Reseptit

Graavikalasalaatti

23.7.2014 Teksti: Maarit Cederberg Kuvat: Kari Hautala

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

200 g tuoresuolattua kalaa
1 sellerinvarsi
2 salaattia (voit käyttää myös villivihanneksia kuten nuorta vuohenputkea, horsmaa tai voikukkaa)
1 rkl kaprisnuppuja tai etikassa ja suolassa liotettuja voikukan nuppuja
4 tomaattia
1 kurkku
muutama tuore yrttilehti (esim. sitruunamelissaa)

Kuubalainen kastike:

0.5 dl oliiviöljyä
2 limetin mehu
1 tl rommia tai rommiaromia
2 valkosipulinkynttä
1 tl oreganoa

Suomalainen kastike:

1 dl kurkkurelishiä
2 dl kermaviiliä
1 tl sinappia
1 tl raakasokeria

Valmistusohje

Graavikalasalaatin kanssa tarjotaan joko kuubalaista tai suomalaista salaatinkastiketta – tai vaikka molempia!

Viipaloi tai kuutioi graavikala. Leikkaa sellerinvarsi ohuiksi viipaleiksi poikittain. Revi pesty salaatti. Leikkaa tomaatit lohkoiksi ja kurkku kuutioiksi. Sekoita salaattiainekset ja ripota joukkoon kokonaisia yrttilehtiä. Varaa salaatin seuraan 1–2 kastiketta omissa astioissaan. Pidä salaatti kylmänä tarjoiluun asti.

Kastike antaa salaatille ilmeen. Tuttu ja turvallinen kermaviilikastike tai kuubalainen rommikastike voivat olla tarjolla rinnakkain. Salaatinkastiketta ei kannata sekoittaa salaatin joukkoon etukäteen.

Kuubalainen kastike: Yhdistä ainekset ja tarjoa kastike tuoreeltaan esimerkiksi pullossa.

Suomalainen kastike: Sekoita kermaviiliin mausteet. Tarjoa kulhossa.

 

Viinisuositus: Amerikkalainen Kungfu Girl Riesling 2013. Valkoviinin rypäleet on kasvatettu Columbian viinialueella Washingtonin osavaltiossa. Talon viinit tunnistaa hauskoista etiketeistä, vaikkei viineistä mitään tietäisi. Puolikuiva ja hennon mausteinen viini on mainio juoma sushiaterialle, mutta sopii myös salaatin ja muhkeiden kalaleipien seuraan. Tuotenumero 516277, 14,99 euroa.

 

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *