Reseptit

Espressokakku

Eksoottiset hedelmät kuuluvat perinteisesti joululeivonnaisiin. Espressokakussa on myös mukana kaakaota, mantelirouhetta ja tilkka konjakkia tai kahvilikööriä.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 dl kuorittuja manteleita
  • 2 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl kaakaojauhetta
  • 3 rkl pikaespressojauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 200 g margariinia tai voita
  • 3 munaa
  • 3 dl sokeria
  • 1 rkl konjakkia tai kahvilikööriä

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175-asteiseksi.

2. Hakkaa mantelit karkeaksi rouheeksi.

3. Peitä halkaisijaltaan noin 20 cm:n kokoisen irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Voitele ja korppujauhota reunat.

4. Sekoita vehnäjauhot, kaakao, espressojauhe, vaniljasokeri ja mantelirouhe kulhossa.

5. Sulata voi. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, lisää vähän jäähtynyt voisula ja kuivat aineet munavaahtoon. Mausta taikina liköörillä tai konjakilla.

6. Kypsennä kakku uunin alaosassa noin 40 minuuttia. Kakku on parasta, kun sen keskusta on hieman kosteana.

7. Tarjoa kakun kanssa pehmeää, vaniljalla maustettua kermavaahtoa.

Kahvi säväyttää leivonnaiset:

Mokkakakku

Mokkakakku

902649-suklaatryffelikakku_2048x1749.jpg

Suklaa-tryffelikakku

746466-Irish-coffee-kaaretorttu.jpg

Irish coffee -kääretorttu

Kotiliesi.fi: Arabialainen maustekakku

X