Reseptit

Broilerin rintaa ja rucola-jogurttipastaa

Kasvisjogurttikastike maustaa broileripastan erittäin hyvin. Hyödynnä kastikkeessa esimerkiksi kesäkurpitsaa ja kirsikkatomaatteja.

Teksti:
Katri Schröder

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 400 g broilerin rintafileetä
  • 1 tl provencen yrttimaustetta
  • 0.3 tl chilihiutaleita
  • ripaus suolaa
  • 1 rkl sitruunamehua

paistamiseen:

  • 2 tl rypsiöljyä

kastike:

  • 50 g rucolasalaattia
  • 2 rkl sitruunamehua
  • ripaus suolaa
  • 1 prk ruokajogurttia (200g)

lisäke:

  • 300 g täysjyväpennepastaa
  • 1 pieni kesäkurpitsa
  • 2 tl rypsiöljyä
  • 200 g kirsikkatomaatteja

Valmistusohje

1. Grillaa broilerinfileet molemmin puolin kypsiksi ja mausta yrttimausteella, chilihiutaleilla ja ripauksella suolaa. Nosta fileet
uunivuokaan, lorauta päälle sitruunamehu ja anna vetäytyä folion alla lisukkeiden teon ajan.

2. Nosta tehosekoittimeen rucolasalaatti, sitruunamehu, ripaus suolaa ja jogurtti. Pyöräytä kastikkeeksi.

3. Keitä pasta. Paloittele kesäkurpitsa ja kääntele niitä hetken aikaa teflonpintaisen kattilan pohjalla, kunnes niistä erottuu nestettä ja ne saavat aavistuksen väriä. Lisää joukkoon öljy ja halkaistut kirsikkatomaatit. Pyöräytä muutaman kerran niin, että tomaatit lämpenevät. Lisää kattilaan rucolakastike. Anna kastikkeen kiehahtaa.

4. Valuta pasta ja kaada kasvisjogurttikastike pastan joukkoon. Annostele pasta lautaselle ja viipaloi päälle broilerinfileet.

X