Viihde

The Handmaid’s Tale -näyttelijä Samira Wiley: ”En suosittele sarjan maratonkatselua kenellekään”

The Handmaid’s Talen Samira Wiley ei suosittelele ahmimaan sarjaa useampaa jaksoa kerrallaan. Moninkertaisesti palkittu amerikkalaisdraama perustuu Margaret Atwoodin vuonna 1985 julkaistuun romaaniin.
5.7.2018 Teksti: Virpi Valtonen Kuvat: Yle, MV Photos

Moninkertaisesti palkitun The Handmaid’s Tale – Orjattaresi –sarjan tähti Samira Wiley saapui juhannuksen alla Monte Carlon televisiofestivaaleille kertomaan roolistaan Margaret Atwoodin vuonna 1985 julkaisemaan samannimiseen menestysromaaniin perustuvassa sarjassa.

Wiley ei ollut aluksi ottamassa hänelle sarjasta tarjottua Moiran roolia vastaan, koska tämä on lesbo. Onneksi sinnikäs käsikirjoittajavaimo Lauren Morelli sai puhuttua tähden ympäri.

– Vaimoni totesi, että jos joskus näyttelen lesboroolin, niin tee se Margaret Atwoodin vuoksi! Wiley kertoo Monacossa.

Reilu vuosi sitten avioitunut Wiley on kertonut avoimesti seksuaalisesta suuntautumisestaan, mutta myös siitä, ettei hän ole uransa alussa tahtonut tehdä lesborooleja, jottei leimautuisi ja lokeroituisi niiden takia.

The Handmaid’s Tale -näyttelijä Samira Wiley

Samira Wiley näyttelee Moira-nimistä orjatarta The Handmaid’s Tale -sarjassa.

Samira Wiley ei osannut odottaa, että hänestä tulisi monen tummaihoisen ja sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöihin kuuluvan roolimalli.

– Olen ylpeä siitä, että minulla on tämän päivän naisena ääni ja mahdollisuus vaikuttaa asioihin ja minua koskettaa ajatus siitä, että minut nähdään roolimallina. Otan roolimalli-sanan ja roolimallina olemisen erittäin vakavasti, Wiley herkistyy.

”Pahin virhe on ahmia monta The Handmaid’s Talen jaksoa putkeen”

Vaikka sarjojen ahmiminen putkeen on tänä päivänä trendikästä, ei Wiley  suosittele The Handmaid’s Talen maratonkatselua kenellekään.

– Pahin ja vihoviimeinen asia mitä kannattaa tehdä on ahmia monta jaksoa putkeen. Sarja vaikuttaa edelleen vahvasti myös minuun, vaikka kuvaukset ovat jo ohi ja tiedän mitä sarjassa tapahtuu, hän tunnustaa.

Sarjassa pelottavaa on sen ajankohtaisuus ja se, miten helposti tavallinen arki voi vaihtua painajaiseksi.

– Sarjan seuraamisen voi mielestäni lopettaa jopa kesken yksittäisen jakson! Olkaa kilttejä itsellenne ja antakaa sarjalle aikaa – katsokaa loput vasta sitten joskus myöhemmin. Onneksi meillä on se etuoikeus, että emme elä sarjan maailmassa juuri nyt, hän muistuttaa.

The Handmaid’s Tale – Orjattaresi, TI 22.00 Teema & Fem.
Ylellä esitettävän ykköskauden lisäksi sarjan toinen kausi on katsottavissa HBO Nordicilla.

The Handmaid’s Tale – Orjattaresi

Margaret Atwoodin palkittuun menestysromaaniin perustuva draamasarja The Handmaid’s Tale  kertoo elämästä Gileadin dystopiassa, totalitaarisessa yhteiskunnassa, joka oli ennen osa Yhdysvaltoja. Ympäristökatastrofeista ja jyrkästi laskevasta syntyvyydestä kärsivää Gileadia johtaa kieroutunut fundamentalistihallitus, joka kohtelee naisia valtion omaisuutena. Naiset pakotetaan seksiorjuuteen viimeisenä epätoivoisena yrityksenä uudelleenkansoittaa autioitunut maailma.

Lähde: HBO Nordic