Koti ja sisustus

Tuunaa pipo!

Teksti: Anna.fi

Tuunaa pipoOnneksi pipot ja myssyt ovat taas muodissa – ja onneksi pipo voi olla paljon muuta kuin lapsuuden hiihtokisoista voitettu pankin mainosmyssy. Muutamalla eurolla kaupoista saa yksinkertaisia päähineitä, joiden tuunaamiseen sopii melkein mikä tahansa.

Paljetit, helmet, nauhat ja niitit voi kierrättää oman pipon koristeeksi. Myssyn reunaan voi myös kiinnittää rintaneulalla varustetun koristekukan tai hauskan heijastimen. Tuunauksen ansiosta eivät myssyt mene sekaisin!

Roosa ruusuke

RuusukeTarvikkeet: satiininauhaa, paljetteja, höyheniä, liimaa, neula ja lankaa

Komea ruusuke syntyy helposti kotoa löytyvistä, sekalaisista askartelutarvikkeista. Kiedo satiininauhasta väljä ruusuke ja ompele se muutamalla pistolla keskeltä kiinni. Tähän malliin käytin 90 cm pätkän pinkkiä nauhaa.

Sommittele ruusukkeen päälle höyheniä, paljetteja ja helmiä ja liimaa ne paikalleen. Kaikkia näitä saa hyvinvarustetusta askarteluliikkeestä. Kiinnitä koristeet kuumaliimapistoolin avulla paikalleen. Jos käytät lasihelmiä tai muita painavampia koristeita, voit ommella ne kiinni.

Kiinnitä ruusuke pipoon hakaneulalla tai rintakoruun tarkoitetulla lukolla. Irrota ruusuke, jos pipo menee pyykkiin.

RuusukeRuusuke

Niitattu pipo

Tarvikkeet: koristeniittejä, kanttinauhaa

Miksei metalliniittejä voisi käyttää myös pipon tuunaukseen? Niittejä saa sellaisenaan verkkokaupoista, ehkä myös aikaansa seuraavalta suutarilta. Askarteluun tarkoitettuja kevyitä, värikkäitä niittejä saa askarteluliikkeistä.

Niitit on helppo kiinnittää pipoon, sillä neulotussa pinnassa jo valmiina paljon niittien kiinnitykseen sopivia silmukanreikiä. Jos neulos on kovin väljää, niitit kannattaa kiinnittää huolella, etteivät ne pääse putoamaan irti omia aikojaan. Voit myös käyttää pipon sisäpuolella tiiviimpää tukikangasta tai kanttinauhaa, jonka läpi kiinnität niittien hakaset.

Niittien kiinnityshakaset jäävät pipon sisäpuolelle. Jotta hakaset eivät tarttuisi hiuksiin, ompele tai liimaa niiden päälle vielä kanttinauhaa suojaksi.

NiittejäNimikoitu

Vinkki!

Monet kaupassa myytävät pipot ovat joko todella suuria tai hyvin niukkoja. Jos pipo on ihan liian iso ja se tuntuu valuvan niskaan asti, sitä voi helposti vähän ”kutistaa”: kääräise pipon keskikohdasta pieni osa paksulla langalla kuin tupsuksi pipon päälle. Solmi vielä nauhasta rusetti kiristyslangan peitoksi.

Oma pipo erottuu vielä paremmin muiden joukosta, kun sen merkitsee omilla nimikirjaimilla. Leikkaa kangastilkusta kirjain ja huolittele reunat reilulla siksak-ompeleella jotta kangas ei ala rispaantua. Kiinnitä kirjain pipoon käsin ompelemalla.

Teksti ja kuvat: Ilona Savitie

X