä kuin leikki. Kumi on juuri sopivan jämäkkä ja silti hieman pehmeä. Lopputuloksesta tulee todella kaunis ja luonnollinen. Ripset taipuvat huomattavan paljon, eikä ripsiin tule yhtään kohtaa, jossa taivutuskohta tai -kohdat näkyvät. Tuntuu melkein siltä, että pelkkä taivutus riittäisi, eikä ripsiväriä tarvita ollenkaan. Tätä ripsentaivutinta voisin suositella ystävilleni!

Kicks Eyelash Curler

Hinta: 5,70 € (Kicks)

Testattavat tuotteet on ostettu testausta varten H&M:stä, K-supermarketista, Kicksistä, Lindexistä ja S-marketista.

X