Reseptit

Aasialaiset kalapyörykät ja vokkijuureksia

Tarjoa aasialaiset kalapyörykät kuumina makean chilikastikkeen ja vokattujen kasvisten kanssa.

Teksti:
Katri Schröder

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 600 g hauki-, siika-, tai turskafileetä
  • 100 g vihreitä papuja
  • 1/2 limetin kuori raastettuna ja puristettu mehu
  • 1/2 punainen chili
  • 1 kananmuna
  • 1 rkl kalakastiketta
  • 0.5 dl maissitärkkelysjauhoja

wokkijuurekset:

  • 1 porkkana
  • 1 palsternakka
  • pala lanttua
  • 1/2 Kesäkurpitsa
  • suolaa ja mustapippuria

Lisäksi:

  • 2 rkl rypsiöljyä paistamiseen
  • makeaa chilikastiketta

Valmistusohje

1. Hienonna nahaton kalafi lee veitsellätai monitoimikoneella. Käytäpavut nopeasti kiehuvassa vedessäja siirrä kylmään veteen. Valuta jahienonna pieniksi paloiksi. Siirräkala ja pavut kulhoon ja sekoitajoukkoon muut ainekset. Muotoileseoksesta litteitä, pyöreitä pihvejä.

2. Kuori ja leikkaa porkkana, palsternakka,lanttu ja kesäkurpitsaohuiksi tikuiksi. Vokkaa kasviksetrapsakan pehmeiksi ja mausta ripauksellasuolaa ja rouhittua mustapippuria.

3. Paista kalapihvejä öljytyssä teflonpannussa noin viisi minuuttia, kunnes ne ovat täysin kypsiä ja pinnaltaan kauniin kullanruskeita.
Nosta pihvit valumaan talouspaperin päälle.

4. Tarjoa kuumina makean chilikastikkeen ja vokattujen kasvisten kanssa.

X