Reseptit

Andalusialainen tomaattikeitto

Andalusialainen tomaattikeitto saa ruokaisuutta riisistä, mutta yhtä lailla siihen sopii keitetty kvinoa tai vaikkapa couscous. Sattumiksi sopivat myös jääkaapin eripariset kasvikset.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Andalusialainen tomaattikeitto

  • 2 sipulia
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1-2 paprikaa
  • 1 punainen chilipalko
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 2 prk (à 400 g) yrteillä maustettua tomaattimurskaa (tai hävikkitomaattikastiketta)
  • 4 dl vettä
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 2 tl sokeria
  • 1 tl savupaprikajauhetta
  • 1/2 tl chilijauhetta
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 2 dl ylijäänyttä keitettyä riisiä
  • 1 pss (200 g) pakastemaissia

Valmistusohje

Andalusialainen tomaattikeitto tehdään helposti näin:

1. Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuutioi paprika ja hienonna chilipalko.

2. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipulit, chili ja paprikakuutiot pehmeiksi.

3. Sekoita joukkoon tomaattipyree, kuullota vielä minuutin verran sekoitellen ja lisää tomaattimurska, vesi sekä mausteet.

4. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljaa poreillen noin 10 minuuttia. Lisää riisi ja maissi ja jatka keittämistä toinen 10 minuuttia.

5. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita.

Katso myös: Tomaattikeitto

Katso myös Kotiliesi.fi: Tomaatti-pastakeitto

X