Reseptit

Mokkakakku

Mokkakakussa suklaan ja kahvin maut yhdistyvät hienostuneesti toisiinsa. Tuorejuustokuorrutus viimeistelee nautinnon.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

pohja:

  • 100 g pehmeää voita
  • 2 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 3 munaa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 dl kaakaota
  • 1.5 dl maitoa

kostutus:

  • vaniljalla maustettua maitokahvia

kuorrutus:

  • 300 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 2 dl tomusokeria
  • 0.5 dl kahvilikööriä tai espressoa

Valmistusohje

1. Voitele ja korppujauhota pitkänomainen tai pyöreä kakkuvuoka. Kuumenna uuni 180-asteiseksi.

2. Vatkaa keskenään pehmeä voi ja sokerit. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.

3. Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe ja kaakao. Siivilöi seos taikinaan ja lisää maito. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.

4. Anna kakkupohjan jäähtyä vuoassa ja pistele kakkuun tikulla reikiä. Kostuta kakku maitokahvilla. Kiedo kakku folioon ja anna maustua vähintään 3 tuntia.

5. Vatkaa tuorejuusto notkeaksi sähkövatkaimella. Lisää tomusokeri ja likööri tai kahvi. Levitä kuorrutus kakun pinnalle.

Kahvi maustaa myös nämä ihanat leivonnaiset:

801561-macaronit.jpg

Macaronit mokkatäytteellä

987757-Suklaa_mokkatorttu,590.jpg

Suklaa-mokkatorttu

859864-mokkakaaretorttu.jpg

Marenkinen mokkakääretorttu

 Kotiliesi.fi: Mureat mokkaleivät
X