Friteeratut kesäkurpitsapatukat (Beignetit)
Friteeratut kesäkurpitsapatukat ovat hauska varrasruoka, jotka maistuvat hyvin esimerkiksi grillijuhlissa liharuokien ohella.
Ainekset
- 1 Kesäkurpitsa
Friteeraustaikina:
- 50 g vehnäjauhoa
- 50 g maizenaa
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl suolaa
- 2 dl vettä
- 2 vaahdotettua valkuaista
- valkopippuria
- tiristämiseen vehnäjauhoja ja rypsiöljyä
Valmistusohje
Friteeratut kesäkurpitsapatukat reseptissä kesäkurpitsat friteerataan hauskasti grillitikuissa.
Paloittele kesäkurpitsa. Ryöppää suolalla maustetussa vedessä nopeasti ja jäähdytä.
Sekoita jauhot, leivinjauhe, suola ja vesi tehosekoittimessa. Lisää joukkoon valkuaiset. Mausta valkopippurilla.
Pujota kesäkurpitsat puisiin grillitikkuihin ja pyörittele vehnäjauhoissa. Kasta sitten friteeraustaikinaan. Tiristä kuumassa öljyssä kullanruskeiksi.
Valuta talouspaperilla kypsennyksen jälkeen. Tarjoile lämpiminä.
Resepti: Markus Aremo
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous