Reseptit

Dukkah-maustettua tempehiä ja punajuuria

Pähkinäisen makuinen, fermentoiduista soijapavuista, herneistä tai härkäpavuista valmistettu tempeh paistuu rapeaksi uunissa punajuurten kanssa. Pähkinöistä, siemenistä ja mausteista sekoitettu dukkah viimeistelee uuniruoan täydelliseksi.
Teksti: Suvi Rüster Kuvat: Kristiina Kurronen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Tempeh ja punajuuri:

  • 1 pkt (250 g) tempehiä
  • 2 pkt (à 400 g) kypsiä esikeitettyjä punajuuria
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl balsamicosiirappia
  • 1 tl suolaa

Dukkah-mausteseos:

  • 1/2 sitruuna
  • 1/2 dl pistaasipähkinän sydämiä
  • 2 rkl pinjansiemeniä
  • 2 rkl seesaminsiemeniä
  • 1 rkl korianterinsiemeniä
  • 1 tl juustokuminaa eli jeeraa
  • 1 tl sokeria
  • 1/2 tl suolaa

Lisäksi:

  • 150 g fetajuustoa
  • 1 dl yrttejä, esim. persiljaa, rakuunaa tai korianteria
  • 1 ruukku villirucolaa

Valmistusohje

1. Valmista ensin dukkah. Pese sitruuna, kuivaa talouspaperilla ja raasta puolikkaasta sitruunasta kuori. Rouhi pistaasit.

2. Sekoita kulhossa kaikki dukkah-mausteseoksen ainekset. Kaada seos kuivalle pannulle ja kuumenna. Paahda pari minuuttia, kunnes mausteet poksuvat pannulla. Kaada seos huhmareen ja hiero seosta nuijalla, kunnes mausteseos on melko hienoa.

3. Leikkaa tempeh annospaloiksi. Leikkaa punajuuret lohkoiksi. Levitä punajuuret ja tempehviipaleet uunipellille leivinpaperin päälle. Valuta päälle oliiviöljyä ja balsamicosiirappia. Mausta suolalla. Paahda 225-asteisessa uunissa 20 minuuttia.

4. Mausta dukkah-mausteseoksella makusi mukaan. Ylijäänyt mausteseos säilyy lasipurkissa huoneenlämmössä noin kuukauden.

5. Murustele kypsien punajuurien ja tempeh-viipaleiden joukkoon fetajuustoa. Lisää hienonnettuja yrttejä ja rukolaa. Halutessasi tarjoile hummuksen kanssa.

X