Espressokakku
Eksoottiset hedelmät kuuluvat perinteisesti joululeivonnaisiin. Espressokakussa on myös mukana kaakaota, mantelirouhetta ja tilkka konjakkia tai kahvilikööriä.
Ainekset
- 2 dl kuorittuja manteleita
- 2 1/2 dl vehnäjauhoja
- 1 dl kaakaojauhetta
- 3 rkl pikaespressojauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 tl leivinjauhetta
- 200 g margariinia tai voita
- 3 munaa
- 3 dl sokeria
- 1 rkl konjakkia tai kahvilikööriä
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175-asteiseksi.
2. Hakkaa mantelit karkeaksi rouheeksi.
3. Peitä halkaisijaltaan noin 20 cm:n kokoisen irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Voitele ja korppujauhota reunat.
4. Sekoita vehnäjauhot, kaakao, espressojauhe, vaniljasokeri ja mantelirouhe kulhossa.
5. Sulata voi. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, lisää vähän jäähtynyt voisula ja kuivat aineet munavaahtoon. Mausta taikina liköörillä tai konjakilla.
6. Kypsennä kakku uunin alaosassa noin 40 minuuttia. Kakku on parasta, kun sen keskusta on hieman kosteana.
7. Tarjoa kakun kanssa pehmeää, vaniljalla maustettua kermavaahtoa.
Kahvi säväyttää leivonnaiset:
Kotiliesi.fi: Arabialainen maustekakku
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous