Alatoopi
Anna alatoopin hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
Ainekset
Alatoopi
- 2 l vettä
- 1 kg nuoren naudan tai vasikanlihaa, esim lapaa tai potkaa
- 1 sipuli
- 2 porkkanaa
- 1 rkl suolaa
- 5 maustepippuria
- 1 laakerinlehti
hyytelö
- 6 liivatelehteä
- vettä
- 7 dl keitinlientä
Valmistusohje
Alatoopi tehdään helposti näin:
- Pane vesi ja lihat kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Kuori pinnalle kertyvä vaahto pois.
- Kuori sipuli ja porkkanat. Lisää ne kattilaan ja mausta liemi suolalla, pippureilla sekä laakerinlehdellä. Keitä miedolla lämmöllä 1 ½ –2 tuntia tai kunnes liha irtoaa luista.
- Anna lihan vähän jäähtyä liemessään ja nosta se sitten liha reikäkauhalla kattilasta pois. Poista luut ja leikkaa liha pieniksi kuutioiksi. Leikkaa porkkanat viipaleiksi.
- Pane liivatelehdet kylmään veteen noin viideksi minuutiksi turpoamaan. Siivilöi ja mittaa keitinliemi. Purista liivatelehdistä vesi pois. Kuumenna tilkka keitinlientä ja liuota liivatelehdet siihen. Lisää liivateliuos lopun keitinliemen joukkoon.
- Kaada ohut kerros lientä tavallisen kakkuvuoan tai pitkänomaisen vuoan pohjalle ja anna hyytyä jääkaapissa.
- Levitä päälle porkkanaviipaleet ja lihakuutiot. Kaada liemi päälle. Sen tulee peittää kaikki lihapalat. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
- Kasta vuoka ulkopuolelta hetkeksi kuumaan veteen ja kumoa hyytelö tarjolle.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous