Reseptit

Ahvenfileet, tatsoi-täyte ja sitruunakastike

Ahvenfileiden väliin on kätketty pinaattia muistuttavaa tatsoita. Sitruunakastike kruunaa makuelämyksen.

Teksti:
Soili Soisalo
Kuvat:
Seppo Saarentola/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 600 g ahvenfileitä
  • puolikkaan sitruunan mehu
  • 0.5 tl vastarouhittua pippurisekoitusta
  • 0.5 tl suolaa
  • 1-2 ruukkua tatsoita (tah tsai)

kastike:

  • 1 pieni salottisipuli
  • 1 rkl öljyä
  • 2-3 dl kalalientä (fondista, kuutioista tai kalanrippeistä keitettynä)
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 1-2 dl kermaa
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • 1-2 rkl tuoretta silputtua rakuunaa
  • (ripaus pippuria)
  • 4 rkl paahdettua mantelirouhetta

Valmistusohje

 

Valmista ensin kastike, kuori ja hienonna sipuli ja kuullota öljyssä, lisää kalaliemi ja vehnäjauho-kermaseos. Anna kastikkeen hautua kypsäksi miedolla lämmöllä (15 minuuttia) ja mausta se sitruunalla ja rakuunalla sekä tarvittaessa pippurilla. Valuta kastike siivilän läpi, jos haluat poistaa sipulinpalat.

Leikkaa kalafileet ruodottomiksi, mausta ne sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla ja asettele aina kahden fileen väliin tatsoin lehtiä. Paista uunissa 200 asteessa 20 minuuttia. Ripottele annosten päälle paahdettua mantelia sekä silputtua rakuunaa.

Tarjoa ruoan kanssa kevyesti paistettuja sieniä ja salottisipulia sekä perunalunta.

Viinivinkki.

Kevyesti kypsennetty kala maistuu herkkäaromisen, hedelmäisen ja hapokkaan viinin kera. Kastikkeen sitruuna pehmentää viinin makua. Anselmi San Vincenzo (008242) on kuiva, raikas ja tasapainoinen. Sen kevyen aromikas maku sopii kalaan, jolle kermainen kastike antaa pehmeyttä.

X