Kauneus

Muista nämä 3 asiaa ennen kuin menet suihkurusketukseen – kosmetologi vastaa kysymyksiin suositusta kauneushoidosta

Miten suihkurusketus eroaa purkkirusketuksesta ja kuinka pitkään rusketus kestää iholla? Kosmetologi vastaa 10 kysymykseen suihkurusketuksesta.

Teksti:
Roosa Roivainen
Kuvat:
iStock

Vartalon kuorinta on tärkeää ennen suihkurusketusta, jotta lopputuloksesta tulee tasainen.

Miten suihkurusketus eroaa purkkirusketuksesta ja kuinka pitkään rusketus kestää iholla? Kosmetologi vastaa 10 kysymykseen suihkurusketuksesta.

Kauneushoitolassa tehtävä suihkurusketus tuo purkkirusketuksen tavoin iholle päivettyneen ilmeen ilman auringonoton haittoja ja terveysriskejä.  Suihkurusketuksessa iholle ruiskutetaan hienojakoista rusketusuutetta. 

Suihkurusketus on suosittu kauneushoito, joka voidaan hankkia esimerkiksi ennen juhlia, häitä tai lomamatkaa. Mitä suihkurusketuksen ottamisesta pitäisi tietää – ja sopiiko kauneushoito kaikille?

Kosmetologi Niina Kortene Blue Lagoon -kauneushoitolasta vastasi kysymyksiimme suihkurusketuksesta.

1. Miten suihkurusketus eroaa tavallisesta itseruskettavasta?

Sekä suihkurusketuksessa että itseruskettavissa käytetään samaa pohjatuotetta. Suihkurusketusta suositaan yleensä siksi, että sillä itseruskettava saadaan levitettyä tasaisemmin koko kroppaan.

Ammattilaisille tarkoitettujen tuotteiden ainesosien pitoisuudet ovat myös hieman korkeammat, ja siksi yleensä suihkurusketuksen sävy on purkkirusketusta intensiivisempi.

2. Mitä pitää muistaa ennen kuin tulee suihkurusketukseen?

Suihkurusketukseen pitäisi saapua täysin puhtaalla iholla, suihkusta suoraan tulleena. Iholla ei pitäisi olla voiteita, deodoranttia, tuoksuja tai muuta kosmetiikkaa. Kasvoille voi toki laittaa jonkun kevyen kosteusvoiteen tarvittaessa.

Suihkurusketukseen kannattaa valita myös mahdollisimman löysät vaatteet, jotka eivät hankaa ihoa.

Edellisenä päivänä vartalo olisi hyvä kuoria ja kosteuttaa, että lopputuloksesta saadaan mahdollisimman tasainen.

3. Kuinka oikea sävy valitaan asiakkaalle?

Yleensä kaikilla tuotemerkeillä on kaksi tai jopa kolme erilaista sävyvaihtoehtoa. Sävyn valinnassa mennään asiakkaiden toiveiden mukaisesti.

Usein juhliin ja häihin halutaan valita hieman kevyempi rusketus ja lomamatkoille puolestaan tummempi sävy.

4. Mihin kaikkialle suihkurusketus tulee?

Suihkurusketus voidaan laittaa ihan koko kroppaan kasvoja myöten. Tässä kuunnellaan myös asiakkaan toiveita. Kaikki eivät välttämättä halua rusketusta kasvoihin.

Lue myös: Levitä itseruskettava kasvoille rauhassa ennen meikkaamista – asiantuntijan 3 vinkkiä itseruskettavan käyttöön kasvoilla

Joskus saatetaan toivoa, että jalkojen väri on muuta kroppaa intensiivisempi, jolloin sävyä voidaan kerrostaa enemmän jalkoihin.

5. Ollaanko suihkurusketuksen laiton aikana alusvaatteissa vai ilman?  

Se on asiakkaan päätettävissä. Asiakkaalle tarjotaan yleensä kertakäyttöiset alushousut, mutta halutessaan asiakas voi olla myös omissa alusvaatteissa. Jos haluaa välttää rusketusrajoja, suihkurusketuksen laiton aikana voi olla myös ilman alusvaatteita.

6. Kuinka kauan suihkurusketuksen tekeminen kestää?

Suihkurusketuksen tekemiseen varataan noin puoli tuntia aikaa.

Alussa asiakkaan kanssa voidaan keskustella halutusta lopputuloksesta ja sävystä. Itse rusketuksen laittamiseen tekemiseen menee noin viidestä kymmenen minuuttiin. Suihkurusketuksen jälkeen asiakas saa myös hetken kuivatella ihoa.

7. Millaista ylläpitoa suihkurusketus tarvitsee?

Noin vuorokauden ajan suihkurusketuksen jälkeen suositellaan välttämään saunomista, suihkua, uimista ja hikoilua. Päivän aikana kannattaisi olla myös mahdollisimman löysissä vaatteissa.

Kun rusketus on saanut tekeytyä iholla 6–12 tuntia, käydään suihkussa pesemässä ylimääräinen väri pois. Sen jälkeen ihon kastumista ei tarvitse välttää enää.

8. Tahraako suihkurusketus laiton jälkeen lakanat tai vaatteet?

Suihkurusketusväri voi tahria hieman vaaleita lakanoita tai vaatteita. Värit ovat kuitenkin vesiliukoisia ja lähtevät pois hyvin pesussa.

9. Kuinka kauan suihkurusketus kestää iholla?

On todella yksilöllistä, miten kauan suihkurusketus pysyy iholla. Toisilla suihkurusketus kestää parikin viikkoa, toisilla taas alle viikon. Keskimäärin rusketus pysyy hyvänä kuitenkin noin viikon verran.

Päivittäinen kosteusvoiteen käyttö pidentää suihkurusketuksen kestoa. Mitä kosteutetumpi iho, sitä parempana rusketus pysyy pidempään.

Kotona väriä voi ylläpitää myös siten, että laittaa purkista itseruskettavaa niihin kohtiin, joista väri on päässyt haalistumaan. Näin suihkurusketuksen sävy pysyy parempana pidempään.

10. Sopiiko suihkurusketus kaikille?

Pääosin suihkurusketus sopii kaikille. Jos henkilö on allerginen tietyille ainesosille, joita itseruskettavissa käytetään, tai iho on rikki esimerkiksi haavan takia, suihkurusketusta ei voida laittaa.

Lue myös Kotilieden artikkeli: Rasvaa kaunis rusketus iholle! Testasimme 4 itseruskettavaa voidetta, joista yksi paljastui todelliseksi luottotuotteeksi

X