Mainos

Polar-testiryhmän kokemuksia aktiivisuus- ja sykemittareista: 4. testiviikko

Energinen testiryhmämme on jo kuukauden ajan käyttänyt eri Polar-laitteita ja Flow-palvelua treenauksen ja arkiaktiivisuuden parantamisessa. Lue, millaisia kokemuksia ryhmällä on neljänneltä viikolta.

Energinen testiryhmämme on jo kuukauden ajan käyttänyt eri Polar-laitteita ja Flow-palvelua treenauksen ja arkiaktiivisuuden parantamisessa. Lue, millaisia kokemuksia ryhmällä on neljänneltä viikolta.

Anne, Jyväskylä, testattavana Loop 2 + sykevyö:

”Kuluneen viikon aikana olen saanut omasta aktiivisuudestani, askelmääristäni ja kalorinkulutuksestani hyvin yhdenmukaista tietoa. Kokonaisuutena aktiivisuuteni ylittyy aivan normaalissa arjessani erittäin hyvin eli 200–300 %. Halusin tietoa myös askelmääristä työpäivän aikana: 10 000 askelta ei ole huono tulos sekään.

Kalorinkulutukseni on 1 500–1 800 kcal ilman ylimääräistä urheiluharrastusta, mikä on tutkimusten mukaan pienelle ihmiselle normaali määrä. Juoksulenkkien jälkeen ja yleisurheiluharjoitusten jälkeen luku kipuaa noin 2 000–2 200 kcal:iin.

Loop 2 -mittari on hyvä aktivoija sellaiselle ihmiselle, joka haluaa lisätä omaa aktiivisuuttaan ja laihduttaa esimerkiksi liikuntaa asteittain lisäämällä.”

 

Hanna_nostaa_arkiaktiivisuutta

Hanna, Kellokoski, testattavana Polar M400:

”Arkiaktiivisuuden suhteen olen päässyt hyvin tavoitteeseen kaikkina päivinä. Vaikka mukana on ollut koulutuspäiviäkin, joissa olen pakotettu istumaan paikoillaan. Näistä on tullut passiivisuusleimoja, mutta niihin ei itse oikein voi vaikuttaa.

Pääkallokelit ovat estäneet juoksemisen, mutta olen käynyt kävelemässä joka päivä koiran kanssa montakin kertaa lyhyen lenkin. Sen ansiosta olen saanutkin aktiivisuustavoitteen täyttymään.

Tykkään M400-mittarissa juuri siitä, että se taustalla laskee kaikki liikuntani yhteen, eikä jokaisen lyhyen koiran kanssa kävelyn vuoksi tarvitse erikseen mittarille ilmoittaa, että nyt liikutaan.

Tavoitteenani on oppia arkiaktiivisuuden hyöty painonhallinnassa ja hiljalleen pudottaa ne ylimääräiset viisi kiloa, jotka ovat kertyneet viime kesän jälkeen. Tässä olen menossa hyvään suuntaan. Arkiaktiivisuustavoite täyttyy melkeinpä päivittäin, ja neljän viikon testijakson aikana paino on laskenut kilon verran. Ruokavaliotani en ole muuttanut mitenkään, joten uskon, että juuri lisääntynyt päivittäinen arkiaktiivisuus on johtanut hyvään alkuun painon pudotuksessa.”

 

Maaritin_spinning_kova_tahti

Maarit, Vantaa, testattavana Polar A360:

”Torstaina oli normaalipäivä töissä, ja ilta kului Hop Lopissa synttäreitä viettäessä. Lasten perässä kiipeillessä aktiivisuus kipusi kuitenkin lopulta 121 prosenttiin.

Jos viikonloppuna ei ole mitään erikoista menoa, ohjelma on aikalailla vakiintunut, työviikko päätetään spinningiin, jossa sykkeet saavatkin nousta tunnelman ohella kattoon! Lukemaksi perjantaille tuli 264 %.

Lauantaina ehdin vakkaritunnilleni power bodyyn, jota ennen lämmittelin pyöräillen. Mittarin mukaan kyseessä oli ’keskitehoinen harjoitus +.’ Loppupäivä sujui rauhallisesti perheen kanssa puuhaillen, tulokseksi 293 %.

Viikon viimeinen päivä on varattu sunnuntaiuimarille. Ennen uintia kävin kävelylenkillä, tavoitteena nimenomaan pitää syketaso matalalla. Tiet olivat peilijäällä, joten olosuhteet tukivat rauhallista menoa, mittarin johtopäätös olikin mieleinen ’perusharjoitus, pitkä’. Samalla teemalla jatkoin altaassa. Uidessa sykkeet pysyvät kuin itsestään aerobisen kynnyksen. Nyt kun sykekäyrätietoa on koossa useammalta viikolta, olen tietoisesti yrittänyt lisätä matalasykkeisen liikunnan osuutta kokonaismäärästä ja tavoitteenani on lisätä sitä entisestään. Aktiivisuus 338 %.

Haasteena riittävän matala syketaso

Maanantaina kävin salilla ja kevyemmässä spinningissä, jossa hyödynsin ensimmäistä kertaa mittarin prosenttinäyttöä ja pyrin noudattamaan spinningtunnin ohjeellisia sykeprosentteja. Palautteen perusteella lopputuloksena oli ’perus- ja keskitehoinen harjoitus’, hyvä minä! Päivän aktiivisuusaldo 245 %.

Normaali työpäivän aikana kerääntyy istumisleimoja palaverien aikana, niistä kun ei tahdo tunnissa selvitä. Muutoin olen oppinut jaloittelemaan säännöllisin väliajoin, jolloin säästyn merkinnöiltä.

Minulle haasteellisinta on ollut ennen kaikkea riittävän matalien syketasojen ylläpito, ja siihen(kin) A360 on mitä parhain treenikaveri! Suurin hyöty on ehdottomasti harjoitusten sykekäyrien taltiointi sekä harjoituksista muodostuva päiväkirja. Yhdellä silmäyksellä on nähtävissä, mitä on tullut tehtyä ja vastaavasti jätettyä tekemättä. Itselläni kevään päätavoite tulee olemaan pitkäkestoisen matalasykkeisen liikunnan lisääminen, jossa uinti on hyvänä apuna kauniita pyöräilysäitä odotellessa!”

 

 

Mari_Anne_testaa_aktiivisuusmittaria

Mari-Anne, Savonlinna, testattavana Polar A360 :

”Jälleen on aktiivinen Polarin A360-aktiivisuus- ja sykemittarilla höystetty treeniviikko onnellisesti takana. Viikko on kohdallani noudattanut hyvin pitkälti samaa kaavaa kuin aikaisemmatkin testiviikot – monipuolista treeniä on kuulunut lähes viikon jokaiselle päivälle. Treenikertoja kertyi viikon aikana kuusi: pari kertaa uintia, ryhmäliikuntaa venyttelyineen, pari hiihtolenkkiä ja kevennettyinä päivinä reipasta kävelyä. Treeniä kertyi tunneissa mitattuna kiitettävät reilut 10 tuntia, ja mittarin mukaan kaloreita kului tuolla treenimäärällä 3 381. Supertyytyväinen voin olla itseeni tälläkin viikolla.

Aktiivisuustavoite on täyttynyt ihan jokainen päivä. Viikkoon ei tullut ainuttakaan keltaista korttia, joten olen siis pysynyt liikkeessä ja aktiivisena. Ja siitähän mittari pitää kyllä huolen. Arkiaktiivisuus on siis todellakin lisääntynyt mittarin myötä.

Painonpudotus näkyy jo vyötäröllä

Vuosi on siis lähtenyt kohdallani liikkeelle todella aktiivisissa merkeissä, on hienoa olla taas terveenä. Vielä mahtavampaa on ollut voida treenata ihan täysillä, ja vielä mittarin kera seurata, mitä on tullut tehtyä ja millaiset kalorikulutukset ovat olleet. Kolmen ekan viikon aikana kiloja putosi noin puolentoista kilon viikkovauhdilla, joten peilistä takaisin katselee jo kivasti kaventunut olemus. Painonpudotus ei missään tapauksessa vielä ollut tässä, ehkäpä tavoittelen sitä kymmenen vuoden takaista peilikuvaani, ennen lapsien syntymää? Treenaaminen on ollut kivaa ja tavoitteellista, ja onnistumiset ovat pitäneet ilon mukana. Onneksi osaan jo näillä kymmenillä kuunnella myös omaa kroppaani, ja himmata vähän tahtia silloin, kun elimistö alkaa tuntua väsyneeltä.

Aktiivisuus- ja sykemittarista on ollut hurjasti iloa ja hyötyä, enkä tällä hetkellä voisi kuvitella elämääni ilman tuota laitetta. Lämpimästi voin suositella mittarin hankkimista vähän vähemmänkin aktiiviselle, kyllä mittari ihan huomaamatta saa ihmisen liikkeelle, sitä alkaa rohmuta enemmän treeniminuutteja, enemmän kulutettuja kaloreita ja niin edelleen.”

 

Tessa_sykekäyrät_korkealla

Tessa, Oulu, testattavana Polar M400:

”Neljäs testiviikko alkoi laskettelureissulla Tahkolle. Rakastan lumilautailua, mutta nykyään pääsen todella harvoin rinteeseen. Edellisestä kerrasta oli vuosi aikaa, joten oli mahtavaa päästä mäkeen pitkästä aikaa. Keli oli hyvä: pikkupakkanen eikä tuulta. Upean laskupäivän kruunasivat vauhdikkaat after ski -menot, jolloin tanssijalkaa vipatti siihen tahtiin, että syke pomppi lähellä maksimia pitkiä aikoja. Päivän päätteeksi M400 näytti kiitettävää aktiivisuuslukemaa: 689 %. Laite tallensi menoani koko laskupäivän ajan, ja sen mukaan laskin 25 kilometriä ja kulutin lumilautaillessa yli 1 100 kaloria, rasvan osuuden ollessa 50 % kaloreista. Voi kun pääsisi useammin rinteeseen!

Juoksijaa eivät kelit helli tällä hetkellä. Peilikirkkaat tiet eivät houkuttele lenkille. Kävin kuitenkin kerran juoksemassa lyhyen puolen tunnin hölkän. Toki kuntosalin juoksumatolle voi mennä treenaamaan, mutta onhan se vähän yksitoikkoista.

Huomio hyötyliikunnan lisäämiseen

Kävin viikon aikana myös functional circuit -tunnilla, josta on nopeasti tullut ryhmäliikuntatuntien lempparini. Kyseisellä tunnilla tehdään kuntopiirimäisesti 12 erilaista toiminnallista liikettä aikaa vastaan ja kierroksia tehdään kolme. Todella tehokas ja ennen kaikkea hauska treeni, hyvät simppelit liikkeet ja tsemppaava ohjaaja.

Aktiivisuustavoite on helppo saada täyteen treenipäivinä. Hyötyliikuntaa tulisi harrastaa enemmän. Nyt kun tiedän faktat, osaan paremmin kiinnittää asiaan huomiota.”

 

Uintia_altaalla_Anna

Anna, Helsinki, testattavana Polar M400:

”Neljännellä viikolla olin lomareissulla etelän auringossa. Treenihimo on jäänyt niin vahvasti päälle, etten halunnut hellittää lomallakaan, halusin pysyä mieluummin liikkeessä kuin lötköttää paikoillani aurinkotuolissa. Aamuisin vedin hengästyttävän parinkymmenen minuutin askelkyykkyjumpan bungalowin olohuoneessa syketasoa, kalorinkulutusta ja rasvanpolttoa M400-mittarista tarkkaillen. Monena päivinä askeleita kertyi ja kaloreita kului muutenkin mukava määrä, kun kävimme retkillä.

Käytin altaassakin kaikki tilaisuudet hyväksi ja uin, juoksin ja jumppasin vedessä sen minkä kerkesin. Olo tuntui mahtavan rentoutuneelta iltaisin.

Loman loppuminen ei aiheuttanut mitään vieroitusoireita, päinvastoin ihanaa päästä juoksulenkeille talvimaisemiin, kun illatkin ovat jo selvästi valoisampia.”

 

 

Elli_balettitunnilla

Elli, Lohja, testattavana Polar A300:

”Yhteiselo Polar-laitteeni kanssa on syventynyt suurempien kysymysten äärelle. Flow-ohjelmaa seuraamalla olen kiinnittänyt huomiota sen tarjoamiin vinkkeihin, kun suunnittelen viikkoharjoitusohjelmaani.

Elämänlaadun kohentamisesta on siis todella tullut henkilökohtaisen Polar-kokeiluni teema. Seuraavaksi minulla alkaakin kevyen harjoittelun viikko. Luvassa on rentoa uimista, lempeää venyttelyä ja visiitti hierojalla.”

X