Reseptit

Kinkku-crostinit

Valkosipulilla maustetut leivät nautitaan ilmakuivatun kinkun kanssa. Parhailta ne maistuvat kuumina. Tarjoa niitä esimerkiksi ennen ateriaa alkudrinkin tai vaikkapa suupalana sangrian kanssa.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Seppo Saarentola

Kinkku-crostinit sopivat tarjottaviksi alkupalana, aperitiivin kanssa tai pasta-aterian kaverina.

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kinkku-crostinit

  • 2 munaa
  • 2 dl maitoa
  • 2-3 murskattua valkosipulinkynttä
  • suolaa
  • rouhittua mustapippuria
  • 12 patonkiviipaletta

paistamiseen:

  • oliiviöljyä

päälle:

  • 12 viipaletta ilmakuivattua kinkkua
  • 12 säilykepaprikasuikaletta
  • paprikatäytteistä oliivia

Valmistusohje

Kinkku-crostinit valmistuvat helposti näin:

1. Sekoita munat, maito ja murskatut valkosipulinkynnet keskenään. Mausta seos maun mukaan suolalla ja mustapippurilla. Kasta leipäviipaleet munamaitoon.

2. Kuumenna öljy pinnoitetussa paistinpannussa ja nosta leipäviipaleet pannuun. Paista valkosipulileipiä molemmilta puolilta kauniin värisiksi.

3. Kiinnitä leipiin tikulla kinkkuruusuke, paprikasuikale ja oliivi.

Vinkki: Tarjoa kinkku-crostinit esimerkiksi ennen ateriaa aperol-spritzin, kuohuvan camparin tai kuohuviinin kanssa. Crostinit sopivat myös kesällä sangrian kanssa ja talvella glögin kanssa nautittaviksi.

Katso myös Kotiliesi.fi: Suolainen tarjottava tekee kauppaansa juhlissa – nämä suupalat sopivat noutopöytään

X