Reseptit

Anjovissilakat

Anjovissilakat nautitaan perunoiden kera.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Kristiina Kurronen

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • noin 20 silakkafileetä
  • iso anjovis
  • noin puoli litraa kermaa
  • ei muuta, ei edes suolaa

Valmistusohje

Rullaa silakkafileet ja laita anjovispalanen jokaisen fileen sisälle. Jos sinulla on iso anjovisfilee, se riittää koko annokseen. Vastaavasti pienempiä fileitä tarvitaan enemmän. Tavoitteena on saada suunnilleen 1 cm leveä ja 2–4 cm pitkä palanen jokaisen silakkarullan sisään.

Lado silakka-anjovisrullat matalaan vuokaan. Kaada päälle kermaa niin, että kalat nippa nappa peittyvät. Kypsennä uunissa 175 asteen lämmössä noin 45 minuuttia niin, että pinta kauniisti ruskettuu.

Ohje: Pentti-Oskari Kangas

X