Reseptit

Broccolinifrittata

Frittata eli suomalaisittain uunimunakas on maukas lounas- tai brunssiruoka. Täytteitä voi vaihdella maun mukaan, tässä mukana on varsiparsakaalia.

Teksti:
Maija Silvennoinen
Kuvat:
Hanne Manelius

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Broccolinifrittata:

  • 2 rkl öljyä
  • 1 punasipuli
  • 150 g broccolineja
  • 100 g kanttarelleja tai muita tuoreita sieniä
  • 1/2-1 tl suolaa
  • 1/4 tl jauhettua mustapippuria
  • 8 kananmunaa
  • 2 dl maitoa tai kaurajuomaa
  • 150 g kevytkermajuustoa raasteena
  • tuoreita basilikanlehtiä

Valmistusohje

Broccolinifrittata tehdään helposti näin:

1. Laita uuni 200-asteeseen.

2. Kuori ja hienonna sipuli. Puolita kaalit pituussuunnassa. Kuullota öljyssä sipuli, kaalit ja sienet. Mausta suolalla.

3. Riko munien rakenne. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita joukkoon maito ja juustoraaste.

4. Kaada seos 15×20 cm:n leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Asettele päälle sipuli-kaali-sieniseos ja basilikanlehdet. Kypsennä 20–25 minuuttia kunnes pinta saa kauniin värin ja broccolinifrittata on hyytynyt.

Katso myös: Parsakaalifrittata

Katso myös Kotiliesi.fi: Munakas valmistuu vartissa – helppoa ja hyvää

X