18.5.2016

Avokado-greippisalaatti

Teksti: Katri Schröder Kuvat: Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

2

Arvostelu

Greipistä, avokadosta ja serranokinkusta syntyy raikas alkusalaatti. Mehukkaat greipit sisältävät runsaasti vastustuskykyä parantavaa C-vitamiinia, antioksidantteja ja vatsasta huolehtivaa kuitua.

Ainekset

1 ruukku romainesalaattia
1 avokado
1 limenmehu
2 verigreippiä
50 g serrano- tai kylmäsavukinkkua
1/2 ruukkua vesikrassia
2 rkl oliiviöljyä
ripaus suolaa
rouhittua valkopippuria

Valmistusohje

1. Pese ja revi salaatinlehdet tarjoilulautasille. Halkaise avokado, poista siemen ja kuori. Viipaloi hedelmäliha ja pirskota päälle puolikas limenmehu. Leikkaa greipit kalvottomiksi lohkoiksi.

2. Asettele salaatin päälle limittäin avokado- ja greippilohkot. Lisää kinkkuviipaleet ja ripottele päälle hienonnettua vesikrassia. Sekoita oliiviöljystä, puolikkaasta limetinmehusta ja mausteista kastike. Pirskottele salaatin joukkoon.

Greippi salaatissa piristää niin mieltä kuin kehoakin:

Raikas fenkoli-greippisalaatti

Fenkoli-greippisalaatti

Sisilialainen sitrussalaatti

Sisilialainen sitrussalaatti

Katkarapusalaatti_ja_avokadotahna

Verigreippi-katkarapusalaatti ja avokadotahna

Kotiliesi.fi: Greippi-cheviche

Lue Myös

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi