Parhaassa huulipunassa yhdistyy sekä kirkas väri että näyttävä ja kestävä lopputulos.
Kauneus

Haussa täydellinen huulipuna! Testasimme parhaat huulipunauutuudet

Huulimeikkirintamalla tapahtuu. Perinteisten kiiltojen lisäksi markkinoilla on vinyylimäisiä huulilakkoja, kestäviä mattapunia ja huuliin pulleutta tuovia kiiltopunia. Testasimme seitsemän huulimeikkiuutuutta ja selvitimme niiden erot. riikka väänänen
Teksti: Riikka Väänänen Kuvat: iStock ja valmistajat

Silkkistä sileyttä

NYX Powder Puff Lippie Powder Lip Cream, sävy 03 Group Love, 13 e.

Puna lupaa kuivua huulilla puuterimaiseksi ja tehdä huulista silkkisen sileät ja pussatun näköiset. Huuliväri tulee tuubista hieman vaahtomaisena ja kuivuu huulilla mattapintaiseksi.

Näin se toimi: Huulivärin applikaattori tuntuu niin mukavan pehmeältä, että sillä tulee sutaistua pari ylimääräistäkin kerrosta. Pigmenttiä värissä on sopivasti, ja tulos on juuri niin silkkinen kuin mainoksessa hehkutetaan. Punaa voi huoletta levittää jopa ilman peiliä, ja se todella saa huulet näyttämään muodikkaasti juuri pussatuilta. Kesto on testin keskitasoa, eli joudut lisäämään sitä syömisen jälkeen.

Kenelle: Hänelle, joka etsii aina jotain uutta ja erilaista.

Pisteet: 7/10

Kosteannäköiset huulet huulilakalla

Lancôme L’Absolu Lacquer -huulilakka, sävy 134 Be Brilliant, 32 e.

Puna lupaa pysyä huulilla pitkään. Runsaspigmenttisessä huulilakassa on intensiivinen väri. Lakan koostumus on kosteuttava ja se tuntuu huulilla peh-meältä.

Näin se toimi: Huulilakassa on selvästi vähemmän pigmenttiä kuin huulipunassa, mutta väriä on kuitenkin ihan kiitettävästi. Huulilakka saa huulet näyttämään kutsuvan kosteilta. Toisin kuin useimmat huulilakat, se kestää yllättävän hyvin syömisen ja juomisen. Pienen miinuksen lakka saa kuitenkin siitä, että se tuntuu aavistuksen tahmaiselta huulissa.

Kenelle: Naiselle, joka ei halua vahvaa huulipunaa, mutta kaipaa silti huulikiiltoa enemmän väriä huulilleen.

Pisteet: 7/10

Kestää koko päivän

Maybelline Superstay Matte Ink, sävy 20 Pioneer, 13 e.

Puna lupaa pehmeältä tuntuvan, voidemaisen koostumuksen. Pitkäkestoinen ja runsaspigmenttinen mattahuulipuna ei kuivata huulia. Uudenlaisen applikaattorin ansiosta punan levittäminen on helppoa.

Näin se toimi: Tätä punaa ei ilman peiliä huulille sutaista – lupauksesta huolimatta sitä ei ole kovinkaan helppo levittää. Huulten rajoja joutuu korjaamaan pariinkin otteeseen. Väri on todella vahva ja näyttävä. Puna pysyy huulilla koko päivän ilman lisäämistä, ja se pitää illalla poistaa meikinpoistoaineella. Se ei yllättävää kyllä silti kuivata huulia.

Kenelle: Hänelle, joka tykkää näyttävistä huulista ja jolla on tapana syödä puna kuin puna huulilta viimeistään lounaaseen mennessä.

Pisteet: 8/10

Kunnolla kiiltoa

Dior Addict Lacquer Plump -huulilakka, sävy 758 D-mesure, 44,50 e.

Puna lupaa upean lakkamaisen kiillon ja runsaan ja pitkäkestoisen värin sekä täyteläiset ja kosteutetut huulet koko päiväksi.

