Reseptit

Broileriramen

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Ari Heinonen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 l vettä
  • 2 rkl kanafondia
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 2 rkl miriniä
  • 2 rkl misotahnaa
  • 2 broilerin rintafileetä tai 250 g valmiita broilerisuikaleita
  • öljyä
  • 2 munaa
  • 250 g ramen- eli vehnänuudeleita
  • kiinankaalia tai paksoita
  • kevätsipulia
  • tuoretta chiliä

Valmistusohje

Broileriramen on maukas keitto, johon voi käyttää edullista kiinankaalia. Voit valmistaa liemen myös ramenkeittojauheesta, jota myydään kaikissa hyvin varustetuissa elintarvikeliikkeissä.

Valmista broileriramen näin:

Kuumenna vesi ja kanafondi kiehuvaksi. Lisää soijakastike, mirin ja misotahna. Hauduta lientä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Paista broilerin rintafileet tai broilerisuikaleet öljyssä paistinpannussa kypsiksi ja kauniin värisiksi.

Keitä ja jäähdytä munat. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää huuhdottu ja suikaloitu kiinankaali tai paksoi ramenliemeen ja hauduta hetki. Viipaloi tai suikaloi broilerin rintafileet. Kuori ja halkaise munat.

Kokoa annokset. Jaa liemi kulhoihin. Lisää valutetut nuudelit, paloitellut broilerin rintafileet tai broilerisuikaleet ja munanpuolikkaat. Koristele annokset kevätsipulilla ja chilillä.

 

X