Reseptit

Basilikakeitto

Basilikakeitto voidaan tarjoilla sekä lämpimänä että kylmänä. Tarjoa keitto krutonkien kera.

Teksti:
Taina Salovaara

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 keskikokoista purjoa
  • 1 pieni sipuli
  • 2 perunaa
  • 20 g voita
  • 5 dl kanalientä kuutiosta
  • 1–2 dl valkoviiniä
  • 2 ruukkua basilikaa
  • tilkka sitruunamehua
  • suolaa, mustapippuria
  • 1–2 dl kermaa

Valmistusohje

1. Halkaise purjot pitkittäin ja huuhtele niiden lehdet hiekattomiksi. Paloittele purjojen valkoiset osat. Silppua sipuli, kuori ja kuutioi perunat. Kuullota sipulisilppuja viitisen minuuttia voissa, lisää perunat ja kuumenna.

2. Kaada kattilaan kanaliemi ja viini. Keitä kasvikset pehmeäksi hiljalleen poreilevassa liemessä.

3. Soseuta keitto sileäksi sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa. Lisää basilikanlehdet (jätä muutamia keiton koristeeksi) ja jauha keitto sileäksi.

4. Lisää vähän sitruunamehua, mausta suolalla ja pippurilla. Kuumenna keitto kiehuvaksi ja lisää kerma.

5. Tarjoa keitto kuumana tai kylmänä krutonkien kanssa.

X