H-P Björkman
– Täytän helmikuussa viisikymmentä, ja se tuntuu ihan hyvältä. Tosin olen aina tuntenut itseni ikävuosiani vanhemmaksi, ehkä olen jotenkin juureva ja pohdiskeleva, Hannu-Pekka Björkman sanoo.
Podcast

Annan rakastetuimmat jutut -podcast: Professuurista luopunut näyttelijä H-P Björkman kertoo, kuinka hän ymmärsi, ettei hänellä ole johtajanluonnetta

Näyttelijä H-P Björkman arvostaa ystävällisyyttä niin paljon, että kertoo eksyvänsä välillä liikaakin miellyttämisen ja myötäilyn puolelle. Se on vaikuttanut myös H-P:n uraan. Kuuntele koko juttu Annan uudesta podcastista!
Teksti: Sanna Wirtavuori Kuvat: Heli Hirvelä

Näyttelijä Hannu-Pekka Björkman kertoi Annan Tässä iässä -haastattelussa lehdessä 1/19, kuinka hän huomasi Teatterikorkeakoulun professorina, että kiltin ja miellyttämään tottuneen on vaikea sietää johtajan stressiä.

Kuuntele koko juttu tästä!

”Otin neljä vuotta sitten Teatterikorkeakoulun professuurin vastaan osittain siksi, että halusin päivätyön, jotta voisin olla enemmän lasteni kanssa.

En hakenut toiselle kaudelle, koska tajusin, etten ole johtajaluonne. Johtajan stressi, jatkuva vastuu muiden tekemisistä ja jännitys kaiken sujumisesta eivät sovi minulle lainkaan. Olen ehkä liian kiltti olemaan tiukka.

Naureskelimmekin joskus Elinan (professori Elina Knihtilä) kanssa, että hän on paha poliisi ja minä olen hyvä poliisi.

Ne olivat kuitenkin hyviä ja opettavaisia vuosia, ja meillä oli Elinan kanssa hyvä yhteistyö. Monia asioita muutettiin ja saatiin aikaan. Oli virkistävää tutustua parikymppisten maailmaan, ja tunsin ylpeyttä ja pientä kateuden siementä kaiken sen lahjakkuuden keskellä.”

Kuuntele koko haastattelu Annan rakastetuimmat jutut -podcastista yläpuolelta! Haastattelussa H-P ketoo myös, miten hän selvisi rankasta erosta näyttelijä Minna Haapkylästä. Entä mistä H-P ammentaa intohimoa elämäänsä ja minkä asian eteen hän on joutunut tekemään eniten töitä itsensä kanssa?

Kuuntele tästä kaikki Annan podcastit!

X