dumplings eli dumplingit, aasialaiset pikkunyytit
Reseptit

Dumplingit

Dumplings, herkullinen pikkunyytti vaatii hieman vaivannäköä, mutta lopputulos palkitsee. Trendikkäät dumplingit voi valmistaa myös etnisten kauppojen taikina-arkeista. Tällä ohjeella onnistut!
Teksti: Matleena Lahti Kuvat: Tommi Tuomi

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

50

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Dumpling-taikina:

  • 2 dl kiehuvaa vettä
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 1/2 tl suolaa

Täyte:

  • n. 200 g kypsää soijasuikaletta (savu), härkistä tai nyhtökauraa
  • 1/2 ruukku minttua
  • 1/2 ruukku korianteria
  • 3 kevätsipulia
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl seesamiöljyä
  • 1 rkl sriracha-chilikastiketta

Keittämiseen:

  • 2 l vettä
  • 2 tl suolaa

Chili-pähkinädippi:

  • 1 dl sweet-chilikastiketta
  • 1 limetin kuori ja mehu
  • 1/2 dl suolapähkinöitä
  • 1 rkl seesamiöljyä

Valmistusohje

Dumplings valmistuu näin.

1. Tee dumplings-taikina. Sekoita jauhot ja suola keskenään. Lisää jouk­koon vettä vähitellen samalla koko ajan sekoittaen. Vaivaa taikinaa muutama minuutti ja anna levätä muovin alla pari tuntia.

2. Sekoita keskenään täyte­ainekset ja tarkista maku.

3. Muotoile taikinasta tanko ja jaa se 50 palaan. Kauli palat jauhojen avulla ohuiksi (8 cm) kuoriksi ja suojaa ne muovilla.

4. Pane taikinakuorille täytettä, taita kuoret puolikuun muotoon ja ummista sauma rypyttäen. Käytä tarvittaessa apuna vettä. Suojaa valmiit nyytit muovilla.

5. Höyrytä tai keitä dumplingit suolalla maustetussa vedessä noin 5 minuuttia. Tarjoa dumplings chili­pähkinäkastikkeeseen dipaten.

Vinkki: Voit korvata itse tehdyn taikinan myös etnisten kauppojen pakastealtaista löytyvillä wonton-nimisillä taikina-arkeilla.

Katso myös:  Aasialaiset keitot hyväilevät makuhermoja – 4 x kevyt keitto

Katso myös Kotiliesi.fi: Aasialainen ruoka houkuttelee

X