Reseptit

Broilerin rintaa ja rucola-jogurttipastaa

28.8.2012 Teksti: Katri Schröder

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kasvisjogurttikastike maustaa broileripastan erittäin hyvin. Hyödynnä kastikkeessa esimerkiksi kesäkurpitsaa ja kirsikkatomaatteja.

Ainekset

400 g broilerin rintafileetä
1 tl provencen yrttimaustetta
0.3 tl chilihiutaleita
ripaus suolaa
1 rkl sitruunamehua

paistamiseen:

2 tl rypsiöljyä

kastike:

50 g rucolasalaattia
2 rkl sitruunamehua
ripaus suolaa
1 prk ruokajogurttia (200g)

lisäke:

300 g täysjyväpennepastaa
1 pieni kesäkurpitsa
2 tl rypsiöljyä
200 g kirsikkatomaatteja

Valmistusohje

1. Grillaa broilerinfileet molemmin puolin kypsiksi ja mausta yrttimausteella, chilihiutaleilla ja ripauksella suolaa. Nosta fileet
uunivuokaan, lorauta päälle sitruunamehu ja anna vetäytyä folion alla lisukkeiden teon ajan.

2. Nosta tehosekoittimeen rucolasalaatti, sitruunamehu, ripaus suolaa ja jogurtti. Pyöräytä kastikkeeksi.

3. Keitä pasta. Paloittele kesäkurpitsa ja kääntele niitä hetken aikaa teflonpintaisen kattilan pohjalla, kunnes niistä erottuu nestettä ja ne saavat aavistuksen väriä. Lisää joukkoon öljy ja halkaistut kirsikkatomaatit. Pyöräytä muutaman kerran niin, että tomaatit lämpenevät. Lisää kattilaan rucolakastike. Anna kastikkeen kiehahtaa.

4. Valuta pasta ja kaada kasvisjogurttikastike pastan joukkoon. Annostele pasta lautaselle ja viipaloi päälle broilerinfileet.