961054-parsakaalifrittata.jpg
Reseptit

Parsakaalifrittata

Parsakaalifrittatassa päävärinä on vihreä. Lisää terveyttä ruokaan saa siemenistä. Poimi Teresa Välimäen mehevän parsakaalifrittatan resepti tästä.
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Ari Heinonen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • n. 15 cm pala purjosipulia
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 400 g parsakaalia kevyesti keitettynä
  • 6 kananmunaa
  • ripaus suolaa ja mustapippuria
  • 3 rkl hienonnettua oreganoa

Lisäksi:

  • paahdettuja siemeniä

Valmistusohje

Parsakaalissa on runsaasti valkuaisaineita, A- ja C-vitamiinia. Sitä voi käyttää liha-tai kalaruokien lisäkkeena, gratiineissa tai siitä voi tehdä frittatan. Parsakaalifrittatassa päävärinä on vihreä. Lisää terveyttä ruokaan saa siemenistä. Poimi Teresa Välimäen mehevän parsakaalifrittatan resepti tästä.

1. Suikaloi purjosipuli. Kuumenna öljy uuninkestävässä paistinpannussa ja kuullota purjo pehmeäksi. Lisää parsakaali ja paista minuutin verran.

2. Riko kananmunat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne kevyesti rikki haarukalla. Mausta suolalla ja mustapippurilla sekä oreganolla. Kaada seos pannulle ja anna hyytyä 1–2 minuuttia keskilämmöllä.

3. Nosta paistinpannu 200-asteiseen uuniin ja paista parsakaalifrittattaa 10–15 minuuttia.

4. Ota parsakaalifrittata uunista ja ripottele pinnalle paahdettuja siemeniä. Leikkaa parsakaalifrittata neljään osaan ja tarjoile raikkaan salaatin kera.

X