vartalovoidetesti
Vartalovoidetestin parhaat voiteet imeytyivät nopeasti ja kosteuttivat ihoa tehokkaasti.
Kauneus

Testissä vartalovoiteet: parhaat voiteet tekivät kuivasta ihosta pehmeän

Kuiva iho ja kuivuuttaan pölisevät sääret ovat tuttu talviajan ongelma toimituksen naisillekin. Testasimme alle 15 euron vartalovoiteita.
Teksti: Annan toimitus Kuvat: iStock ja valmistajat

Mantelimaitoa iholle

Oriflame Loving Care Body Lotion 400 ml 13 e.

Ihoni on todella kuiva kesät talvet, etenkin kädet ja jalat kärsivät helposti kuivuudesta. Talvisin ihoni myös kutiaa helposti.

Tuote lupaa pehmentää ja hoitaa vartalon ihoa. Sisältää mantelimaitoa, joka on kivennäisaineiden ja vitamiinien lähde.

Näin se toimii: Voide tuntuu iholla miellyttävältä, ja sitä on helppo levittää. Se ei tunnu tahmealta eikä liian kevyeltä ja imeytyy nopeasti. Annostelu on helppoa isosta pullosta. Tuote vaikuttaa myös tosi riittoisalta.

Pitikö lupauksensa? Kyllä. Iho tuntui käytön jälkeen aiempaa pehmeämmältä. Hinta-laatusuhde on mielestäni oikein hyvä. Ainoa miinuspuoli oli voimakas tuoksu, joka sinällään ei ollut epämiellyttävä, mutta aika hallitseva.

Pisteet 8/10

Sissi, 56

Joka paikan yleisvoide

Nivea Care 200 ml 6 e.

Ihoni on talvisin niin kuiva, että ilman rasvausta se äityy jopa haavoille. Olen laiskahko rasvaaja, panostan vain kasvoihin ja käsiin.

Tuote lupaa kosteuttaa niin vartalon, kasvot kuin jalkapohjatkin ja imeytyä huippunopeasti uuden hydrovahateknologian avulla.

Näin se toimii: Tuote imeytyy nopeasti, en kuitenkaan huomaa eroa muihin vastaaviin voiteisiin. Purkista on kätevä ottaa sopiva määrä. Mukavaa nostalgiaa herättää häivähdys lapsuuden Nivea-rasvan tuoksua. Markettituotteen oloinen.

Pitikö lupauksensa: Tuote tuntuu toimivan joka paikan yleisvoiteena, jollaista kiirei-sessä arjessa tarvitsen. Kosteutukseenkin olen tyyty-väinen.

Pisteet 8/10

Matilda, 42

Hajusteeton tehovoide

LV Perusvoide Extra 150 ml 4 e.

Ihoni on herkkä ja kuiva, etenkin talvella kutiseva ja hilseilevä. Suosin hajusteettomia tuotteita, sillä ne ovat iholleni lempeimpiä.

Tuote lupaa kosteuttaa ja hoitaa ihoa tehokkaasti ilman tahmeaa tunnetta.

Näin se toimii: Voide on hyvin paksua ja riittoisaa. Vaikka voide on rasvainen, se levittyy ja imeytyy helposti. Tuoksuttomuus on plussaa.

Pitikö lupauksensa? Voide teki ihostani pehmeän ja vähensi kiristävää tunnetta. Voiteen hinta-laatusuhde on erinomainen, joten siitä voi hyvin tulla vakiotuotteeni.

Tämä yllätti: Voide imeytyi rasvaiseksi tuotteeksi nopeasti, mikä teki siitä miellyttävää käyttää.

Pisteet 9/10

Johanna, 27

Kätevästi pumppupullosta

Medisoft Hoitava vartalovoide 300 ml 6 e.

Ihoni on kuiva, etenkin sääristä. En ole muuten herkkäihoinen, mutta voimakkaille tuoksuille olen herkistynyt.

