Reseptit

Dumplingit

2.1.2020 Teksti: Matleena Lahti Kuvat: Tommi Tuomi

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

50

Arvostelu

Kiitos
Trendikkäät dumplingit voi valmistaa myös kotona. Tekeminen vaatii hieman vaivannäköä, mutta lopputulos palkitsee tekijänsä. Tällä ohjeella onnistut!

Ainekset

Dumpling-taikina:

2 dl kiehuvaa vettä
5 dl vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa

Täyte:

n. 200 g kypsää soijasuikaletta (savu), härkistä tai nyhtökauraa
1/2 ruukku minttua
1/2 ruukku korianteria
3 kevätsipulia
1 rkl soijakastiketta
1 rkl seesamiöljyä
1 rkl sriracha-chilikastiketta

Keittämiseen:

2 l vettä
2 tl suolaa

Chili-pähkinädippi:

1 dl sweet-chilikastiketta
1 limetin kuori ja mehu
1/2 dl suolapähkinöitä
1 rkl seesamiöljyä

Valmistusohje

1. Tee taikina. Sekoita jauhot ja suola keskenään. Lisää jouk­koon vettä vähitellen samalla koko ajan sekoittaen. Vaivaa taikinaa muutama minuutti ja anna levätä muovin alla pari tuntia.

2. Sekoita keskenään täyte­ainekset ja tarkista maku.

3. Muotoile taikinasta tanko ja jaa se 50 palaan. Kauli palat jauhojen avulla ohuiksi (8 cm) kuoriksi ja suojaa ne muovilla.

4. Pane taikinakuorille täytettä, taita kuoret puolikuun muotoon ja ummista sauma rypyttäen. Käytä tarvittaessa apuna vettä. Suojaa valmiit nyytit muovilla.

5. Höyrytä tai keitä nyyttejä suolalla maustetussa vedessä noin 5 minuuttia. Tarjoa kasvis­ nyytit chili­pähkinäkastikkeeseen dipaten.

Vinkki: Voit korvata itse tehdyn taikinan myös etnisten kauppojen pakastealtaista löytyvillä wonton-nimisillä taikina-arkeilla.

Julkaistu aiemmin

kotilaakari

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme