![](https://anna.fi/awpo/img/2012/07/Mokkakakku.jpg?s=0d37a0649bff574e964ffd44f04cb1e1&fit=crop)
Mokkakakku
Mokkakakussa suklaan ja kahvin maut yhdistyvät hienostuneesti toisiinsa. Tuorejuustokuorrutus viimeistelee nautinnon.
Ainekset
pohja:
- 100 g pehmeää voita
- 2 dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 3 munaa
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 dl kaakaota
- 1.5 dl maitoa
kostutus:
- vaniljalla maustettua maitokahvia
kuorrutus:
- 300 g maustamatonta tuorejuustoa
- 2 dl tomusokeria
- 0.5 dl kahvilikööriä tai espressoa
Valmistusohje
1. Voitele ja korppujauhota pitkänomainen tai pyöreä kakkuvuoka. Kuumenna uuni 180-asteiseksi.
2. Vatkaa keskenään pehmeä voi ja sokerit. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.
3. Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe ja kaakao. Siivilöi seos taikinaan ja lisää maito. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.
4. Anna kakkupohjan jäähtyä vuoassa ja pistele kakkuun tikulla reikiä. Kostuta kakku maitokahvilla. Kiedo kakku folioon ja anna maustua vähintään 3 tuntia.
5. Vatkaa tuorejuusto notkeaksi sähkövatkaimella. Lisää tomusokeri ja likööri tai kahvi. Levitä kuorrutus kakun pinnalle.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous