Kun haluat mahdollisimman maltillisen hehkun, valitse nestemäinen korostusväri.
Kauneus

Tavoitteena heleä iho? Näillä täsmätuotteilla onnistut

Oletko kyllästynyt pakkeloimaan ihosi paksulla meikkivoiteella? Haluatko kuulaan ja heleän ihon? Tarvitset onnistuaksesi vain itsellesi sopivan pohjustuksen ja korostustuotteen.
Teksti: Riikka Väänänen Kuvat: iStock ja valmistajat

Haluat tasaisen ja kuulaan ihon

1. Mutta värivirheet ovat esteenä

Naamasi punoittaa 

Kasvosi punoittavat ja tarvitset tuotteen, joka piilottaa helotuksen. Et kuitenkaan halua käyttää paksua meikkivoidetta ja olet valmis läträämään useammallakin tuotteella saadaksesi kuulaan ja tasaisen värisen ihon. Hanki vihreä meikinpohjustustuote. Vihreä on punaisen vastaväri ja häivyttää punoitusta.

Clarins Sos Primer Diminishes redness -meikinpohjustusvoidetta voit käyttää joko koko kasvoille tai vain punoittaviin kohtiin, kuten nenänpieliin ja poskipäihin, ­30 ml 37 e.

Maksaläiskät, aargh 

Rakastat aurinkoa ja se näkyy naamastasi. Otsaasi ja poskillesi ilmestyy tummempia kohtia eli kansankielellä maksaläiskiä. Haluat niistä eroon heti, joten pigmenttimuutoksia ehkäisevät ja häivyttävät ihonhoitotuotteet eivät tähän hätään auta. Tarvitset pohjustuksen, joka tasoittaa ihonväriä.

Yves Saint Laurent All Hours Primer -meikinpohjustusemulsio supistaa ihohuokosia ja kiinnittää meikin. Se sopii kaikille ihotyypeille, etenkin rasvaiselle ja sekaiholle, 40 ml 50 e.

Ihosi on harmaa 

Stressi, väsymys, tupakointi ja laiskottelu ihonhoidossa muuttavat ihon värin sameak­si. Tee ryhtiliike. Viikoittainen kuorinta ja kirkastava naamio tekevät ihmeitä, mutta ongelmaan on myös pika-apu: kirkastava pohjustusvoide. Yleensä se on sävyltään pinkki, ja useimpia voi käyttää myös ilman meikkivoidetta.

Nyx Professional Makeup Color Correcting Liquid Primer -pohjustusvoide raikastaa sa­meaa ihoa. Sekoita meikkivoiteeseen tai käytä sellaisenaan, ­30 ml
13,50 e.

2. Mutta olet erittäin vaativa

Ihosi pukkaa rasvaa 

Ihosi kiiltää kuin jouluomena, eikä mikään meikki meinaa pysyä edes lounastuntiin asti. Siksi tarvitset meikinpohjustuksen, joka liimaa meikin paikoilleen. Puuterimaiset tuotteet sopivat rasvaiselle ihollesi mainiosti, mutta muista, että puuterin päälle pitää levittää myös puuterimainen meikkipohja.

Alima Pure Balancing Primer Powder on tasapainottava luonnonkosmetiikan pohjustuspuuteri, jonka sisältämä kaoliini imee iholta ylimääräistä rasvaa. Vegaaninen tuote, 30 e.

Ihosi on kuiva korppu 

Ihosi on aina rutikuiva, ja tuntuu, ettei mikään meikkivoide levity sille tasaisesti. Pahimmillaan se kasautuu juonteisiin ja korostaa niitä. Siksi onkin tärkeää, että kaikki tuotteesi kosteuttavat aina päivävoiteesta meikkivoiteeseen. Tarvitset myös kosteuttavan ja silottavan pohjustustuotteen.

Lumene Nordic Chic -kosteuttava ja heleyttävä pohjustusvoide kosteuttaa ihoa ja saa meikin le­vittymään tasaisesti.
Sen valoa heijastavat pigmentit saavat ihosi hehkumaan, 20 ml 14 e.

Riesana kraaterihuokoset

Olet tunnollinen ihonhoitaja, mutta et tiedä, mitä tekisit ihohuokosillesi. Tuntuu, että mikään meikkivoide ei ole riittävän paksu piilottamaan niitä vaan päinvastoin, ne vaan korostavat jokaista koloa kasvoissasi. Tarvitset meikinpohjustuksen, joka luo sileän kanvaksen meikkivoiteesi alle.

Maybelline Master ­Prime Pore Mini­mizing Primer -meikinpohjustusvoide tasoittaa ihon pintaa eli häivyttää ihohuokosia sekä juonteita, 30 ml 10 e.

Haluat hehkua

3. Mutta mikä tahansa hehku ei kelpaa

Et jaksa läträtä monella tuotteella 

Haluat kuulaan ja raikkaan näköisen ihon, mutta sinulla ei ole aikaa tai halua leikkiä meikkileikkejä kylpyhuoneessa muutamaa minuuttia kauempaa. Haluat tuotteen, jota voit sekoittaa meikkivoiteen joukkoon ja hoitaa koko naaman tehokkaasti kertalevityksellä.

Lancôme La Base Pro Hydra Glow -meikinpohjustusvoide saa ihon hehkumaan. Voit levittää sitä myös vain kasvojen korkeimpiin kohtiin korostusvoiteen tapaan, 25 ml 46 e.

Ihosi on rasvainen

Et kaipaa niinkään lisää hehkua, sillä rasvainen ihosi hoitaa kiillon omasta puolestaan. Siksi sinun on parempi turvautua korostustuotteen sijaan pohjustusvoiteeseen, joka tekee ihosta edes hitusen mattaisemman. Jos ha­luat kuitenkin käyttää korostustuotetta, hanki puuterimainen valotuote.

L’Oréal Paris Infallible Mattifying Primer -pohjustusvoide jättää iholle kauniin mattapinnan ja ehkäisee kiiltoa, 20 ml 13 e.

Helppoa, kiitos 

Et ole kovinkaan taitava meikkari, ja se ei haittaa sinua lainkaan. Haluat kuitenkin saada lisää hehkua ihollesi – helposti. Siksi sinun kannattaa korostuspuutereiden ja voiteiden sijaan käyttää tuotetta, jonka voit vain hieroa naamaasi ennen meikkivoidetta tai vaikka ilman sitä.

MAC Prep + Prime Natural Radiance on ihoa kirkastava geelipohjainen emulsio. E- ja C-vitamiinit ravitsevat ihoa ja valoa heijastavat puuterihiukkaset kirkastavat ja heleyttävät kasvoja, 50 ml 42 e.

4. Mutta haluat olla luonnollinen

Olet tarkka hinta-laatusuhteesta 

Mikään ei ilahduta sinua enempää kuin edullinen ja monikäyttöinen tuote. Olet melko kokenut meikkari ja tykkäät kikkailla eri väreillä ja koostumuksilla. Voidemaiset valoa heijastavat tuotteet ovat suosikkejasi, sillä niillä korostat kasvojesi korkeimpia kohtia valopuutereita maltillisemmin.

Isadora Face Sculptor Strobing -paletissa on kolme eri korostussävyä eli sinun ei tarvitse vaihtaa tuotetta silloin kun ihosi ruskettuu tai kalpenee vuodenaikojen vaih­tuessa, 27 e.

Mutta vain maltillisesti 

Kun haluat mahdollisimman maltillisen hehkun, valitse nestemäinen korostusväri. Sitä voit sekoittaa meikkivoiteen joukkoon tai taputella kasvojesi korkeimpiin kohtiin tai käyttää sellaisenaan meikkivoiteen sijaan silloin kun haluat mahdollisimman raikkaan ja luonnollisen meikin.

Giorgio Armani Fluid Sheer -nestemäinen korostusväri on helposti levitettävä ja koostumukseltaan kevyt. Voit käyttää sitä meikkipohjana tai sekoittaa meikkivoiteeseen, 30 ml 57 e.

Luonnonkosmetiikkaa, kiitos 

Luonnonkosmetiikka on onneksesi ottanut aimo harppauksia viime vuosina ja kilpailee laadullaan vähintäänkin samassa sarjassa perinteisen kosmetiikan kanssa. Lähes aina luonnonkosmetiikan meikit sisältävät kasviperäisiä hoitavia aineita, joten hoidat ja kaunistat ihoasi kertalevityksellä.

Kjaer Weis Radiance Highlighter on voidemainen kuultotuote, jolla korostat kasvojesi korkeimpia kohtia tai jota voit levittää kevyesti koko kasvoille raikastamaan ilmettä, 49 e.

X