Podcast

Podcast: Elina Knihtilä luopui yleisestä tavasta, jolla hänkin peitteli vanhenemistaan – ”Näyttelijöiden vastuulla on, millaista ihmiskuvaa vahvistamme”

Elina Knihtilä tunnustaa Annan 60-vuotisjuhlapodcastissa kaipaavansa nuoruudesta yhtä asiaa niin paljon, että olisi valmis tekemään mitä tahansa saadakseen sen takaisin.

Teksti:
Anna Ferrante
Kuvat:
OM-arkisto

Elina Knihtilä pohtii podcastissa naisten ulkonäköpaineita.

Elina Knihtilä tunnustaa Annan 60-vuotisjuhlapodcastissa kaipaavansa nuoruudesta yhtä asiaa niin paljon, että olisi valmis tekemään mitä tahansa saadakseen sen takaisin.

Näyttelijäntaiteen professori ja näyttelijä Elina Knihtilä, 52, kertoo luopuneensa pitkään jatkuneesta tavastaan peittää vanhenemista: hiusten värjäämisestä.

– Naisella on oikeus vanheta, eikä vanhenevan ihmisen keho ole tabu. Siksi lakkasin värjäämästä harmaita hiuksiani. Nyt en enää pelkää niitä, Elina toteaa Annan 60-vuotisjuhlapodcastissa.

Kuuntele koko jakso tästä!

Podcastissa Elina Knihtilä kertoo ikääntymisen ja ulkonäkösuhteen hyvistä puolista. Yksi niistä on itsevarmuuden lisääntyminen.

Sex appealia ei todellakaan tarvitse iän myötä riisua. Seksikkyydellä on luultavasti jotakin tekemistä läsnäolon taidon ja sitä kautta mystisen karisman kanssa. Ne molemmat kasvavat iän myötä, hän sanoo.

Kehon ongelmoinnista Elina ei kuitenkaan usko pääsevänsä koskaan täysin eroon.

– Häpeästä ihminen ei ole koskaan täysin vapaa. Se on perustavalaatuinen tunne ja liittyy siihen, että varomme yhteisön hylkäämäksi joutumista. Mutta häpeän kanssa pitää oppia elämään, hän pohtii.

Elinalle avuksi ovat olleet avuksi työroolit, joissa hän on saanut monipuolisesti esittää kaikenlaisia ja -näköisiä naisia. Prinsessaroolit ovat olleet kortilla – onneksi.

– Nautin rooleista, joissa saan näyttää ihan hirveältä. Olen säästynyt prinsessan ja viettelijän rooleilta ja olen siitä onnellinen, sillä ne ovat hirveän tylsiä rooleja.

Elina Knihtilä lakkasi värjäämästä hiuksia. Elina puolisonsa Tommi Korpelan seurassa Priscilla-musikaalin ensi-illassa 2022.

”Haluaisin kaksikymppisen kroppani takaisin”

Näyttelijän työssä ulkonäkö on jatkuvasti näytillä. Näyttelijän ulkonäköön liittyvät omat paineensa ja myös vastuunsa, Elina Knihtilä näkee.

– Olen ihaillut monia suuren maailman näyttelijöitä, mutta miksi he eivät halua näyttää ikäiseltään, vaan ikuisesti kolmekymppisiltä? Ja kuitenkin meidän näyttelijöiden vastuulla on se, minkälaista ihmiskuvaa näyttämöllä tai valkokankaalla vahvistamme ja minkälaista puramme, hän pohtii podcastissa.

Yhtä asiaa Elina tunnustaa nuoruudesta kaipaavansa – jopa niin paljon että olisi valmis tekemään mitä tahansa saadakseen sen takaisin:

– Ärsyttää huomata, ettei oma kroppa toimi enää niin kuin kaksikymppisenä. Haluaisin sen 25-vuotiaan, vastavalmistuneen näyttelijän hyväkuntoisen nuoren kropan takaisin. Ajattelu sen sijaan oppii ja kehittyy kaiken aikaa, enkä missään nimessä haluaisi takaisin kaksikymppisen päätä – en edes nelikymppisen, hän sanoo podcastissa.

Kuuntele lisää Elinan kokemuksia naiseudesta ja ikääntymisestä Annan 60-vuotisjuhlapodcastissa! Sen parissa selviää, mitä Elina Knihtilä ajattelee huulitäytteistä ja kauneuskirurgiasta ja miksi Elinan mielestä kaikkien tulisi tunnistaa piilevä naisvihansa.

Podcastin toimittaja: Asta Leppä

Podcastin tuotanto: F-tuotanto Oy

Kuuntele kaikki 6 podcast-jaksoa täältä.

X