Pokémonit ilmestyvät kännykän ruudulle lisätyn todellisuuden tilassa, mikä tarkoittaa sitä, että virtuaalinen hahmo näyttää tallustelevan oikealla kadulla.
Viihde

Mitä tarkoittaa pokestoppi, CP tai gym? Tiedä, mistä nyt puhutaan

Pikaperehdytys Pokémon Go -pelin saloihin. Entä voisiko Pokémon-villityksen valjastaa hyötykäyttöön?
Teksti: Miia Siistonen Kuvat: iStock

Kaduilla ja puistoissa on alkanut yhtäkkiä hortoilla teinejä, tenavia ja aikuisia, yksin ja laumoina, katse tiukasti kännykän ruudussa. Mitä ihmettä ne oikein puuhaavat?

Pokettavat.

Suomeenkin rantautunut Pokémon Go on kännykkäpeli, joka hyödyntää puhelimen sijaintitietoja. Idea on kieltämättä koukuttava: pelaaja pyydystää ja kouluttaa virtuaalihahmoja, pokemoneja, jotka näkyvät ruudussa samanaikaisesti todellisen maailman kanssa.

Hahmon voi bongata vaikka kotipihasta.

Eniten niitä esiintyy tiheästi asutuilla alueilla: kaupunkien keskustoissa, puistoissa ja nähtävyyksien liepeillä. Olioiden jäljille päästäkseen on siis nostettava takapuoli penkistä ja lähdettävä jalkapatikkaan.

Tästä Pokémon Go -pelissä on kyse

Pelissä pelaaja liikkuu paikasta toiseen ja etsii älypuhelimensa avulla oikeassa maailmassa lymyileviä virtuaalisia Pokémon-hahmoja. Kun pelaaja löytää Pokémonin, hän voi pyydystää sen puhelimensa kameran avulla.

Eri Pokémon-lajit oleilevat eri paikoissa ympäri maailmaa: esimerkiksi veteen liittyvät Pokémonit viihtyvät yleensä vesistöjen läheisyydessä.

Pokémonit näkyvät kännykän ruudulla lisätyn todellisuuden tilassa. Se tarkoittaa sitä, että kännykän ruudulta katsottuna näyttää siltä, kuin Pokémonit todella olisivat osa muuta ruudulla näkyvää oikeaa, reaaliaikaista maailmaa.

Pokémonien lisäksi pelaajat keräävät myös Pokémonin munia. Munia haudotaan kävelemällä. Munan tyypistä riippuen munat avautuvat, kun pelaaja on kävellyt kaksi, viisi tai kymmenen kilometriä. Munia voi löytyä esimerkiksi pokestopeilta, jotka ovat karttaan merkittyjä maamerkkejä.

Pelaaja pyrkii saamaan pelissä kokemuspisteitä. Pisteiden avulla pelaaja pääsee seuraaville tasoille ja saa palkintoja kehittymisestä. Kokemuspisteitä voi kartuttaa Pokémonien keräämisen ja kehittämisen ja munien hautomisen lisäksi esimerkiksi voittamalla Pokémoneillaan Pokémon-sali- eli gym-taisteluita. Pokémon pärjää sitä paremmin gym-taisteluissa, mitä parempi hyökkäystaso eli combat power (CP) sillä on.

Teksti: Outi Pippuri

Lähde: Wikipedia

 

Varttuneemman väestön keskuudessa uusi villitys on saanut ristiriitaisen vastaanoton.

”Luojan kiitos!” hihkuvat teininörttien vanhemmat. Jälkikasvu on viimeinkin saatu kammettua ruudun äärestä ulos ja liikkumaan. Olioiden pyydystämisen on myös raportoitu tuottaneen onnistumisen kokemuksia ja kasvattaneen murkun horjuvaa itsetuntoa.

Soraääniäkin kuuluu: ”Miksi ne eivät tee mitään hyödyllistä? Vaikka poimi marjoja?”

Joku nokkela keksikin jo Mustikka Go -sovelluksen. Siinä pelaaja menee ihan oikeaan metsään ja poimii ämpäriin ihan oikeita mustikoita. Halutessaan keräilykohteen voi vaihtaa myös esimerkiksi puolukoihin, vadelmiin tai sieniin.

Voisiko joku kehittää tämän kaltaisen sovelluksen, jolla voi metsästää vaikkapa merkkivaatteiden ystävämyyntejä, parasta auringonottopaikkaa juuri nyt tai vapaita, naimakelpoisia, aikuisia miehiä. Supercell?

Lue myös:

Testaa, mikä sinua ohjaa: pää, sydän vai kädet?

Viisi kotimaista superruokaa, joita kannattaa syödä juuri nyt

Testaa, millaisista piirteistä persoonallisuutesi muodostuu

X