Reseptit

Friteeratut kesäkurpitsapatukat (Beignetit)

Friteeratut kesäkurpitsapatukat ovat hauska varrasruoka, jotka maistuvat hyvin esimerkiksi grillijuhlissa liharuokien ohella.

Teksti:
Raija Uljas
Kuvat:
Jorma Marstio

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 Kesäkurpitsa

Friteeraustaikina:

  • 50 g vehnäjauhoa
  • 50 g maizenaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl suolaa
  • 2 dl vettä
  • 2 vaahdotettua valkuaista
  • valkopippuria
  • tiristämiseen vehnäjauhoja ja rypsiöljyä

Valmistusohje

Friteeratut kesäkurpitsapatukat reseptissä kesäkurpitsat friteerataan hauskasti grillitikuissa.

Paloittele kesäkurpitsa. Ryöppää suolalla maustetussa vedessä nopeasti ja jäähdytä.

Sekoita jauhot, leivinjauhe, suola ja vesi tehosekoittimessa. Lisää joukkoon valkuaiset. Mausta valkopippurilla.

Pujota kesäkurpitsat puisiin grillitikkuihin ja pyörittele vehnäjauhoissa. Kasta sitten friteeraustaikinaan. Tiristä kuumassa öljyssä kullanruskeiksi.

Valuta talouspaperilla kypsennyksen jälkeen. Tarjoile lämpiminä.

Resepti: Markus Aremo

X