Kauneus

Talvi-ihon hoitoniksit

Teksti:
Anna.fi

Kun pakkaslukemat kipuavat huippuunsa, joutuu iho kovalle koetukselle. Kosmetologi-maskeeraaja-kampaaja Tiina Lehmusvyöry muistuttaa ihonhoidon perusasioista, joilla iho kestää talvipakkasissa.

1. Kosteuta!

Talvella iho kuivuu ja rasittuu helposti. Kuivuminen johtuu muun muassa lämmityksestä. Kuiva ja lämmin sisäilma sekä kylmä ja viimainen ulkoilma rasittavat ihoa. Suomalaisten yleinen couperosa-iho johtuu suurten lämpötilaerojen vaihtelun rasituksesta. Rasvaiselta tuntuva ja näyttävä iho kaipaa enemmän kosteutusta kuin arvata saattaakaan. Silloin on hyvä valita yövoiteeksi päivävoidetta huomattavasti kosteampi voide. Yön aikana iho uudistuu ja ottaa vastaan vaikuttavia aineita.

2. Kuori!

Mikäli iho on päässyt kuivumaan niin paljon, että se hilseilee, on sitä kuorittava hellävaraisesti ja säännöllisesti. Silloin kosteusvoide imeytyy paremmin ihoon. Jos ihoa ei kosteuta tarpeeksi ulkoisesti, alkaa se kosteuttaa itseään sisäisesti, jolloin syntyy näppylöitä. Kosteuttavat naamiot ovat ehdoton pelastus talvi-ihon hoitoon!

 

 

 

3. Suojaa!

Suojaa iho pakkaselta. Levitä kosteusvoide hyvissä ajoin ennen ulosmenoa, jotta ylimääräinen vesi ehtii joko imeytyä ihoon tai haihtua iholta ennen pakkasilman kosketusta ihoon. Joillakin tuotemerkeillä on myös ulkoiluun varta vasten tarkoitettuja kosteusvoiteita. Kovalla pakkasella iho on myös hyvä suojata esimerkiksi kaulahuivilla.

 

 

 

4. Meikkaa!

Usein luullaan, että meikkien käytöstä on haittaa iholle. Asia on melkein päinvastoin. Nykyään meikit ovat täysin tutkittuja ja kehiteltyjä. Useimmat meikkivoiteet ja puuterit sisältävät kosteuttavia ja hoitavia ainesosia. Monissa meikeissä on myös aurinkosuojakertoimet. Ne ovat oleellinen asia ottaa huomioon ihonhoidossa valittaessa kosteusvoiteita ja meikkejä. Erityisesti keväthangilla auringon vahingoittavat säteet ovat voimakkaita.

 

 

5. Kysy!

Oikeanlainen ihonhoito onnistuu oikeilla tuotteilla ja säännöllisellä ihonpuhdistuksella ja kosteutuksella aamuin ja illoin. Mikäli et itse osaa valita omalle ihotyypillesi sopivia tuotteita, käänny asiantuntijoiden puoleen palvelevissa myyntipisteissä!

Teksti: Kirsi Pitkäranta
Kuvat: SKOY

 

X