Tuote lupaa palauttaa ihon luonnollisen kosteustasapainon ja tehdä ihosta pehmeän.

Näin se toimii: Pumppupullosta voidetta on niin helppo ottaa suihkun jälkeen, että sitä tulee käytettyä jopa pari kertaa päivässä. Levittyy ja imeytyy nopeasti, pukea voi saman tien.

Pitikö lupauksensa? Kuivuuden se piti kurissa. Mitenkään erityisen pehmeäksi se ei ihoa muuttanut.

Tämä yllätti: Kuvittelin pakkauksen tyylin perusteella, että tuote olisi hajusteeton. Mutta siinä on mieto tuoksu, ja se sisältää muun muassa limoneenia. Ihoni ei kuitenkaan reagoinut siihen.

Pisteet 8/10

Piia, 43

Omega-rasvahapoista ytyä

Mossa Nourishing Body Lotion 200 ml 14 e.

Ihoni on suht normaali, mutta talvisaikaan se kuivuu ja kutisee etenkin sääristä.

Tuote lupaa ravita ihoa voimakkailla antioksidanteilla, Omega 3-, 6- ja 9-rasvahapoilla sekä tyrnimarjauutteen sisältämällä harvinaisella Omega-7-rasvahapolla.

Näin se toimii: Väkevä tuoksu saattaa jakaa mielipiteitä, itse tykkään. Voidetta saa hieroa tosissaan, jotta se imeytyy. Tuleepa samalla elvytettyä pintaverenkiertoa.

Pitikö lupauksensa? Tuote tehoaa, sääret eivät enää kutise. Hitaan imeytymisen takia sitä on kuitenkin hankala itse levittää vaikkapa selkään. Hinta-laatusuhde ok.

Tämä yllätti: Tuoksu viipyi iholla pitkään.

Pisteet 8/10

Miia, 51

Ripaus marjaista ylellisyyttä

Urtekram Morning Haze Body Lotion 245 mel 8,50 e.

Ihoni on kuiva ja atooppinen, mutta turhamaisuuteni ei taivu apteekilta tuoksuviin ja näyttäviin perusvoiteisiin. Olen vuosia halunnut käyttää lähes yksinomaan luonnonkosmetiikkaa etenkin vartalovoiteissa, joita levitetään laajalle ihoalueelle.

Tuote lupaa ravita ja kosteuttaa kaikenlaisia ihotyyppejä.

Näin se toimii: ”Äiti, täällä haisee karkki!” No, ei haise karkki vaan sekoitus muun muassa hilla-, karpalo- ja magnoliankuoriuutteita. Notkea voide imeytyy niin nopeasti, että sukkahousutkin on helppo vetää jalkaan heti voiteen levittämisen jälkeen.

Pitikö lupauksensa? Kyllä. Talviminäni on pehmeämpi kuin naismuistiin.

Pisteet 9/10

Johanna, 39

Koivun mahlaa ja lähdevettä

Lumene Lähde Kosteuttava vartalovoide 200 ml 10 e.

Ihoni on talvisin kuivuuteen taipuvainen. Etenkin sääret alkavat helposti hilseillä.

Tuote lupaa virkistää kuivankin ihon kosteuttamalla, hoitamalla ja suojaamalla sitä tehokkaasti. Sisältää lähdevettä, karitevoita ja koivun mahlaa.

Näin se toimii: Voide levittyy iholle pehmeästi ja imeytyy nopeasti. Erityisesti minua innosti se, että voide on 92-prosenttisesti luonnollinen.

Pitikö lupauksensa? Yllätyin voiteen vahvasta tuoksusta, joka ei omaa nenää erityisemmin miellyttänyt. Etenkin illalla levitettynä tuoksu oli liikaa, joten purkki jäi koskemattomaksi.Voide imeytyi nopeasti muttei tuntunut erityisen hoitavalta.

Pisteet: 6/10

Outi, 38

X