Näin se toimi: Tämä huulimeikki on jotain huulikiillon ja -lakan välistä: se kiiltää kuin kiilto, mutta on pigmenttipitoisuudeltaan lähempänä lakkaa. Puna ei juuri tunnu huulilla, mikä on mukavaa, ja se on äärimmäisen helppo levittää, kiitos näppärän applikaattorin ja melko ohuen ja nestemäisen koostumuksen. Lakka tekee huulista kostean näköiset. Huulipuniin tottunut käyttäjä kaipaisi lisää pigmenttiä ja kestoa.

Kenelle: Naiselle, joka haluaa vähemmän väriä ja enemmän kiiltoa mutta silti huulimeikin, joka pysyy paremmin kuin huulikiilto.

Pisteet: 6/10

Mattainen mutta hoitava

Clarins Joli Rouge Velvet -mattahuulipuna, sävy 754V Deep Red, 29 e.

Puna lupaa antaa vahvan värin ja hohtavan mattapinnan. Se pitää huulet kimmoisina ja miellyttävän tuntuisina. Lopputuloksena samettisen sileät huulet ja intensiivinen väri.

Näin se toimi: Mattapunaksi tämä puna ei ole kestävintä laatua, vaan lähtee pois lounassalaatin mukana. Se ei tosin haittaa, sillä huulipunaa uskaltaa lisätä jopa ilman peiliä: se levittyy nätisti ja siististi suoraan puikosta, kiitos puikon terävän kärjen ja huulia mukailevan muotoilun. Huulet tuntuvat punan ansiosta mukavan pehmeiltä, ja väri on juuri niin vahva kuin on luvattu.

Kenelle: Heille, jotka pitävät mattapunista, mutta joiden huulet eivät kestä kestopunia rohtumatta.

Pisteet: 9/10

Hoitavaa kiiltoa

Elizabeth Arden Plush Up Lip Gelato, sävy Poppy Pout, 31 e.

Puna lupaa antaa huulille viileän tunnun ja kauniin kirkkaan värin. Peptidit ja hyaluronihappo silottavat ja hoitavat huulia ja saavat ne näyttämään pulleammilta.

Näin se toimi: Puna to- siaan tuntuu huulilla raikkaalta, vähän kuin olisi juuri ottanut kulauksen jäävettä. Se levittyy huulille helposti ja antaa kauniin kiillon. Väri on kiiltopunalle tyypillisesti aika maltillinen ja katoaa huulilta voidemaisia ja mattapunia vikkelämmin. Se ei haittaa, sillä punaa levittää huulilleen ihan mielellään useamman kerran päivässä: se tuntuu yhtä hoitavalta kuin laadukas huulirasva.

Kenelle: Kiiltojen ystävälle, joka haluaa siirtyä puniin niiden värin ja kestävyyden vuoksi.

Pisteet: 7/10

Kestävää priimalaatua

Guerlain Rouge G de Guerlain, sävy 25, 36 e.

Puna lupaa yhdistää hoitotuotteen ja huulimeikin. Siinä on runsaasti pigmenttejä. Puikon muotoilu auttaa tekemään tarkan pu- nauksen. Hyaluronihappo silottaa huulia ja tekee niistä täyteläisemmät.

Näin se toimi: Jo punan hylsy on niin kaunis, että sen haluaa kaivaa käsilaukusta näyttävästi esiin terassilla. Puna levittyy suoraan puikosta jopa ilman peiliä, tuntuu pehmeältä ja kestää tiukan palaverin sekä sitä seuraavan sushilounaan. Erittäin intensiivinen sävy suorastaan hehkuu huulilla. Samalla se on hienostunut aikuisen naisen puna.

Kenelle: Laatutietoiselle esteetikolle, jolle ei riitä vain kaunis ulkoasu, vaan joka haluaa myös priimalaatua.

Pisteet: 10/10

X