28.2.2014

Broileripyörykät

Teksti: Taina Salovaara

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

300-400 g jauhettua broileria
1 silputtu sipuli
1 tl raastettua inkivääriä
1 limetin mehu
1 dl leipämurusia
1 muna
1 tl suolaa

liemi:

2 dl kanalientä
2 dl kookosmaitoa
tilkka kalakastiketta

Valmistusohje

Perinteiset lihapyörykät voi tehdä myös broilerin jauhelihasta. Tuulahduksen Aasiasta annokseen tuo inkivääri, kookosmaito ja nuudelit.

1. Tee pyörykkätaikina jauhetusta broilerinlihasta, vaaleista leipämurusista, munasta ja mausteista. Anna taikinan seistä hetki ja pyörittele se sitten pieniksi pyöryköiksi.

2. Kuumenna kookosmaito ja kanaliemi kiehuvaksi, mausta kalakastikkeella. Keitä pyörykät parissa erässä liemessä. Pyörykkä on valmis, kun se nousee liemen pinnalle. Säästä keitinliemi.

3. Tarjoa pyörykät nuudelien, kasvisten ja liemen kanssa.

Kuva: Colourbox

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi