
Andalusialainen tomaattikeitto
Andalusialainen tomaattikeitto saa ruokaisuutta riisistä, mutta yhtä lailla siihen sopii keitetty kvinoa tai vaikkapa couscous. Sattumiksi sopivat myös jääkaapin eripariset kasvikset.
Ainekset
Andalusialainen tomaattikeitto
- 2 sipulia
- 4 valkosipulinkynttä
- 1-2 paprikaa
- 1 punainen chilipalko
- 3 rkl oliiviöljyä
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 2 prk (à 400 g) yrteillä maustettua tomaattimurskaa (tai hävikkitomaattikastiketta)
- 4 dl vettä
- 1/4 tl suolaa
- 1/4 tl mustapippuria
- 2 tl sokeria
- 1 tl savupaprikajauhetta
- 1/2 tl chilijauhetta
- 1/2 sitruunan mehu
- 2 dl ylijäänyttä keitettyä riisiä
- 1 pss (200 g) pakastemaissia
Valmistusohje
Andalusialainen tomaattikeitto tehdään helposti näin:
1. Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuutioi paprika ja hienonna chilipalko.
2. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipulit, chili ja paprikakuutiot pehmeiksi.
3. Sekoita joukkoon tomaattipyree, kuullota vielä minuutin verran sekoitellen ja lisää tomaattimurska, vesi sekä mausteet.
4. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljaa poreillen noin 10 minuuttia. Lisää riisi ja maissi ja jatka keittämistä toinen 10 minuuttia.
5. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita.
Katso myös: Tomaattikeitto
Katso myös Kotiliesi.fi: Tomaatti-pastakeitto
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous