Kauneus

Hiustenpidennykset – Teippipidennykset Ellien testissä

Teksti:
Anna.fi

Pitkät, hyväkuntoiset ja tuuheat hiukset? Yhä useampi toteuttaa unelmansa pitkistä kutreista, onhan se mahdollista ja varsin helppoa. Hiustenpidennykset ovat sen verran yleisiä, että kadulla vastaantulevan hiuksia tarkastelee miettien: ovatko ne aidot vai lainatut?

Teippipidennykset - Hiustenpidennykset Ellien testissä

Viimeiset neljä vuotta hiukseni ovat olleet luonnollisen väriset. Mitta on vaihdellut polkkamallista hartioille ulottuvaan poninhäntäkampaukseen.

Ellit päätti testata teippipidennyksiä. Kampaajilla on omat suosikkinsa eri pidennystyypeistä, mutta moni suosittelee teippikiinnitystä: sen sanotaan olevan melko hellävarainen omille hiuksille.

Teippipidennykset - Hiustenpidennykset Ellien testissä

Teippipidennykset tuottavat minulle kampauksen ja hiustyylin, jota omista hiuksistani ei koskaan saisi.

Näin se käy

1. Sovimme kampaamon kanssa ajan konsultointikäyntiä varten. Helsinkiläisessä a.k.a. Luova -kampaamossa hiusmuotoilija Leena Ek tarkistaa hiusteni värin, ja valitsee sen mukaan pidennyksistä sopivan värisävyn. Erivärisiä mallikiehkuroita on kymmenittäin.  Pidennykseen varataan kaksi punttia 45 cm pituista aitohiusta, sävyä numero 3.

2. Toisella käynnillä tehdään itse pidennysoperaatio. Olen varautunut monen tunnin istumiseen kampaajantuolissa, mutta aikaa tarvitaan vain puolitoista tuntia. Iloinen yllätys.

3. Pidennykset ovat yksi leveä kaistale. Sen reunaan liimataan kaksipuoleista kiinnitysteippiä ja leikataan noin 6 cm leveiksi osioiksi. Työhön kuluu noin 10 minuuttia.

4. Ennen pidennyksiä omat hiukseni pestään syväpuhdistavalla shampoolla. Se poistaa hiuksistani muotoilutuotteet, ja teippi tarttuu hiukseen paremmin. Pesuun ja kuivaamiseen menee varttitunti.

5. Kampaaja aloittaa alhaalta niskasta. Hiuksista erotetaan 6 cm levyinen, aivan ohut vaakasuuntainen osio. Yksi pidennysliuska kiinnitetään sen alle, lähelle hiusjuurta. Teippi painellaan tiiviisti kiinni omiin hiuksiini. Samanlainen liuska teipataan myös hiusosion päälle. Omat hiukseni jäävät kahden pidennysliuskan väliin kuin kerrosvoileivässä. Kiinnittäminen ei tunnu päänahassa lainkaan.

6. Samalla tekniikalla kaikki 16 pidennysliuskaa teippaillaan paikalleen. Kiinnitykseen kuluu aikaa 55 minuuttia.

7. Saan ohjeet hiusten hoitoon ja sopivat, kosteuttavat hoitoaineet. Sovimme, että palaan takaisin huoltamaan pidennyksiä 6-8 viikon kuluttua. Koko projekti valmistui hieman pidennetyn lounastunnin aikana.

Teippipidennykset - Hiustenpidennykset Ellien testissä
Mitä hiuksiini lisättiin?

– Kaksi punttia 45 cm mittaista B*Long -aitohiusta, painoa yhteensä 80 grammaa. Remy aitohius on aitoa hiusta, joka on lajitteluvaiheessa järjestetty oikeaan kasvusuuntaan. Hiusten suomuja ei ole hiottu käsittelyissä pois. Pidennyshius käyttäytyy tämän vuoksi melko samankaltaisesti kuin oma hius.

– Rulla hiustenpidennysteippiä. Teippi pysyy hiuksissa hyvin, kunhan siihen ei levittele hoitoaineita tai hiusväriä. Irrotukseen kampaajalla on erityiset liuotusaineet.

– Nämä pidennykset on valmistettu Kiinassa. Kiinalaiselta tehtaalta pidemmälle ei B*Long-pidennyksiä maahantuova, kotimainen yritys IdHAIR Oy saanut lisätietoja. Valmistaja kertoo, että hiukset on eettisesti hankittu; ne on myyty vapaaehtoisesti ja kohtuullista korvausta vastaan.

– Hiusten väristä ei voi päätellä alkuperämaata. Kaikki hiukset on käsitelty ja värjätty. Myös aasialaiset hiukset voivat olla täysin vaaleita.

– Pidennykset maksoivat 650 euroa. Tuuhennus yhdellä puntilla hiusta olisi maksanut 350 euroa. Huoltokerralla maksan vain kampaajan työstä. Itse hiukset ovat uudelleenkäytettävät.

Teippipidennykset - Hiustenpidennykset Ellien testissä
Viikon kuluttua

Olen yhä hyvin tyytyväinen pidennyksiin. Ne eivät paina juuri mitään, eikä niitä juurikaan tunne. Vain hiusten pesu on työlästä: shampoo on hierottava päänahkaan tavallista varovaisemmin, ja hiusten kuivaaminen vie aamutoimista ainakin varttitunnin.

Yksi ystävä ei tunnista minua uusissa hiuksissani. Muutama ei huomaa mitään muutosta. Jotkut ovat kiinnostuneita kiinnitysmenetelmästä ja haluavat tunnustella, miltä teippaus tuntuu. Kaikki ihmettelevät miten aidoilta pidennykset näyttävät. ”Sehän näissä on tarkoituskin, eihän kampaaja sentään asiakkaan päähän laita pidennyksiä, jotka näyttäisivät luonnottomilta”, kampaaja Leena Ek naurahtaa kommenteista.

Teippipidennykset - Hiustenpidennykset Ellien testissä
Miksi pidennykset?

Joku harrastaa geelikynsiä tai hiusten värjäämistä. Minä piristin kevättä pitkillä hiuksilla, jollaisia omista hiuksistani ei koskaan saisi. Turhamaista? Varmasti. Mieltä piristävää? Takuulla.

Teippipidennykset - Hiustenpidennykset Ellien testissä
Teippipidennykset - Hiustenpidennykset Ellien testissä

Teksti ja kuvat: Ilona Savitie

X