Basilikakeitto
Basilikakeitto voidaan tarjoilla sekä lämpimänä että kylmänä. Tarjoa keitto krutonkien kera.
Ainekset
- 2 keskikokoista purjoa
- 1 pieni sipuli
- 2 perunaa
- 20 g voita
- 5 dl kanalientä kuutiosta
- 1–2 dl valkoviiniä
- 2 ruukkua basilikaa
- tilkka sitruunamehua
- suolaa, mustapippuria
- 1–2 dl kermaa
Valmistusohje
1. Halkaise purjot pitkittäin ja huuhtele niiden lehdet hiekattomiksi. Paloittele purjojen valkoiset osat. Silppua sipuli, kuori ja kuutioi perunat. Kuullota sipulisilppuja viitisen minuuttia voissa, lisää perunat ja kuumenna.
2. Kaada kattilaan kanaliemi ja viini. Keitä kasvikset pehmeäksi hiljalleen poreilevassa liemessä.
3. Soseuta keitto sileäksi sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa. Lisää basilikanlehdet (jätä muutamia keiton koristeeksi) ja jauha keitto sileäksi.
4. Lisää vähän sitruunamehua, mausta suolalla ja pippurilla. Kuumenna keitto kiehuvaksi ja lisää kerma.
5. Tarjoa keitto kuumana tai kylmänä krutonkien kanssa.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous